سینا عضدی، کارشناس مسائل بین‌الملل، در برنامه «گفت‌وگوی استراتژیک» با اشاره به فضای سیاسی موجود در واشنگتن درباره احتمال پایان جنگ، گفت که تاکنون نشانه‌ای از طرح عمومی برای آتش‌بس در اظهارنظرهای رسمی مشاهده نشده است. به گفته او، در حال حاضر در سطح علنی صحبت مشخصی درباره آتش‌بس مطرح نشده و دست‌کم در فضای عمومی سیاست آمریکا چنین بحثی دیده نمی‌شود.

با این حال، عضدی تأکید کرد که به احتمال زیاد ارتباطات غیرمستقیم میان طرف‌ها در جریان است. او گفت که به‌طور معمول در چنین شرایطی پیام‌ها از طریق واسطه‌ها میان کشورها رد و بدل می‌شود و به همین دلیل می‌توان حدس زد که دست‌کم میان ایران و آمریکا و همچنین میان ایران و برخی کشورهای عربی، ارتباطاتی از این دست برقرار باشد؛ هرچند اطلاعات مشخصی درباره مذاکرات مستقیم یا توافق احتمالی آتش‌بس در دست نیست.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه درباره چشم‌انداز ادامه جنگ نیز گفت که پیش‌بینی زمان پایان درگیری‌ها دشوار است. به گفته او، پایان جنگ زمانی رقم خواهد خورد که یکی از طرف‌ها به این نتیجه برسد که ادامه درگیری برایش ممکن نیست و عملاً عقب‌نشینی کند.

عضدی در توضیح این وضعیت افزود که در شرایط کنونی، جنگ به نوعی به رقابت بر سر میزان «اراده برای ادامه درگیری» تبدیل شده است. به گفته او، آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کنند با هدف قرار دادن زیرساخت‌های اقتصادی ایران، فشار اقتصادی را افزایش دهند تا توان و اراده ایران برای ادامه جنگ تضعیف شود.

او در مقابل گفت که ایران نیز تلاش دارد فشارهای سیاسی و امنیتی را بر کشورهای عربی منطقه حفظ کند تا معادلات جنگ را به نفع خود تغییر دهد.