تلاشهای فرانسه در میدان جنگ؛ ماکرون در نقش میانجی یا تماشاچی؟
اکوایران: همزمان با برگزاری کنفرانس پاریس که به منظور جلب حمایت مالی برای بیروت برگزار شد، حملات اسرائیل به نیروهای لبنانی چندین کشته بر جای گذاشت.
به گزارش اکوایران، پاریس اعلام کرده که ۱۰۰ میلیون یورو (۱۰۸ میلیون دلار) برای حمایت از بیروت فراهم خواهد کرد و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه گفت که لبنان به «کمکهای گسترده» نیاز دارد.
به نوشته الجزیره، ماکرون در یک کنفرانس بینالمللی در روز پنجشنبه، اسرائیل را به خاطر ادامه حملات نظامیش به لبنان محکوم کرد و خواستار آتشبس شد. او گفت که ویرانی رخ داده، عدهای قربانی شده و خشونت بیشتری به وجود آمده و ما نمیتوانیم این را بپذیریم.
ماکرون میزبان وزرا و مقامات بیش از ۷۰ کشور و سازمان بینالمللی از جمله اتحادیه اروپا و شرکای منطقهای در پاریس بود تا برای دولت لبنان که با بحران مالی مواجه است، کمکهای مالی جمعآوری کند.
سازماندهندگان فرانسوی امیدوار بودند که این وعدههای مالی بتواند به ۴۰۰ میلیون دلار برسد که سازمان ملل گفته شدیداً مورد نیاز است.
فرانسه همچنین قصد دارد نیروهای مسلح لبنان را تقویت کرده تا بتوانند به عنوان بخشی از توافقی که ممکن است منجر به خروج حزبالله از جنوب کشور شود، «به طور گسترده و کارآمدتری» در مناطق مرزی عمل کنند.
نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان در کنار ماکرون گفت که دولت او تصمیم گرفته تا سربازان بیشتری جذب کند و میتواند ۸ هزار سرباز را جهت اجرای آتشبس و قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل که خواستار استقرار ارتش در جنوب لبنان است، به کار گیرد. او افزود که لبنان به حمایت مالی بینالمللی برای تجهیز و آموزش ارتش نیاز دارد.
جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که اتحادیه اروپا امسال ۲۰ میلیون یورو (۲۱.۵۹ میلیون دلار) و سال آینده ۴۰ میلیون یورو (۴۳.۱۸ میلیون دلار) به ارتش لبنان خواهد داد.
غیبت ایالات متحده در اجلاس پاریس
به نظر میرسد دستیابی به پیشرفتی سیاسی در درگیری لبنان که تا کنون بیش از ۲ هزار نفر کشته و صدها هزار نفر آواره داشته، به دلیل غیبت بازیگران کلیدی در کنفرانس دور از انتظار است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده که در حال انجام سفری منطقهای برای فشار به پایان درگیریهای غزه و لبنان بوده، این نشست را نادیده گرفت و معاونش را به جای خود فرستاد.
برنارد اسمیت، خبرنگار الجزیره گزارش داد در حالی که فرانسه میداند «تنها نفوذ واقعی بر اسرائیلیها در زمینه آتشبس از سوی ایالات متحده است، دولت فرانسه میخواهد نشان دهد که میتواند همچنان به عنوان میانجی مؤثر در خاورمیانه عمل کند، هرچند که قدرت آن کاهش یافته است». اسمیت افزود در حالی که دهها کشور و سازمان بینالمللی در این نشست حضور داشتند، تنها مقامات سطح پایین و وزارتی به آنجا فرستاده شده بودند.
عبدالله الاریان، استاد تاریخ دانشگاه جورجتاون قطر گفت که ممکن است تمرکز صرف بر کمکها خطر انحراف توجه از مقیاس درگیریهای جاری را به همراه داشته باشد. او گفت: «آنچه باید بر روی آن تمرکز کرد، پایاندادن به درگیری است، نه پذیرفتن مقادیر زیادی پول. قطع تسلیحات به اسرائیل حداقل کاری است که باید انجام داد و بایستی تلاشی جمعی از طریق نهادهایی مانند شورای امنیت وجود داشته باشد که به این مسئله حتی ورود هم نکرده است زیرا انتظار میرود که ایالات متحده هر تلاشی برای توقف جنگ اسرائیل علیه لبنان را وتو کند».
فشارها بر ارتش لبنان
همزمان با اجلاس پاریس، حمله هوایی اسرائیل سه سرباز لبنانی را در حومه روستای یاتر در جنوب لبنان کشت. ارتش اسرائیل به طور فوری درباره این حمله اظهارنظر نکرده است، هرچند که قبلاً مدعی شده بود علیه ارتش لبنان عملیاتی انجام نمیدهد.
از ۲۹ سپتامبر، مجموعاً ۱۳ سرباز لبنانی کشته شدهاند.
ارتش لبنان که توسط ایالات متحده مسلح شده و آموزش دیده، در مناطق تحت کنترل حزبالله در جنوب لبنان نفوذ چندانی ندارد. این ارتش از میان جوامع فرقهای مختلف لبنان جذب نیرو میکند و از زمان جنگ داخلی ۱۹۷۵-۱۹۹۰، به عنوان ضامن صلح شناخته شده است.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در روز چهارشنبه به همتای اسرائیلی خود گفت که واشنگتن نسبت به حملات علیه نیروهای مسلح لبنان نگران است و از این رژیم خواست تا اقداماتی برای تضمین امنیت ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفل) که مکرراً مورد حمله اسرائیل قرار گرفتهاند، اتخاذ کند.
میقاتی میگوید تنها دولت باید سلاح در دست داشته باشد و افزود که برای آتشبس بین اسرائیل و حزبالله در تلاش است.
میقاتی خاطرنشان کرد: «نیروهای لبنانی باید در تمام سرزمین لبنان استقرار یابند و تسلیحات تنها باید توسط دولت و ارتش لبنان حمل شود». البته او صریحاً خواستار خلع سلاح حزبالله نشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟