اسرائیل در حال کشیدن پای آمریکا به جنگ با ایران است؟
اکوایران: تنش میان اسرائیل و ایران به نقطهای خطرناک رسیده و پنهانکاری تلآویو از واشنگتن ریسک کشیدهشدن آمریکا به جنگی که خواهان آن نبوده و توانش را نیز ندارد، افزایش داده است.
به گزارش اکوایران، کابینه اسرائیل جزئیات طرح تلافی خود از حمله ۱ اکتبر ایران را از دولت بایدن مخفی نگه داشته است.
به نوشته دنیل لاری سون برای وبگاه ریسپانسبل استیتکرفت، منابع والاستریت ژورنال و انبیسی نیوز خبر دادند حتی بعد از اینکه مقامات نظامی آمریکا احتمال حمایت اطلاعاتی یا هوایی خود را از حمله احتمالی اسرائیل به ایران مطرح کردهاند، کابینه این رژیم هیچ جزئیاتی درباره این عملیات را با ایالات متحده به اشتراک نگذاشته است.
نگاه ابزاری اسرائیل به آمریکا
کمبود ارتباط اسرائیل با آمریکا جالب توجه بوده، اما همینکه نظامیان آمریکایی احتمال انجام حملات هوایی علیه اهداف ایرانی برای حمایت از عملیات اسرائیل را مطرح کردهاند، نگرانکننده است. از نظر قانون ایالات متحده، واشنگتن نمیتواند برای حمایت از حمله اسرائیل، مستقلاً علیه ایران وارد جنگ شود؛ حتی اگر دولت بایدن آن را اقدامی «دفاعی» بخواند. همچنین تحت سیستم قانون اساسی ایالات متحده کاملاً غیرقابلقبول بوده که نیروهای آمریکایی بدون بحث و تأیید کنگره در حمله به کشور دیگری شرکت کنند. مگر اینکه حملهای به ایالات متحده یا نیروهای آن صورت گیرد، رئیسجمهور نمیتواند به طور یکجانبه دستور حمله به دشمنان را بدهد. نیروهای نظامی ایالات متحده نباید تنها به این دلیل که رئیسجمهور چنین دستوری میدهد، در چنین حملهای شرکت کرده یا به آن کمک کنند.
هرگونه حمایت ایالات متحده از حمله اسرائیل به ایران اشتباه بزرگی خواهد بود. حملات مستقیم اسرائیل به ایران نه تنها منجر به پایان به انتقامجوییهای دوجانبه تهران و تلآویو نمیشود، بلکه عملاً تضمین میکند که رهبری ایران دوباره مجبور به پاسخگویی متقابل خواهد بود. اگر واشنگتن به هر نحوی در حمله اسرائیل شریک شود، این میتواند نیروها و کشتیهای آمریکایی در منطقه را در معرض انتقامجویی تهران قرار دهد.
واضح بوده که حملات مستقیم آمریکا به نیروها یا تأسیسات ایرانی حملات بیشتری به پرسنل و منافع آمریکایی را به دنبال خواهد داشت.
در حالی که دولت بایدن همچنان بیقیدوشرط از اسرائیل حمایت میکند، روابط ایالات متحده و اسرائیل به پایینترین سطح خود رسیده است. علیرغم حمایت و حفاظت گستردهای که ایالات متحده به اسرائیل ارائه داده، این رژیم مکرراً بدون اینکه واشنگتن را در جریان کار قرار دهد، حملاتی به سوریه، لبنان و ایران انجام داده است.
در مورد حملات هوایی شدیدی که منجر به ترور حسن نصرالله، رهبر حزبالله و احتمالاً صدها غیرنظامی دیگر شد، گزارشها حاکی از آن است که اسرائیل پیش از حمله هیچ اطلاعی به آمریکا نداده بود. احتمالاً بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم فرض میکرد که این حملات به قدری تهاجمی هستند که اگر آمریکا پیش از آن مطلع شود، مخالفت خواهد کرد.
طبق گفته لورا روزن، خبرنگار دیپلماسی، نتانیاهو مانع از سفر یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل به ایالات متحده برای ملاقات با لوید آستین، همتای آمریکایی خود و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن شد. نتانیاهو تأکید کرده بود تا زمانی که بایدن با او تماس نگیرد و کابینه اسرائیل طرح حمله را تأیید نکنند، اجازه نمیدهد گالانت به واشنگتن برود.
کیسه خلیفه
دولت بایدن مسئول تشویق آن چیزی است که بَری پوزِن، پژوهشگر روابط بینالملل آن را «رانندگی بیپروای» کابینه اسرائیل مینامد. پوزن در کتاب خود با نام «محدودیت»، این مفهوم را اینگونه توضیح داد: «دولتهای کوچک یا بازیگران غیردولتی که به هر دلیلی، به تعهدات ایالات متحده اعتماد کردهاند، بیپروا عمل میکنند. آنها به دنبال منافع خاص خود هستند؛ حتی اگر با منافع ایالات متحده در تضاد باشد».
زیرا ایالات متحده به طور مداوم از اسرائیل حمایت نشان داده و به آن کمک کرده است که از پیامدهای حملات خود به کشورهای دیگر در امان بماند. نتانیاهو نیز از این حمایت بیمحدودیت برای پذیرش ریسکهای بزرگتر از گذشته استفاده کرده است. این امر برای منطقه فاجعهبار و برای منافع ایالات متحده مضر بوده و به لطف تعهد بیش از حد واشنگتن میسر شده است.
آستین رفتار اسرائیل را «بخشیدن از کیسه خلیفه» توصیف کرده است. همانطور که گزارش واشنگتنپست نشان داده، منظور آستین این بود که اسرائیل با دانستن اینکه ایالات متحده، به عنوان متحد اصلی این رژیم، از اقداماتش حمایت خواهد کرد، حملههای بزرگی علیه دشمنان خود انجام میدهد.
بازی باخت-باخت برای واشنگتن
مسئولان دولت بایدن به طور عمومی اثرات منفی حمایت بیچون و چرای خود بر تصمیمگیریهای اسرائیل را تشخیص دادهاند، اما از تغییر مسیر و محدودکردن نتانیاهو امتناع ورزیدهاند.
ایالات متحده باید اسرائیل را تشویق کند تا از حملات بیشتر به ایران و نیروهای ایرانی خودداری کند و با استفاده از نفوذ خود اطمینان حاصل کند که اسرائیل حملهای انجام نمیدهد. با توجه به آسیبهای نسبی محدود و عدم تلفات از دو حمله موشکی ایران، دور جدید حملات تنها به تشدید تنش و تحریک انتقامجوییهای بیشتر خواهد میانجامد. نه اسرائیل و نه ایالات متحده نمیتوانند جنگی با ایران را تحمل کنند و دولت بایدن باید تمام تلاش خود را برای کاهش احتمال وقوع چنین جنگی انجام دهد.
متأسفانه، به نظر میرسد که در کاخ سفید ارادهای برای توقف حرکت به سوی یک درگیری بزرگتر که شامل نیروهای آمریکایی میشود، وجود ندارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
تشخیص علم و غیرعلم در اقتصاد
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403