به گزارش اکوایران، با نزدیک شدن به دومین دوره حضورش در کاخ سفید، رئیس جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ مهر خود را بر دیپلماسی آمریکا در بحران سوریه و اوکراین می‌زند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، رهبران جهان برای گفتگو با ترامپ به تکاپو افتاده‌اند و او در آخر هفته مهمان افتخاری مراسم بزرگ بازگشایی کلیسای نوتردام در پاریس بود.

جو بایدن 82 ساله، رئیس‌جمهور تک دوره‌ای، با غیبت خود در این مراسم، به‌طور فزاینده‌ای در پس‌زمینه محو می‌شود.

کالین کلارک، مدیر تحقیقات مشاوره امنیتی گروه سوفان، به خبرگزاری فرانسه گفت: «اصلا جای تعجب نیست که ترامپ به دنبال این باشد که از حالا نقش رئیس جمهور در سایه را بازی کند. و من فکر نمی‌کنم این کار در این مرحله نامناسب باشد، زیرا بازی این است.»

اما در حالی که خود ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود اغلب یک اخلالگر دیپلماتیک بود، اکنون در دومین دوره ریاست جمهوری خود با وضعیت بین المللی پرنوسان‌تری مواجه است.

ترامپ روز شنبه هنگام دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در اولین سفر خارجی خود پس از انتخابات 5 نوامبر، گفت: «به نظر می‌رسد که جهان در حال حاضر کمی دیوانه‌وار شده است».

«غیر معمول»

ترامپِ مداخله گریز بارها از تمایل خود برای دور نگه داشتن ایالات متحده از هر گونه جنگ در خاورمیانه صحبت کرده و خواستار قطع کمک‌های ایالات متحده به اوکراین شده است.

در حالی که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه روز شنبه در حال خروج از کشور بود، ترامپ در شبکه اجتماعی خود گفت که ایالات متحده نباید «درگیر شود» - علی‌رغم اینکه هنوز صدها نیرو در شمال این کشور دارد.

ترامپ

اما سقوط ناگهانی اسد به دست شورشیان تحت رهبری اسلام‌گرایان به این معنی است که نادیده گرفتن منطقه‌ی ملتهب برای ترامپ دشوار خواهد بود.

حتی به نظر می‌رسید که معامله‌گر درون ترامپ به دنبال یک فرصت است.

او روز یکشنبه گفت که روسیه متحد خود اسد را رها کرده است، و بر جنگ خود در اوکراین متمرکز شده است - و اکنون «زمان اقدام» ولادیمیر پوتین و دستیابی به آتش بس با کیف است.

ترامپ ، که قول حمایت قاطع از اسرائیل را داده است، به طور جداگانه هشدار داده است که اگر حماس گروگان‌ها را تا زمان تحلیف او آزاد نکنند، بهای سنگینی خواهند پرداخت.

این اظهارات از الگوی قدیمی و غیر معمول ترامپ پیروی می‌کند.

در اوایل این ماه، او در یک سری پست‌های شبانه در Truth Social، برنامه‌های خود برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر مکزیک، کانادا و چین، در صورتی که جریان مهاجران و مواد مخدر به ایالات متحده را متوقف نکنند، را مطرح کرد.

آماده برای ادامه

کلارک از گروه سوفان گفت: «ریاست جمهوری در سایه ترامپ بسیار برجسته‌تر است زیرا رهبران خارجی به طور فزاینده‌ای بایدن سالخورده را در تصویر نمی‌بینند.

او افزود: «بیشتر رهبران جهان آماده هستند تا ادامه دهند و برای کشف نحوه برخورد با دولت آینده ترامپ تلاش کنند.»

این شامل رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی می‌شود که علی‌رغم نگرانی‌های خود از توافق آمریکا و روسیه، تحت نظارت مکرون با رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در پاریس ملاقات کرد.

این وضعیت حساسی را برای بایدن ایجاد می‌کند. او تلاش دارد میراث سیاست خارجی خود را در برابر مردی که زمانی او را تهدیدی برای دموکراسی می‌نامید، تقویت کند.

رئیس جمهور دموکرات کمک‌های نظامی به اوکراین را در ماه‌های آخر افزایش داده و تا حدی در مورد سقوط اسد و توافق آتش بس در لبنان اعتبار گرفته است.

اما ترامپ همچنان یکی از سخت‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در چندین دهه اخیر را از بایدن به ارث خواهد برد.