گزارش تیم اقتصادی دولت به مجلس/ جلسه غیرعلنی نمایندگان با فرزین و همتی؛ بازار ارز همچنان در کانون توجه پارلمان
اکوایران: نمایندگان مجلس در ادامه بررسی دلایل افزایش نرخ دلار و نوسانات بازار ارز امروز در صحن علنی میزبان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی هستند.
به گزارش اکوایران، ورود مجلس به موضوع افزایش نرخ دلار و نوسانات بازار ارز که از روز گذشته با جلسه عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با اعضای کمیسیون اقتصادی استارت خورد، امروز نیز با حضور این دو چهره در صحن علنی مجلس ادامه خواهد داشت.
در همین راستا، عباس گودرزی سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره نشست غیرعلنی امروز (سهشنبه 4 دیماه) مجلس شورای اسلامی، گفت: نشست غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه درحال برگزاری است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دستور کار نشست غیر علنی امروز بررسی دلایل افزایش نرخ ارز، نظام ارزی کشور و منابع و مصارف بازار ارز است.
ارائه گزارش کمیسیون اقتصادی به صحن علنی
همچنین عصر روز گذشته، شمسالدین حسینی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد و گفت: این جلسه فردا با حضور همتی، وزیر اقتصاد و فرزین، ییس بانک مرکزی، برگزار خواهد شد تا گزارشهایی در رابطه با مسائل ارزی ارائه شود. بر اساس توضیحات ارائهشده، جهتگیری مسئولین در مدیریت بازار ارز قابل پذیرش است.
وی جهتگیری در راستای کاهش تعداد نرخهای ارز و همچنین کاهش فاصله بین نرخها را صحیح دانست و افزود: باید طبق قانون برنامه هفتم توسعه و قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، نظام ارزی به حالت اولیه خود بازگشته و به سمت نظام مدیریت شناور حرکت کند.
حسینی در ادامه، به آثار تغییر سیاستهای ارزی بر نقدینگی و تاثیر نقدینگی بر تورم اشاره کرد و گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳، ۱۵ میلیارد دلار منابع برای ارز ترجیحی در نظر گرفته شده که دولت بر اساس آن شرایط را مدیریت خواهد کرد.
وی یادآور شد که در سالهایی که بیشترین ارز ترجیحی تخصیص یافته، بالاترین نرخ تورم را نیز تجربه کردهایم و دلیل آن رشد نقدینگی است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص ۱۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی در سال آینده، گفت: اگر دولت برای نرخ ارز ترجیحی در سال آینده ۳۰ درصد رشد پیشبینی کرده باشد، باید مابهالتفاوت منابع حاصل برای جبران معیشت مردم هزینه شود.
حسینی همچنین افزود که تلاش مجلس بر مدیریت تحولات ارزی در کشور متمرکز است و گزارش کمیسیون اقتصادی درباره افزایش قیمت ارز در جلسه علنی فردا با حضور رییس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رییس سازمان برنامه و بودجه مطرح خواهد شد و آنها نیز گزارشی به مجلس ارائه خواهند کرد.
در جلسه کمیسیون اقتصادی چه گذشت؟
مجلسی ها روز گذشته در حالی وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی را به مجلس فراخواندهاند که همتی و فرزین امروز نیز در جلسه کمیسیون اقتصادی حاضر بودند؛ جلسهای که در آن اظهارات وزیر اقتصاد جنجالی شد.
وزیر اقتصاد و امور دارایی امروز در جلسه کمیسیون اقتصاد مجلس برای ارائه توضیحات مبنی بر افزایش نرخ ارز در کشور با همراهی محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی حاضر شد که این دیدار با حاشیههای همراه شد.
همتی در این جلسه اظهار کرد که خود نمایندگان مجلس در قانون جدید بانک مرکزی به درستی این را به تصویب رساندید که نرخ ارز باید شناور و مدیریت شده باشد و باید یک نرخ هم باشد.
او همچنین تاکید کرد که امکان ندارد که چهار نرخ ارز در کشور داشته باشیم. مفهوم شناور مدیریتشده هم مشخص است یعنی یک درصدی از نوسان در اختیار بانک مرکزی باشد که تا بتواند ارز را در بازار مدیریت کند و الان هم همین موضوع اجرا میشود.
وزیر اقتصاد با اشاره به ثبات ارز نیمایی در سال گذشته، گفت: دوستان میگویند نرخ ارز را ثابت نگه داریم، تورم کاهش پیدا میکند؛ اما سال گذشته ارز نیمایی ما ثابت بود، اما تورم بالای 40 درصد داشتیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نقشه مرموز میانجیگر منطقه برای سوریه؛ ایران با کریدور استراتژیک دور میخورد؟
-
گوش به زنگ ترامپ دو باشید؛ توصیه سیاستی معاملهگران به بازارساز ارزی
-
پیشبینی کارشناسان از سال رویایی 2025 برای بزرگترین رقیب بیتکوین
-
جدایی سکه از طلا و دلار تهران
-
خبر مهم برای کارگران؛ روش پس گرفتن مالیات اضافی مشخص شد
-
دود عجله سیاستگذار در چشم خودروسازان؛ تعمیرگاهها شلوغ شد
-
اردوغان جنجال به پا کرد/ اولین واکنش قسد به ادعای رئیس جمهور ترکیه
-
واکنش سفیر ایران در سوریه به تظاهرات در جنوب این کشور
-
زلزله ژئوپلیتیکی که منطقه را لرزاند/ بیبی در سال جدید ترامپ را در مورد تاسیسات هستهای ایران در عمل انجام شده قرار میدهد؟