بحران ترانزیت در مرز بازرگان، لزوم بازنگری عاجل در موافقتنامههای حملونقل جادهای
رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران از توقف کامیونها در مرز بازرگان به دلیل تصمیم ترکیه برای دریافت مابهالتفاوت قیمت سوخت از رانندگان ایرانی خبر داد.
به گزارش اکوایران، ترکیه در اقدامی متقابل تصمیم گرفته است که مابهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان ایرانی دریافت کند.
این مابهالتفاوت معادل ۲۷۰ لیر روی هر لیتر گازوئیلی است که رانندگان از ایران خارج میکنند. مشکل اینجاست که رانندگان فقط به اندازه هزینه سفر پول همراه خود دارند و اگر مجبور به پرداخت این مبلغ شوند، با مشکل مواجه خواهند شد.
به گزارش ایسنا اخیرا" استاندار آذربایجان غربی نشستی برگزار کرده تا این مشکل را حل کند و جزئیات بیشتر باید از استانداری دریافت شود.
لازم به ذکر است این رانندگان فقط به ترکیه بار نمیبرند، بلکه این مرز به عنوان مسیری به سوی اروپا نیز استفاده میشود و بهترین راه حل این است که توافقات حمل و نقل جادهای بین کشورها به سرعت بازنگری شود. این وضعیت نه تنها به رانندگان آسیب میزند، بلکه باعث تأخیر در تحویل بارهای صادراتی شده است که به صادرکنندگان نیز آسیب وارد میکند.
سنگاندازی ترکیه علیه تجار ایرانی
هفته گذشته دولت ترکیه ماده قانونی را در روزنامه رسمی ترکیه، منتشر کرد که بر اساس آن معافیت مالیات سوخت به اندازه حجم استاندارد باک برای کامیونهای ایرانی که پیش از این هنگام ورود به ترکیه اعمال میشد، لغو شد.
بر اساس این قانون، کامیونهای ترکیهای هنگام خروج از ایران، فارغ از اینکه باک سوختشان پر یا خالی باشد، ملزم به پرداخت مالیات گمرکی به میزان ظرفیت باک خودرو هستند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: اخذ مالیات سوخت از کامیونهای ایرانی توسط ترکیه باعث افزایش هزینه حمل میشود که در نتیجه کالا با قیمت بالاتری به خریدار خارجی میرسد و رقابتپذیری ایران در بازار ترکیه کاهش مییابد.
همچنین در آخرین جلسه کمیسیون مشترک ایران و ترکیه به تجارت ترجیحی اشارهای نشد و به پیشنهاد اتاق مشترک که حرکت به سمت تجارت آزاد بود،توجهی نشد.
در این جلسه طرف ترکیهای بر تقویت زیرساختهای سه گذرگاه مرزی موجود تأکید داشت و تمایلی به راهاندازی گذرگاههای جدید نداشت و این در حالی بود که طرف ایرانی در کمیسیون مخالف ترکیه و خواهان افزایش شمار گذرگاهها بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کشمکش بیپایان بر سر FATF؛ خروج ایران از لیست سیاه با همکاری مسکو و پکن؟
-
ادعای رویترز: ترامپ امروز طرح بازگشت «فشار حداکثری» علیه ایران را بررسی میکند
-
واکنش عربستان به اظهارات جنجالی ترامپ/ ریاض از تشکیل کشور مستقل فلسطین کوتاه نیامد
-
جزئیات جدید از شهادت قضات دیوان عالی/ گمانهزنیها درباره مسمومیت پیش از ترور
-
نیاز مردم به حفظ ارزش پول
-
بن سلمان همدست نقشه ترامپ برای نفت ایران میشود؟
-
آغاز دور جدید فروش محصولات ایران خودرو+ جزئیات و شرایط
-
نمایندگان خواستار کنترل نرخ ارز و طلا شدند
-
بازار خودرو در انتظار فرمان ترامپ +جدولقیمت