خشم جامعه جهانی از حملات مکرر اسرائیل به نیروهای سازمان ملل در لبنان
اکوایران: گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا، گفت: «این یک اشتباه و تصادف نبود. این میتواند جنایت جنگی و نقض بسیار جدی قوانین بین المللی باشد.»
به گزارش اکوایران، نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد در جنوب لبنان تایید کرد که مقر آن در نقوره برای دومین بار در 48 ساعت هدف قرار گرفته، یک روز پس از حمله نیروهای اسرائیلی به همان موضع.
ماموریت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که دو نیروی حافظ صلح آن در پی وقوع دو انفجار در نزدیکی یک برج دیده بانی زخمی شدند.
در این بیانیه آمده است: «این یک تحول جدی است و یونیفل مجدداً تأکید میکند که ایمنی و امنیت پرسنل و اموال سازمان ملل باید تضمین شود و عدم اعمال خشونت در اماکن سازمان ملل همیشه باید رعایت شود».
این بیانیه میافزاید: «هر گونه حمله عمدی به نیروهای حافظ صلح، نقض فاحش قوانین بین المللی بشردوستانه است.»
به نوشته الجزیره، یکی از صلحبانان مجروح به بیمارستانی در نزدیکی شهر صور منتقل شد و دیگری در محل مداوا شد.
این سازمان همچنین گفت: «چند دیوار مرزی در موقعیت 1-31 سازمان ملل متحد، در نزدیکی خط آبی (خط مرزی بین اسرائیل و لبنان) در لبونه، زمانی که یک پرتابه [اسرائیلی] به اطراف آن برخورد کرد، سقوط کرد و تانکهای [اسرائیلی] به سمت موقعیت سازمان ملل حرکت کردند.»
در این بیانیه آمده است: «نیروهای حافظ صلح ما در محل ماندند» و افزود که نیروهای اضافی برای تقویت موقعیت اعزام شدند.
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که در حال بررسی کامل حادثهای است که در آن دو صلحبان در جنوب لبنان به طور «سهوی» زخمی شدند.
وزارت امور خارجه لبنان پیشتر گفته بود که این حملات به برجهای مراقبت و پایگاه اصلی یونیفل در نقوره و پایگاه گردان سریلانکا صورت گرفته است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه گفت: «بسیار واضح است که این حادثه غیرقابل تحمل است و قابل تکرار نیست».
وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که از هدف قرار دادن نیروهای حافظ صلح یونیفل «خشمگین» شده و از اسرائیل خواست از هرگونه «اقدام خصمانه» علیه آنها خودداری کند.
دیده بان حقوق بشر خواستار تحقیق سازمان ملل در مورد این حملات شد و گفت که هدف قرار دادن عمدی ماموریتهای سازمان ملل «جنایت جنگی» است.
لاما فکیه، مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای این گروه مستقر در نیویورک، گفت: «حافظان صلح سازمان ملل در جنوب لبنان مدتهاست که نقش مهمی در حفاظت از غیرنظامیان و نقشهای بشردوستانه ایفا کردهاند. هر گونه هدف قرار دادن نیروهای حافظ صلح سازمان ملل توسط نیروهای اسرائیلی، قوانین جنگ را نقض میکند و به طور خطرناکی حفاظت غیر نظامیان و کار کمک رسانی یونیفل را مختل میکند.»
چین «نگرانی شدید و محکومیت شدید» خود را نسبت به حملات اسرائیل به عملیات صلح سازمان ملل ابراز کرد، و همچنین هند به دلیل «وخامت اوضاع امنیتی در امتداد خط آبی».
وزارت امور خارجه هند اعلام کرد: «همه باید به نقضناپذیری اماکن سازمان ملل احترام بگذارند و اقدامات مناسب برای تضمین امنیت صلحبانان سازمان ملل و تقدس مأموریت آنها انجام شود».
وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که فرانسه سفیر اسرائیل را برای ارائه توضیحات احضار کرده است.
این وزارتخانه گفت: «این حملات نقض جدی قوانین بین المللی است و باید فورا متوقف شود.»
فرانسه حدود 700 سرباز در ماموریت یونیفل دارد. هیچ یک از نیروهای این کشور تاکنون زخمی نشده است. این وزارتخانه گفت که همه طرفهای درگیری موظفند از نیروهای حافظ صلح محافظت کنند.
حمله به کلاه آبیها
حادثه روز جمعه یک روز پس از آن رخ داد که حافظان صلح سازمان ملل اعلام کردند که ارتش اسرائیل «به طور مکرر» به مقر و مواضع یونیفل در جنوب لبنان شلیک کرده است.
این نهاد گفت که دو صلحبان اندونزیایی روز پنجشنبه مجروح شدند و در بیمارستان بستری شدند.
پرسنل یونیفل از کلاه آبی استفاده میکنند تا به وضوح قابل شناسایی باشند و ارتش اسرائیل از موقعیت آنها مطلع است.
اسرائیل اذعان کرد که نیروهایش در این منطقه آتش گشودهاند و مدعی شده که جنگجویان حزب الله در نزدیکی پستهای سازمان ملل فعالیت میکنند.
حمله روز پنجشنبه محکومیت جهانی را برانگیخت.
گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا، این حادثه را به عنوان یک جنایت جنگی احتمالی محکوم کرد، در حالی که کشورش از حمایت خود از اسرائیل در طول جنگ یک سالهاش در غزه و لبنان فاصله گرفت.
کروستو در یک کنفرانس خبری گفت: «این یک اشتباه و تصادف نبود. این میتواند جنایت جنگی و نقض بسیار جدی قوانین بین المللی باشد.»
آندره آ تننتی، سخنگوی یونیفل به الجزیره گفت که این حمله یک تحول «بسیار جدی» است.
وی توضیح داد که اسرائیل قبلاً از نیروهای حافظ صلح خواسته بود که از «مواضع خاصی» نزدیک مرز خارج شود، اما «ما تصمیم گرفتیم بمانیم زیرا مهم است که پرچم سازمان ملل در [جنوب] لبنان برافراشته باشد.»
رتنو مارسودی، وزیر امور خارجه اندونزی تایید کرد که نیروهای حافظ صلح این کشور برای نظارت بیشتر در بیمارستان بستری هستند.
او گفت: «اندونزی این حمله را به شدت محکوم می کند. حمله به پرسنل و اموال سازمان ملل نقض بزرگ حقوق بشردوستانه بین المللی است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حمله تروریستی آلمان را در بهت فرو برد؛ 60 زخمی و دو کشته
-
آخرین وضعیت پرداخت معوقات همسان سازی بازنشستگان/ زمان واریز مشخص شد؟+ جدول
-
معنای رژه دیپلماتیک ژاپنیها در تهران
-
برندگان نبرد تسلیحاتی قرن؛ کدام کشور پیروز رقابت موشکهای هایپرسونیک است؟
-
ادارات و مدارس استان تهران فردا تعطیل نیست
-
چرا ایران جنگ بزرگ کریدورها را باخت؟
-
ممنوعیت اشتغال و تردد اتباع خارجی در مناطق ممنوعه کشور
-
کمکهایی که هتل پنج ستاره شدند
-
انتشار دادههای غیرمنتظره از تورم آمریکا: بازار سهام به رشد بازگشت