شرکت ملی نفت برای احداث بندر مکران ورود کرد
اکوایران: با بهرهبرداری از مرحله نخست بندرگاه نخل ناخدا در بندرعباس، فاصله سفر دریایی به جزیره هرمز ۵ کیلومتر کاهش یافت. این پروژه که پس از سالها توقف مجدداً فعال شده، بخشی از برنامههای کلان توسعه زیرساختهای دریایی کشور محسوب میشود.

به گزارش اکوایران، در مراسمی با حضور مسئولان استانی، امروز -7 فروردین- فاز اول بندرگاه نخل ناخدا در بندرعباس امروز به بهرهبرداری رسید. این پروژه که از سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود، پس از چند سال توقف، مجدداً در سال گذشته فعال شد و هماکنون موجشکن و اسکلههای آن تکمیل شده است.
سعید رسولی، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این مراسم اعلام کرد: «بندر نخل ناخدا موجب کاهش ۵ کیلومتری مسیر دریایی به جزیره هرمز شده و بخشی از پروژههای دریامحور در حال اجراست.»
او از برنامهریزی برای اجرای پروژه بزرگ بندر مکران در سال جاری خبر داد و افزود: «همکاری با شرکت ملی نفت برای احداث این بندر در حال انجام است.»
براساس گزارش ایسنا، محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان نیز با اشاره به برنامههای توسعه زیرساختهای دریایی گفت: «احیای بندر لنگه به عنوان یکی از بنادر متوسط و کوچک در دستور کار سازمان بنادر قرار گرفته است. این بندر تاریخی که زمانی مرکز اقتصاد دریایی منطقه بود، بار دیگر احیا خواهد شد.»
بر اساس گزارشها، لایروبی بندرگاه نخل ناخدا هماکنون در حال انجام است و پیشبینی میشود تمامی بخشهای این بندر تا سال آینده به بهرهبرداری کامل برسد. این پروژه نقش مهمی در توسعه حملونقل دریایی و تجارت منطقه خواهد داشت.
پروژههای کلیدی برای توسعه مکران
این در حالیست که چندی پیش، سید حمید پورمحمدی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در خصوص برنامههای دولت برای توسعه مکران در 5 فروردین به تاکید رئیسجمهوری بر اولویتدهی به اقتصاد دریامحور در برنامههای توسعهای اشاره کرد و گفت که منطقه مکران بهعنوان محور اصلی توسعه ملی شناخته شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، او همچنین از اقدامات و تمهیدات این سازمان برای توسعه سواحل جنوب کشور و بهویژه مکران خبر داد.
پورمحمدی به تشریح پروژههای مهم برای توسعه منطقه مکران پرداخت و از جمله آنها به پروژههای زیرساختی در حوزه حمل و نقل، برقرسانی، بهداشت و درمان، آبرسانی و بنادر اشاره کرد. از جمله پروژههای حمل و نقل میتوان به تکمیل کریدور بزرگراهی نوار ساحلی جنوب کشور و ارتقای شبکه ریلی چابهار اشاره کرد. همچنین پروژههایی مانند تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار و پروژههای آبرسانی از جمله خط انتقال از آب شیرینکن کنارک تا چابهار نیز در نظر گرفته شدهاند.
اکوایران: رئیس سازمان برنامه و بودجه، از تمرکز دولت بر توسعه منطقه مکران بهعنوان محور اصلی اقتصاد دریامحور خبر داد و از تدوین برنامههای جامع برای توسعه زیرساختها، مشارکت جامعه محلی، ایجاد نهاد راهبر توسعه منطقهای و تدوین سند یکپارچه برای سیستان و بلوچستان خبر داد.
توسعه ساحلی مکران، آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران
به گزارش اکوایران، از حدود ۵ سال پیش مطالعاتی در منطقه مکران برای انجام اقدامات توسعهای در این سواحل آغاز شده و وزارتخانههای راه و نفت با کمک دانشگاه شهید بهشتی پیشگام این مطالعات شدهاند.
محمدحسین شریفزادگان، استاد توسعه اقتصادی و برنامهریزی منطقهای، در این خصوص به اکوایران گفت: برنامهریزیها در این سند توسعه برای سه دوره ۵ ساله انجام شده که قرار است فعالیتهایی برای توسعه درونزا و برونرا در این منطقه انجام شود. توسعه برونزا جاذب سرمایه و نیروی کار خواهد بود و پیشبینی میشود که در پایان این ۳ دوره ۵ ساله جمیت کنونی منطقه به ۱.۵ میلیون نفر برسد.
شریفزادگان معتقد است که توسعه ساحلی مکران شاید آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران باشد.
گفتوگوی کامل شریفزادگان با اکوایران را میتوانید در لینک زیر ببینید:
از مرز ایران و پاکستان که منطقهای است به نام گواتر تا میناب، منطقهای ساحلی قرار دارد که به آن مکران گفته میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیام عراقچی خطاب به کاخ سفید: آمریکا از برجام سود برده است
-
کوچ نیروی کار از کشاورزی به بزرگترین بخش اقتصاد ایران
-
معنای همراستایی ترامپ و بنسلمان برای تهران؛ واشنگتن و ریاض خاورمیانه را ریست میکنند؟
-
اعزام 2 ناو هواپیمابر آمریکایی؛ حمله موشکی انصارالله به ناو ترومن در دریا سرخ
-
ترامپ گزینه مذاکرات غیرمستقیم را رد نکرده است/ او با نقشآفرینی عمان مخالفتی ندارد
-
ادعای جدید واشنگتن: از تمام ابزارها برای اختلال در برنامه پهپادی ایران استفاده میکنیم
-
مخالفت عربستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس با ترامپ؛ منع استفاده آمریکا از پایگاههای عربی برای اقدام نظامی علیه ایران
-
تامینکنندگان اصلی مرغ کشور؛ امارات اول شد + نمودار
-
کاخ سفید بهدنبال مذاکرات غیرمستقیم با ایران درباره برنامه هستهای