به گزارش اکوایران، در منطقه کورسک روسیه، که درست در شمال قرار دارد، حملات روس‌ها آنقدر شدید است که طبق گفته‌های سربازان اوکراینی که در آنجا با آنها درگیر هستند، سربازان پیاده‌نظام آنها گاهی بر روی بدن‌های هم‌رزمان کشته شده خود پا می‌گذارند. بمب‌های پروازی روسی به وزن یک تن به جاده‌های تأمین اوکراین برخورد می‌کنند. اوکراین هفته گذشته مجموعه‌ای از موشک‌های غربی را به سمت مخالف شلیک کرد که ظاهراً یک ژنرال کره شمالی را زخمی کرده است.

به گفته ژنی، فرمانده ۳۰ ساله گردان از لشکر ۴۷ مکانیزه اوکراین، آنها تمام وقت حمله می‌کنند؛ صبح، روز، شب.

به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، نبرد برای کنترل منطقه کورسک روسیه به شکل نادری شدت گرفته است که طی ۲٫۵ سال جنگ به ندرت مشاهده شده، در حالی که هر طرف سعی می‌کند موقعیت خود را پیش از ورود رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ، که می‌خواهد هر دو طرف مذاکره کنند، تقویت کند.

طبق گفته مقامات اوکراینی، مسکو حدود ۴۵,۰۰۰ نیرو به این منطقه اعزام کرده است، از جمله برخی از بهترین نیروها که به صورت بی‌وقفه حمله می‌کنند. علیرغم تلفات عظیم، به نظر می‌رسد این استراتژی مؤثر بوده است. در هفته‌های اخیر، روسیه تقریباً نیمی از مناطقی که اوکراین در حمله خود در ماه اوت به دست آورده بود را پس گرفته است. تحلیلگران می‌گویند ممکن است روسیه قصد داشته باشد حمله بزرگتری در آنجا انجام دهد.

اما اوکراین نیز بسیاری از بهترین تیپ‌های خود را به کورسک اعزام کرده است. علاوه بر این، تصمیم رئیس‌جمهور بایدن در هفته گذشته برای اجازه دادن به کی‌یف برای شلیک موشک‌های آمریکایی برد بلند به داخل روسیه به نیروهای اوکراینی قدرت زیادی داده است و توانمندی‌ای که می‌تواند خطوط تأمین و فرماندهی مسکو را مختل کند.

مایکل والتز، نماینده جمهوری‌خواه از فلوریدا، که گزینه ترامپ برای مشاور امنیت ملی است، گفت که او با همتای خود در دولت بایدن ملاقات کرده است و روز یکشنبه حمایت خود را از تصمیم اخیر برای فراهم کردن موشک‌های برد بلند و مین‌های زمینی برای اوکراین ابراز کرد.

والتز در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت: «دشمنان ما اشتباه می‌کنند که فکر می‌کنند این زمان فرصتی است که می‌توانند یک دولت را در مقابل دیگری قرار دهند. ما دست در دست هم هستیم. ما در این انتقال یک تیم هستیم، ایالات متحده.»

مایک والتز

با این حال، برخی در کی‌یف نگرانند که تمایل ترامپ به مذاکرات به نفع روس‌ها باشد. مقامات اوکراینی گفته‌اند که آنها معتقدند روسیه تلاش دارد پیش از مراسم تحلیف ترامپ کورسک را بازپس بگیرد. اگر کی‌یف بتواند بخشی از این منطقه را حفظ کند، می‌تواند به اوکراین یک برگ برنده ارزشمند در هر مذاکره صلحی بدهد.

یک سرباز اوکراینی ۳۵ ساله که در کورسک می‌جنگد و با نام رمز دژین شناخته می‌شود، گفت: «بهترین نیروهای اوکراینی در برابر بهترین نیروهای روسی هستند. با این روند، دلیلی نمی‌بینم که ما عقب‌نشینی کنیم.»

ژنی، فرمانده گردان در لشکر ۴۷ اوکراین گفت که وقتی نیروهای او دو ماه قبل به منطقه کورسک رسیدند، روس‌ها تنها با سربازان وظیفه از این منطقه دفاع می‌کردند. سپس حدود شش هفته پیش، ضد حمله روس‌ها آغاز شد. آنها با پیشروی در ستون‌هایی از وسایل نقلیه زرهی، اوکراینی‌ها را از یک روستای کوچک در منطقه عقب راندند.

ژنی گفت که پس از از دست دادن دوازده وسیله نقلیه زرهی، روس‌ها این استراتژی را رها کرده و شروع به ارسال نیروها در گروه‌های کوچک به صورت پیاده کردند.

او از یک مرکز فرماندهی نزدیک مرز روسیه که خبرنگاران وال استریت ژورنال هفته گذشته از آن بازدید کردند، تصویر ارسال شده از پهپادی را تماشا کرد که سه سرباز روسی در حال حرکت از طریق جنگل به سمت یک روستای تخریب شده در منطقه کورسک را نشان میداد. سپس سه سرباز روسی دیگر ظاهر شدند که فاصله زیادی نداشتند. ژنی درخواست حمله به آنها با خمپاره کرد، سپس حمله‌ای دیگر، و سپس حمله‌ای دیگر. اما هیچکدام موفق به اصابت به آنها نشد.

او گفت: «مقابله با سه نفر آنقدرها هم سخت نیست، اما وقتی یکی پس از دیگری می‌آید، برخی از آنها قادر به پیشروی می‌شوند. گاهی فقط چند متر است، اما در طول هفته‌ها این پیشرفت قابل توجهی می‌شود.»

ژنی

برخلاف جبهه شرقی که در آن سربازان اوکراینی ماه‌ها از کمبود مهمات و به ویژه کمبود نیرو شکایت داشته‌اند، تیپ‌های درگیر در کورسک عمدتاً به خوبی تجهیز شده‌اند. ژنی گفت که واحد او با استفاده از خودروهای جنگی برادلی ساخت آمریکا، توانسته‌اند چرخش‌های منظم نیروها در سنگرها را انجام دهند، چیزی که تهدید مداوم پهپادها انجام آن را برای واحدهای فاقد تجهیزات پیشرفته تقریباً غیرممکن کرده است.

او افزود که موشک‌های برد بلند غربی معادله در منطقه را تغییر داده‌اند.

هفته گذشته، اوکراین با موشک‌های ستورم شدو ساخت بریتانیا یک مرکز فرماندهی را هدف قرار داد که ظاهراً یک ژنرال کره شمالی را زخمی کرد.

مقامات اوکراینی می‌گویند که ۱۰,۰۰۰ سرباز کره شمالی به منطقه کورسک اعزام شده‌اند، گرچه هیچ یک از سربازانی که با آنها صحبت شد، آنها را در میدان نبرد ندیده‌اند. به سربازان اوکراینی کتابچه‌های لغت به زبان کره‌ای داده شده است تا در صورتی که نیروهای کیم جونگ اون وارد نبرد شوند از آن‌ها استفاده کنند.

ژنی گفت که روس‌ها در کورسک مزایای دیگری دارند. در منطقه‌ای که لشکر ۴۷ در آن در حال جنگ است، مسکو حدود سه برابر بیشتر از اوکراینی‌ها نیرو دارد و شش برابر بیشتر از آنها از پهپادهای کوچک انفجاری برای حمله به وسایل نقلیه و پیاده‌نظام استفاده می‌کند.

طبق گفته‌های سربازان اوکراینی که در بخش‌های مختلف منطقه کورسک درگیر هستند، تلفات مسکو در حمله به کورسک عظیم بوده است. مقامات آمریکایی تخمین می‌زنند که روسیه روزانه حدود ۱,۲۰۰ نفر کشته و زخمی در کل جبهه دارد. و طبق گفته مقامات بریتانیایی از زمان آغاز تهاجم تمام‌عیار به اوکراین، مسکو حدود ۷۰۰,۰۰۰ تلفات داشته است.

یک سرباز اوکراینی که در جنوب‌شرقی سودژا، بزرگترین شهر تحت کنترل اوکراین در منطقه کورسک، می‌جنگد، گفت: «شمارش آنها سخت است. میدانی که در آن حمله می‌کنند پوشیده از اجساد است. آنها وقتی حمله می‌کنند عملاً بر روی اجساد هم‌رزمان خود قدم می‌گذارند.»

اما به نظر نمی‌رسد که این تلفات مانع کرملین شود، که از جمعیت بزرگتر روسیه برای فرسوده کردن نیروهای اوکراینی استفاده می‌کند. مقامات بریتانیایی گفته‌اند که به نظر آنها رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، هنوز تمایلی به مذاکره ندارد.

ولادمیر پوتین

سرباز حاضر در جنوب‌شرقی سودژا گفت که اوکراینی‌ها در این منطقه حدود ۱۰ به ۱ از روس‌ها کمتر هستند و بیشتر سربازان گردان او زخمی شده و قادر به جنگیدن نیستند.

اوکراین با چالش‌های دیگری نیز روبروست. مسکو با بمب‌های پروازی به خطوط تأمین و تأسیسات ذخیره‌سازی حمله می‌کند که نیروهای اوکراینی هیچ راهی برای سرنگون کردن آنها ندارند. ارتباطات پایه‌ای نیز دشوار است، زیرا سیستم اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، سیستم ماهواره‌ای اینترنتی ایلان ماسک که به بخش ضروری ارتباطات ارتش اوکراین تبدیل شده در داخل روسیه کار نمی‌کند.

ویچسلاو خومنکو، فرمانده یک گروهان از لشکر ۲۱ مکانیزه اوکراین، نبرد در کورسک را با نبرد باخموت که مرگبارترین نبرد جنگ بوده مقایسه کرد. خومنکو گفت که نیروهای او در نزدیکی روستای پگربکی که روس‌ها چند هفته پیش آن را تصرف کردند، حدود سه به یک از روس‌ها کمتر بودند. او گفت که واحدش به سوی پشت سدی عقب‌نشینی کرد که برای مسکو بازپس‌گرفتن آن دشوار خواهد بود.

اما به گفته او در سال سوم جنگ، انگیزه دادن به سربازان دشوار شده است. نود درصد از نیروهای گروهان او سربازان وظیفه هستند که تجربه یا تمایلی به جنگیدن ندارند.

او گفت: «مردم خسته‌اند. حداقل یک بار در ماه، باید به آنها یادآوری کنم که آنها می‌جنگند تا نوه‌هایشان مجبور نباشند این کار را انجام دهند. سال اول جنگ، حتی فکر نمی‌کردم که چنین سخنرانی‌ای بدهم.»

فرانتس-استفان گادی، تحلیلگر نظامی مستقر در وین که به تازگی از واحدهای نظامی اوکراینی بازدید کرده است، گفت که اوکراین در جایگزینی تلفات با نیروهای جدید با مشکل روبرو شده است، به طوری که بسیاری از واحدها به شدت کم‌نیرو شده‌اند. او گفت که به نظر می‌رسد روس‌ها در تلاشند تا اوکراینی‌ها را قبل از انجام حمله بزرگ‌تر برای بازپس‌گیری منطقه کورسک خسته کنند. او افزود که فکر نمی‌کند پوتین در حال حاضر آماده مذاکره باشد، زیرا او معتقد است که در جنگ پیروز است، اما این موضوع می‌تواند تغییر کند اگر ایالات متحده آماده باشد که تحویل سلاح‌ها به اوکراین را افزایش دهد تا روسیه را به میز مذاکره بیاورد.

او گفت: «استراتژی اوکراین در آنجا این است که آن را به عنوان یک برگ چانه‌زنی نگه دارند.» او افزود که معتقد است اوکراین کار سختی برای حفظ کورسک خواهد داشت، اما اضافه کرد: «فکر می‌کنم روس‌ها نبرد سختی خواهند داشت.»

ژنرال الکساندر سیرسکی، فرمانده عالی‌رتبه نظامی اوکراین، به رسانه‌های اوکراینی گفته است که عملیات کورسک حملات روس‌ها در جاهای دیگر را متوقف کرده است. با این حال، مسکو در چند ماه گذشته در شرق اوکراین سریع‌تر از هر زمانی از آغاز جنگ تمام‌عیار در سال ۲۰۲۲ پیشروی کرده است.

سربازان اوکراینی که در کورسک می‌جنگند گفته‌اند که هنوز مشخص نیست که آیا این عملیات ارزشش را داشته است یا خیر. برخی از آنها از سرزمین‌های از دست رفته در شرق خشمگین هستند، جایی که واحدهای کم‌نیرو در حال تسلیم شدن هستند.

جنگ اوکراین

برخی دیگر گفتند که اگر بتوانند در کورسک تا شروع زمستان مقاومت کنند، بیرون راندن آنها قبل از بهار سخت خواهد بود.

ژنی، فرمانده گردان از لشکر ۴۷، گفت که مطمئن نیست چقدر می‌توانند کورسک را حفظ کنند.

او گفت: «فکر می‌کنم در نهایت آنها ما را عقب می‌رانند. آنها قدرت و منابع بیشتری اضافه می‌کنند و هدفشان این است که به هر قیمتی به مرز برسند، پس این کار را خواهند کرد.»