بن سلمان و بایدن، بیبی را از ابرتوافق منطقه کنار گذاشتند؟
اکوایران: واشنگتن و ریاض در حال بحث بر سر یک توافق امنیتی هستند که شامل یک توافق گستردهتر با اسرائیل نباشد.
به گزارش اکوایران، به گفته سه منبع آگاه از مذاکرات، ایالات متحده و عربستان سعودی در حال بحث بر سر یک توافق امنیتی احتمالی هستند که شامل یک توافق گستردهتر با اسرائیل نباشد.
به نظر میرسد این توافق، همان معاهده دفاعی کاملی نخواهد بود که ایالات متحده و عربستان سعودی پیش از این در مورد آن بحث میکردند، اما محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و کاخ سفید هنوز میخواهند قبل از خروج بایدن از سمت خود در ژانویه، به یک توافق امنیتی دست یابند.
به گزارش اکسیوس، قبل از حملات حماس در 7 اکتبر به اسرائیل، دولت بایدن در حال مذاکره با عربستان سعودی و اسرائیل بر سر یک ابرتوافق بود که شامل توافق عادیسازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی میشد.
کاخ سفید همچنین خواستار این بود که این ابرتوافق شامل یک معاهده دفاعی ایالات متحده و عربستان سعودی و یک توافق نامه همکاری هستهای غیرنظامی بین طرفها باشد و فکر میکرد اگر بخشی از یک توافق گستردهتر باشد، سنای ایالات متحده احتمالاً این توافق را تصویب میکند.
بن سلمان به این نتیجه رسید که یک ابرتوافق تنها در دولت بایدن از نظر سیاسی امکان پذیر است.
اما حملات 7 اکتبر مذاکرات را از مسیر خارج کرد. جنگ جاری در غزه و لبنان و تقاضای سعودیها در مورد تشکیل کشور فلسطین، این توافق را در کوتاه مدت برای اسرائیل و عربستان سعودی به یک معامله شروع نشده تبدیل کرد.
به گفته این منابع، مساعد بن محمد العیبان، مشاور امنیت ملی عربستان هفته گذشته از کاخ سفید دیدن کرد و با جیک سالیوان، همتای آمریکایی خود و برت مک گورک و آموس هوخشتاین، مشاوران بایدن، دیدار کرد.
به گفته این منابع، او همچنین با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دیدار کرد.
مذاکرات در کاخ سفید بر روابط دوجانبه آمریکا و عربستان، به ویژه مجموعهای از توافقات امنیتی، فناوری و اقتصادی که طرفین میخواهند قبل از پایان ریاست جمهوری بایدن امضا کنند، متمرکز بوده است.
یک منبع گفت توافق امنیتی مورد بحث در این نشست جدا از تلاش برای پیشبرد یک ابرتوافق است که شامل عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی میشود.
این منبع گفت که ایده این است که پیش نویس یک توافقنامه امنیتی دوجانبه ایالات متحده و عربستان سعودی مشابه آنچه که دولت بایدن در سالهای اخیر با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس امضا کرده است، باشد که موقعیت آمریکا را در منطقه تقویت کرد.
در مارس 2022، بایدن قطر را به عنوان متحد اصلی غیر ناتو معرفی کرد. در سپتامبر 2023، ایالات متحده و بحرین توافقنامه ائتلاف و رفاه امنیتی جامع را امضا کردند. یک سال بعد، بایدن امارات متحده عربی را به عنوان شریک اصلی دفاعی معرفی کرد.
کاخ سفید و سفارت عربستان سعودی در واشنگتن دی سی از اظهار نظر خودداری کردند.
طی چهار سال گذشته، دولت بایدن تلاش کرده است تا نفوذ فزاینده چین و روسیه در خلیج فارس را به عقب براند.
مقامات آمریکایی میگویند چندین کشور در منطقه که در حال نزدیک شدن به چین بودند و در مورد خرید سیستمهای استراتژیک از روسیه صحبت میکردند، مسیر خود را معکوس کردند و امروز بسیار بیشتر از گذشته به ایالات متحده نزدیک شدهاند.
فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی هفته گذشته در کنفرانسی در عربستان سعودی گفت که ایالات متحده شریک قابل اعتمادی در منطقه برای پادشاهی است. او گفت: «امروز روابط با آمریکا یکی از بهترین روابطی است که تا به حال داشتهایم، از جمله در فضای امنیت ملی و همچنین در زمینه همکاریهای اقتصادی و پیشرفت بسیار خوبی داریم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق