رئیس سازمان فضایی ایران همچنین از همکاری با چین در پروژه فضایی ماه‌نشین چانگ ۸ خبر داد و افزود: این همکاری که از سال گذشته آغاز شده، اکنون به پایان مرحله طراحی رسیده و ساخت نمونه مهندسی آن در آستانه آغاز است.

به گزارش اکوایران، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اجرای برنامه ده‌ساله فضایی کشور و برنامه هفتم توسعه کشور، از اجرای طرح‌های متعددی در حوزه علوم و اکتشافات فضایی با محوریت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی خبر داد. 

به گزارش مهر، وی افزود: یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها توسعه کپسول‌های زیستی و سکوهای تحقیقاتی بازگشت‌پذیر با قابلیت هدایت و کنترل دقیق است که به‌عنوان آزمایشگاه‌های فضایی، امکان اجرای آزمون‌های زیرمداری و مداری در زمینه زیست فضا و اثرات تشعشعات، دما و فشار را فراهم می‌کنند. 

سالاریه ادامه داد: پس از پرتاب موفق کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی در سال ۱۴۰۲، مراحل تحقیق و توسعه نسل جدیدی از این سکوها آغاز شده و تست‌های زیرسیستم‌های آن به‌زودی انجام خواهد شد. 

رئیس سازمان فضایی ایران همچنین از همکاری با چین در پروژه فضایی ماه‌نشین چانگ ۸ خبر داد و افزود: این همکاری که از سال گذشته آغاز شده، اکنون به پایان مرحله طراحی رسیده و ساخت نمونه مهندسی آن در آستانه آغاز است. همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه، به‌ویژه در بهره‌برداری از منابع طبیعی در فضا و سایر کرات، از اهمیت راهبردی برخوردار است. 

وی با اشاره به پرتاب موفق ماهواره‌های پارس ۱ و ناهید ۲، اعلام کرد: نسل‌های بعدی این ماهواره‌ها با اصلاحات فنی لازم آماده پرتاب هستند و ماهواره پارس ۲ نیز در مرحله تست‌های نهایی قرار دارد. 

وی از آغاز طراحی ماهواره سنجشی پارس ۳ با دقت تصویربرداری زیر یک متر خبر داد و گفت: پروژه ساخت ماهواره راداری «راد ۲» با دقت تصویربرداری ۲۰ متر نیز در پژوهشگاه فضایی در حال پیگیری است. 

سالاریه ادامه داد: در بخش ماهواره‌های مخابراتی نیز طراحی ماهواره ناهید ۳ با پهنای باند بالاتر و قابلیت ارائه خدمات متنوع ارتباطی از سال گذشته آغاز شده و روند توسعه آن رضایت‌بخش گزارش شده است. 

بیشتر بخوانید
ایران نخستین ماهواره را از پایگاه فضایی چابهار پرتاب می‌کند

ایران به زودی نخستین پرتاب ماهواره‌ای خود را از چابهار انجام می‌دهد؛ پرتابی که می‌تواند فصل تازه‌ای در تاریخ فضایی کشور رقم بزند.