به گزارش اکوایران، پاکستان خود را به‌عنوان قطب استخراج بیت‌کوین، منبع عناصر خاکی کمیاب و همچنین حامی جایزه صلح نوبل برای دونالد ترامپ معرفی می‌کند؛ و در حالی که اسلام‌آباد، که با کمبود نقدینگی مواجه است، تلاش می‌کند از تعرفه‌های سنگین تجاری جلوگیری کند و روابطش را با کاخ سفید عمیق‌تر کند.

به گزارش فایننشال‌تایمز، وزارت دارایی این کشور در تلاش است تا توافقی تجاری با ایالات متحده، بزرگ‌ترین شریک صادراتی پاکستان، به دست آورد و امیدوار است از اعمال تعرفه‌هایی که ممکن است از ۹ ژوئیه به ۲۹ درصد برسد، جلوگیری کند.

به گفته مقامات اسلام‌آباد و تحلیل‌گران، این کشور امیدوار است حوزه رمزارزها و استخراج، همراه با نامزد کردن ترامپ برای جایزه صلح نوبل، به جلب نظر مثبت رئیس‌جمهور آمریکا کمک کند.

به گفته مایکل کوگلمن، عضو ارشد بنیاد آسیا-پاسیفیک کانادا: «پاکستان در جلب توجه دولت آمریکا بسیار هوشمندانه عمل کرده و با استفاده از علاقه‌مندی‌های گسترده‌تر جهانی به رمزارز و مواد معدنی حیاتی، پیشنهادهای خود را مطرح کرده است.»

آمریکا حدود یک‌پنجم صادرات پاکستان، که تولیدکننده بزرگ پوشاک است، را به خود اختصاص می‌دهد.

مذاکره‌کنندگان پاکستانی، روز دوشنبه برای گفت‌وگو با جمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا، وارد واشنگتن شدند. مقامات پاکستانی می‌گویند هر توافقی می‌تواند شامل تعهداتی برای خرید پنبه و دانه سویا آمریکایی و همچنین «شراکت راهبردی و سرمایه‌گذاری» در بخش استخراج معادن باشد. کاخ سفید از اظهارنظر درباره گفته‌های پاکستانی مبنی بر احتمال نهایی‌شدن توافق تا همین هفته خودداری کرد.

آسم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، ماه گذشته در یک ضیافت ناهار با ترامپ درباره تجارت و ظرفیت کشورش برای استخراج بیت‌کوین و مواد معدنی خاکی کمیاب گفتگو کرد.

طبق گزارش‌های رسمی از این دیدار، منابع می‌گویند در این جلسه به منیر یک کلاه «ماگا» و کلید کاخ سفید اهدا شده است. این دیدار نقطه اوج تلاش‌های چندماهه پاکستان برای جلب نظر سرمایه‌گذاران و بازرگانان نزدیک به رئیس‌جمهور آمریکا بود.

مقامات پاکستانی می‌گویند هر توافقی می‌تواند شامل تعهداتی برای خرید پنبه و دانه سویای تولید آمریکا باشد.

مقامات معتقدند حوزه رمزارز و استخراج می‌تواند به بهبود اقتصادی که مدت‌ها در پاکستان با مشکل روبه‌رو بوده کمک کند، مسیرهایی برای اشتغال جوانان ایجاد کند و سرمایه‌گذاری‌های تازه‌ای جذب کند تا این کشور را از بدهی‌های رو به افزایش خود رها سازد. پاکستان اعلام کرده است که یک ذخیره راهبردی بیت‌کوین ایجاد خواهد کرد — مشابه ذخیره‌ای که ترامپ در ماه مارس بنیان گذاشت — و ۲۰۰۰ مگاوات برق برای استخراج رمزارز اختصاص خواهد داد.

در ماه فوریه، پاکستان یک شورای رمزارز برای تنظیم مقررات بلاکچین و دارایی‌های دیجیتال راه‌اندازی کرد. در ماه آوریل، این کشور چانگ‌پنگ ژائو، مدیرعامل سابق بایننس را به‌عنوان مشاور راهبردی در حوزه مقررات رمزارز منصوب کرد. ژائو سال گذشته پس از اعتراف به قصور در ایجاد کنترل‌های کافی ضدپولشویی در آمریکا، چهار ماه را در زندان گذراند و اکنون در تلاش برای دریافت عفو از ترامپ است.

در ماه مه، وزارت دارایی پاکستان اعلام کرد نهادی برای دارایی‌های دیجیتال ایجاد خواهد کرد تا «زیرساخت مالی مبتنی بر بلاکچین را تنظیم کند.»

اسلام‌آباد یک «نامه تفاهم» با بنیان‌گذاران گروه رمزارز World Liberty Financial که ترامپ از آن حمایت کرده امضا کرده است تا در زمینه پذیرش بلاکچین و استیبل‌کوین همکاری کند؛ از جمله با زک ویتکاف، پسر استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ.

در ماه مه، بلال بن ثاقب، وزیر رمزارز پاکستان و مشاور WLF، به حضار در لاس‌وگاس، که شامل معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جی‌دی ونس، و پسر رئیس‌جمهور، اریک ترامپ بود، گفت که مایل است از دونالد ترامپ بابت «رئیس جمهوری که رمزارز را نجات داد» تقدیر کند.

ثاقب سپس به کاخ سفید رفت و در نیویورک با برندون لوتنیک، رئیس شرکت Cantor Fitzgerald و پسر وزیر بازرگانی آمریکا، هاوارد لوتنیک، دیدار کرد و از جاستین سان، بنیان‌گذار پلتفرم دارایی دیجیتال ترون که با خانواده ترامپ ارتباط دارد، دعوت کرد تا به پاکستان سفر کند.

ثاقب به فایننشال تایمز گفت دیپلماسی رمزارز پاکستان «به ما اجازه داده است که پاکستان را به‌عنوان سازنده و نه صرفاً بهره‌مند، در اکوسیستم نوآوری جهانی بازتعریف کنیم.»

علاوه بر فعالیت‌های رمزارزی، منیر از سرمایه‌گذاران آمریکایی خواسته است تا در توسعه ثروت معدنی عظیمی که به گفته مقامات در استان‌های غربی پاکستان نهفته است، کمک کنند. این منابع معدنی در دو منطقه‌ای قرار دارند که درگیر شورش‌های مرگبار هستند.

مقامات پاکستانی و آمریکایی می‌گویند دولت ایالات متحده به‌ویژه به ذخایر آنتیموان پاکستان علاقه‌مند است؛ معدنی که در مواد ضدحریق و باتری‌ها کاربرد دارد.

زک ویتکاف در سفر ماه آوریل به لاهور گفت: «شما در حال حاضر روی تریلیون‌ها دلار مواد معدنی کمیاب نشسته‌اید. اگر آنها را تبدیل به دارایی دیجیتال کنید، می‌توانید واقعاً ثروت عظیمی برای جوانان این کشور به ارمغان بیاورید.»

صرف‌نظر از نتیجه این تلاش‌ها، کوگلمن از بنیاد آسیا-پاسیفیک گفت پیشنهادهای اسلام‌آباد در حوزه رمزارز و استخراج «راهی برای تثبیت جایگاه در واشنگتن ترامپ فراهم می‌کند، پاکستان را در کانون توجه نگه می‌دارد و فرصت‌هایی برای مذاکرات آتی باز می‌کند.»