واگذاری ۴ درصد سهام پتروشیمی خلیج فارس به اورهسازان
راه حل دولت برای پرداخت بدهی دولت قبل به اوره سازان
اکوایران: سازمان خصوصیسازی ۴ درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به ارزش ۶۲ هزار میلیارد تومان به اورهسازان واگذار کرد. این اقدام در راستای تسویه بدهیهای معوقه دولت به تولیدکنندگان اوره انجام شد و بخش قابل توجهی از این واگذاری به صورت تهاتر با مطالبات اورهسازان صورت گرفت.

به گزارش اکوایران، سازمان خصوصیسازی طی مصوبهای، ۴ درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به ارزش ۶۲ همت، به اورهسازان بابت بدهیهای معوقه واگذار کرد.
به گزارش انرژی پرس، این اقدام در راستای اجرای مصوبه هیات واگذاری در تاریخ ۶ اسفند صورت گرفت، که بر این اساس اعلام سازمان خصوصیسازی معادل ۴ درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به قیمت هر سهم ۲۰,۶۶۰ ریال و به ارزش کل ۶۱,۹۸۰ میلیارد تومان، از طریق بورس به کنسرسیومی متشکل از چهار شرکت پتروشیمی پردیس، پتروشیمی شیراز، پتروشیمی کرمانشاه و پتروشیمی خراسان (از زیرمجموعههای هلدینگ نفت و گاز پارسیان) واگذار کرد.
در واقع بخش قابل توجهی از این واگذاری بابت مطالبات تولیدکنندگان اوره از دولت، تهاتر شد.
طلب هنگفت اورهسازان، میراث تلخ دولتهای گذشته
بدهی انباشته دولتهای پیشین به تولیدکنندگان اوره، این صنعت حیاتی را به آستانه ورشکستگی رسانده بود. این بدهی سنگین، که نتیجه بیتوجهی دولتهای گذشته بود، در نهایت به دولت پزشکیان رسید.
تصمیم به واگذاری سهام اموال دولتی برای پرداخت بدهی در اواخر دولت سیزدهم، برای فرار از پاسخگویی به مطالبات اورهسازان گرفته شده بود.
سالهاست که دولتها علاوه بر عدم پرداخت طلب اورهسازان، با تعیین قیمت دستوری برای اوره، تولیدکنندگان را مجبور به فروش محصول با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت تمام شده کردهاند.
برای مثال، به مدت ۵ سال، قیمت هر کیلو اوره تولید شده توسط پتروشیمیها و فروخته شده به جهاد کشاورزی، ۸۰۰ تومان بود، در حالی که همین اوره با قیمتی حدود ۳۰۰۰ تومان به کشاورزان فروخته میشد و هزینه تولید هر کیلو اوره برای پتروشیمیها حدود ۱۰ هزار تومان بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازی هستهای ایران و ترامپ؛ تهران گزینه سوم را انتخاب کرده است؟
-
موضع ایران درباره مذاکره با آمریکا از زبان عباس عراقچی
-
چگونه نماینده ترامپ نامه ایران را به دست امارتیها رساند؟
-
نامه ترامپ را فرستاده امارات امروز به تهران آورد؟
-
اثر نوروز در بازارها؛ صدای بازار ناکوک شد
-
یمن عبور کشتیهای اسرائیل را از دریای سرخ ممنوع کرد
-
انقلابی که ترامپ در طول پنجاه روز به پا کرد
-
درخواست مکرون از اروپا برای حمایت از این کشور
-
تهران رسما تایید کرد: نماینده امارات حامل نامه ترامپ است