به گزارش اکوایران، سوریه از سال ۲۰۱۱ وارد جنگ و درگیری شد. خیلی زود نیروهای خارجی به این کشور آمدند و هر کدام سوریه را به یک سمت هدایت کردند.

مهم‌ترین نیروهایی که در کنار گروه‌های داخلی، در سوریه حضور دارند، محور مقاومت، روسیه و ترکیه است. موضع‌گیری غرب بیشتر هم‌سو با مخالفان اسد بوده ولی این تنش‌ها پس از گذشت بیش از یک دهه، فقط منجر به آواره شدن میلیون‌ها نفر و از دست رفتن جان هزاران انسان شده است.

حلب بزرگ‌ترین شهر سوریه محسوب می‌شود که از سال ۲۰۱۶ در اختیار دولت بشار اسد بوده است. زمانی‌که اختیار این شهر به دست اسد افتاد به‌عنوان بزرگ‌ترین پیروزی از آن یاد می‌شد.

حالا پس از گذشت حدود هفت سال، دوباره تنش و درگیری به این منطقه بازگشته و حلب در وضعیتی پرتنش قرار گرفته است. بسیاری از ساکنان این شهر هم در حال فرار از آن هستند. گفته می‌شود بیش از ۲ میلیون نفر در شهر حلب زندگی می‌کنند. افراد زیادی هم ساکن حومه این شهر هستند که اکنون آواره شده‌اند.

حمله غافلگیرانه به حلب در شرایطی صورت گرفته که ارتش سوریه اخیرا در موضع ضعف قرار داشته و همین مسئله باعث شده توان مقاومت نداشته باشد. فعلا ارتش اعلام کرده که به صورت موقتی، از حلب خارج شده است.

جنوب غرب سوریه از سال ۲۰۲۰ و زمانی‌که ترکیه و روسیه بر سر کاهش تنش‌ها در این منطقه به توافق رسیده بودند، شاهد چنین تنش‌هایی نبود. اکنون بسیاری از تحلیل‌گران، درگیری‌های تازه را نشات‌گرفته از ترکیه می‌دانند. با این حال، مقامات ترک گفته‌اند که این یک عملیات کوچک بوده و در آن دست نداشته‌اند.

اکوایران در ویدیوی بالا به نقش ترکیه و منافع این کشور در درگیری‌های اخیر سوریه پرداخته شده است.