به گزارش اکوایران، فرشاد ابراهیم‌پور، نائب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: کاهش بودجه معاونت علمی ریاست‌جمهوری، تأثیرات منفی بر روی فعالیت‌های پژوهشی، توسعه فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت.

او افزود: این معاونت نقش بسیار مهمی در پیشبرد اهداف علمی و فناوری کشور دارد، از این رو باید راهکارهایی برای جبران این کاهش بودجه و تأمین منابع مالی اندیشیده شود.امیدواریم دولت و سازمان برنامه و بودجه در ردیف‌ها و جداول به گونه‌ای این کاهش بودجه را جبران کنند.

البته پیش از این نیز عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کاهش بودجه معاونت علمی ریاست جمهوری گفته بود: همه از نخبگان صحبت می‌کنند، اما سوال این است که چه کاری در عمل برای علم و نخبگان علمی انجام شده است.

احمد انارکی در این خصوص افزود: امروز اگر بخواهیم فرار مغز‌ها صورت نگیرد و مهاجرت کم شود و شاهد بازگشت نخبگان باشیم بایستی توجه و اهتمام ویژه‌ای نیز داشته باشیم و یکی از جا‌هایی که می‌تواند این کمک را داشته باشد معاونت علمی ریاست جمهوری است.

او افزود: متاسفانه امسال شاهد کاهش بودجه این معاونت بودیم و بایستی تلاش شود که مجلس و دولت حمایت بیشتری از آن به عمل آورند و در جداول بودجه بازنگری شود. امیدواریم اتفاق خوبی برای این نهاد علمی در کشور بیافتد.

میزان کاهش بودجه معاونت علمی در 1404

کاهش بودجه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۴ به میزان ۵۰ درصد، زنگ خطری جدی برای اکوسیستم علم و فناوری کشور به شمار می‌رود.

به گزارش تابناک،‌ بودجه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان عمدتاً از محل عوارض خام‌فروشی و واردات ماشین‌آلات صنعتی تأمین می‌شود. در سال ۱۴۰۳ برآورد شده بود که حدود ۴۰ همت از این محل وصول شود که ۵۰ درصد آن به معاونت علمی اختصاص یافت. اما در سال جاری، این رقم در مجموع به ۲۳.۹ همت کاهش یافته که از این میزان، نیمی به معاونت علمی و نیمی دیگر به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص داده خواهد شد.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به بودجه سال ۱۴۰۴می‌گوید: در این بودجه، عددی معادل ۲۳.۹ همت در بند «ت» ماده ۹۹ قانون برنامه هفتم قرار دارد که با توجه به این عدد، در حال حاضر بودجه معاونت ۵۰ درصد کاهش منابع نسبت به سال قبل دارد.