سواحل مکران؛ گنج استراتژیک ایران برای توسعه آینده کشور
اکوایران: معاون هماهنگکننده ارتش تاکید کرد که سواحل مکران به عنوان گنجی استراتژیک، آینده توسعهای ایران را رقم خواهد زد. او با اشاره به برنامهریزیهای صورتگرفته از سال ۱۳۸۷، توسعه این منطقه را به یک گفتمان ملی تبدیل شده دانست.

اکوایران، امیر دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش امروز -۱۸ اسفند- در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و پایگاههای نداجا گفت: سواحل مکران گنجی بزرگ و ذخیرهای استراتژیک برای ایران است که آینده کشور در گرو بهرهبرداری صحیح از آن قرار دارد.
او اضافه کرد: توسعه این سواحل و استفاده از ظرفیتهای دریای عمان، از سال ۱۳۸۷ در دستور کار نیروی دریایی قرار گرفته و امروز به یک گفتمان ملی تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، دریادار سیاری با اشاره به رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، گفت: این رزمایشها نشان از آمادگی و توان بالای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مرزهای دریایی کشور دارد.
او در بخش دیگری از سخنان خود، همکاریهای علمی نیروی دریایی با دانشگاهها و مراکز دانشبنیان کشور را عامل پیشرفتهای چشمگیر در ساخت تجهیزات جدید این نیرو نظیر ناوشکنها و زیردریاییها برشمرد و تاکید کرد: این همکاریها ارتقای جایگاه علمی کشور در سطح بینالمللی را نیز به همراه داشته است.
دریادار سیاری همچنین نیروی دریایی را نیرویی نظامی، علمی، سیاسی و بینالمللی توصیف کرد که علاوه بر دفاع از مرزها، در عرصههای دیپلماسی نیز نقش موثری ایفا میکند.
توسعه ساحلی مکران، آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران
به گزارش اکوایران، از حدود ۵ سال پیش مطالعاتی در منطقه مکران برای انجام اقدامات توسعهای در این سواحل آغاز شده و وزارتخانههای راه و نفت با کمک دانشگاه شهید بهشتی پیشگام این مطالعات شدهاند.
محمدحسین شریفزادگان، استاد توسعه اقتصادی و برنامهریزی منطقهای، در این خصوص به اکوایران گفت: برنامهریزیها در این سند توسعه برای سه دوره ۵ ساله انجام شده که قرار است فعالیتهایی برای توسعه درونزا و برونرا در این منطقه انجام شود. توسعه برونزا جاذب سرمایه و نیروی کار خواهد بود و پیشبینی میشود که در پایان این ۳ دوره ۵ ساله جمیت کنونی منطقه به ۱.۵ میلیون نفر برسد.
شریفزادگان معتقد است که توسعه ساحلی مکران شاید آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران باشد.
گفتوگوی کامل شریفزادگان با اکوایران را میتوانید در لینک زیر ببینید:
از مرز ایران و پاکستان که منطقهای است به نام گواتر تا میناب، منطقهای ساحلی قرار دارد که به آن مکران گفته میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هدیه لاکچری قطر برای ترامپ
-
چشم تهران به مذاکرات ریاض؛ نقشه راهی که خلیج فارس به ترامپ دیکته میکند
-
توضیحات بقائی از روند دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا
-
بازار حواله خودروهای وارداتی آزاد شد
-
ایران خودرو ترسید / غولی که در خودروسازی کشور پنهان شده، بیدار می شود؟
-
معاون رئیس دفتر کاخ سفید: مذاکرات ایران-آمریکا در هر دور جزئیتر شده است
-
لحظه تاریخی برای حلوفصل منازعه ایران و آمریکا
-
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا آغاز شد
-
راهنمای ساده درباره دعوای هند و پاکستان بر سر کشمیر