در هفته گذشته داده رشد اقتصادی چین جالب توجه بود. رشد اقتصادی چین بالاتر از هدف خود عدد 5.2 درصد را ثبت کرد.

 این در حالی بود که با شروع سال 2025 اکثر موسسات مالی نگرانی‌های خود را نسبت به اقتصاد چین افزایش دادند. ریشه این بی‌اعتمادی هم به سیاست‌های ترامپ در تعرفه‌ها برمی‌گشت که می‌تواند رشد اقتصادی جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

اما با توجه به ثبت رکوردها در بازارهای سهام سیگنال تعدیل نگرانی‌ها را داد و این مورد در رشد اقتصادی چین نیز اثر داشت. علاوه بر این داده تراز تجاری چین، افزایش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و سیاست‌های سوبسیدی برای تولیدکننده‌ها با هدف تحریک مصرف‌کننده نیز در این رشد اقتصادی نقش داشتند.

علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای مالی در این قسمت از مارکت تایمز به بررسی رشد اقتصادی چین پرداخت.

بیشتر بخوانید
دعوای ترامپ و پاول؛‌ چهره اول بازارها کیست؟

در بازارهای جهانی هفته گذشته همچنان صحبت‌های ترامپ معهمترین فاند نوسان بود. در روز چهارشنبه با خبر اخراج پاول بازارها نوسانی شدند و قیمت انس طلا با رشد 60 دلاری تا 3380 دلار بالا رفت اما در ادامه با تکذیب این خبر توسط ترامپ، قیمت‌ها برگشتند.