فشار از نیویورک، حمله در عدن؛ تصویب قطعنامه ضد یمنی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل
اکوایران: شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامهای خواستار توقف حملات نیروهای حوثی علیه کشتیها در دریای سرخ شد. تمام اعضای شورا به جز روسیه و چین، به این قطعنامه رأی منفی دادند.
به گزارش اکوایران، شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز پنجشنبه قطعنامهای را تصویب کرد که خواستار توقف حملات نیروهای حوثی یمن به کشتیها شد و بر لزوم رسیدگی فوری به اختلال در امنیت دریایی در آبراه مهم دریای سرخ تأکید کرد.
به نوشته آسوشیتدپرس، این قطعنامه هیچ اشارهای به علت انجام حملات حوثیها نکرد. این گروه اعلام کرده که در حمایت از فلسطینیان و تا زمانی که جنگ غزه متوقف نشود، کشتیهای مرتبط با اسرائیل را هدف قرار میدهد. این قطعنامه که همچنین الزام گزارش ماهانه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد درباره حملات حوثیها در دریای سرخ و خلیج عدن را تمدید کرد، با ۱۲ رأی موافق و بدون مخالف به تصویب رسید. روسیه، چین و الجزایر رأی ممتنع دادند.
حملونقل دریایی از طریق این مسیر که برای بازارهای آسیا، خاورمیانه و اروپا حیاتی به شمار میرود، به طور چشمگیری کاهش یافته است.
این قطعنامه حملات مداوم حوثیها محکوم کرده و بر لزوم رسیدگی به ریشههای بحران، «از جمله درگیریهایی که به تنشهای منطقهای و اختلال در امنیت دریایی دامن میزند»، تأکید میکند.
جنگ غزه که از هفتم اکتبر آغاز شد، تاکنون بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، بیش از ۳۷۰۰۰ فلسطینی را کشته است.
حوثیها با شلیک موشک و پهپاد، بیش از ۶۰ کشتی را در این آبراه هدف قرار دادهاند. از ماه نوامبر، چهار ملوان کشته شده، یک کشتی توقیف گشته و دو کشتی دیگر بر اثر حملات یمنیها غرق شدهاند.
در پاسخ، کارزار حملات هوایی به رهبری ایالات متحده حوثیها را هدف قرار داده است؛ از جمله حملات هوایی ۳۰ می که بر اساس گزارش خود یمنیها، حداقل ۱۶ کشته و ۴۲ زخمی برجای گذاشت.
از سال ۲۰۱۴، زمانی که حوثیها بخش زیادی از شمال یمن را تصرف کرده و دولت مستعفی آن را مجبور به فرار از صنعا، کردند، این کشور درگیر جنگ داخلی بوده است. ائتلافی به رهبری عربستان سعودی در حمایت از دولت مستعفی مداخله کرد.
اگرچه از زمان آتشبس ششماهه در سال ۲۰۲۲، درگیریها به میزان قابل توجهی کاهش یافته، اما این جنگ فقیرترین کشور منطقه عرب را ویران ساخته و یکی از بدترین فاجعههای انسانی جهان را به وجود آورده است.
قطعنامه روز پنجشنبه به دنباله قطعنامهای بود که در ۱۰ ژانویه به تصویب رسید و با محکومکردن حملات حوثیها، خواستار توقف فوری آن بود. قطعنامه جدید احتیاط و خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع در دریای سرخ و منطقه را خواستار شده است.
پس از رأیگیری روز پنجشنبه، رابرت وود، معاون نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل از طرف کشورش و ژاپن که حامیان این قطعنامه بودند، مدعی شد که حملات حوثیها «صلح و امنیت بینالمللی را به خطر میاندازد» و «چالشی جهانی» است که «راهحلی جهانی» میطلبد. او افزود: «با این قطعنامه، شورای امنیت بار دیگر پیامی روشن به حوثیها میفرستد: حملات خود را بلافاصله متوقف کنید».
وود بر ضرورت محرومکردن حوثیها از سلاح تأکید داشت و خاطرنشان کرد که این قطعنامه بر لزوم اجرای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ علیه حوثیها توسط همه کشورها تأکید میکند.
آنا ایستیگنئوا، معاون نماینده روسیه گفت که مسکو از امنیت ناوبری در دریای سرخ و سایر آبهای مجاور یمن حمایت میکند، اما او «ائتلاف آمریکایی» را به استفاده از قطعنامه ژانویه برای توجیه حملات خود به حوثیها متهم کرد.
ایستیگنئوا گفت: «ما از همه شرکتکنندگان در ائتلاف میخواهیم که حملات غیرقانونی را متوقف کرده و به ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک برای کاهش تنش در آبهای مجاور یمن روی بیاورند».
گنگ شانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد گفت که پکن بارها از حوثیها خواسته تا حملات خود به کشتیهای تجاری را متوقف کنند؛ اما مانند ژانویه گذشته، به دلیل اینکه برخی عناصر کلیدی قطعنامه «میتوانستند عواقب منفی داشته باشند و منجر به تشدید بیشتر تنشهای منطقهای شوند»، از رأی مثبت به آن خودداری کرد.
او به اقدامات «برخی کشورها» علیه یمن اشاره کرد که نه تنها منجر به کشتهشدن غیرنظامیان و آسیب به زیرساختها شده، «بلکه خطرات امنیتی در آبهای دریای سرخ را نیز افزایش داده است».
گنگ گفت: «آتشبس فوری و پایدار در غزه به کاهش تنش در یمن و دریای سرخ کمک خواهد کرد».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند