تصمیم کلیدی حماس برای انتخاب جانشین سنوار
اکوایران: حماس در حال حرکت به سمت تعیین یک کمیته حاکم مستقر در دوحه به جای یک جانشین منفرد برای یحیی سنوار است.
![تصمیم کلیدی حماس برای انتخاب جانشین سنوار](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/D8eevB59VwMs/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jJBxpyWCFpmD_4ngQ9jVKYg,/%D8%AD%D9%85%D8%A7%D8%B3.jpg)
به گزارش اکوایران، به گفته دو منبع حماس، این گروه در حال حرکت به سمت تعیین یک کمیته حاکم مستقر در دوحه به جای یک جانشین منفرد برای یحیی سنوار، رهبر فقید این گروه است که هفته گذشته توسط نظامیان اسرائیلی ترور شد.
یک منبع آگاه از این گروه به خبرگزاری فرانسه گفت: «رویکرد رهبری حماس این است که جانشینی برای رهبر فقید، شهید یحیی سنوار، تا انتخابات بعدی آنها که قرار است در ماه مارس برگزار شود، تعیین نکند.»
این منبع افزود که کمیتهای پنج نفره که در ماه اوت در پی ترور اسماعیل هنیه، رئیس سیاسی در تهران تشکیل شد، رهبری این گروه را برعهده خواهد گرفت.
این کمیته به منظور تسهیل در تصمیمگیری با توجه به دشواری برقراری ارتباط با سنوار در غزه قبل از مرگ او تشکیل شد.
سنوار در سال 2017 به عنوان رهبر نظامی گروه در غزه منصوب شد و پس از ترور هنیه در ماه ژوئیه به رهبری کلی حماس رسید.
این منبع گفت: «این کمیته متشکل از نمایندگان دو سرزمین فلسطینی و آورگان، یعنی خلیل الحیه برای غزه، ظاهر جبارین برای کرانه باختری و خالد مشعل برای فلسطینیان خارج از کشور است.»
گروه همچنین شامل محمد درویش رئیس شورای مشورتی حماس و دبیر دفتر سیاسی است که به دلایل امنیتی هرگز شناسایی نشده است. تمامی اعضای فعلی کمیته در قطر مستقر هستند.
به گفته این منبع، این کمیته وظیفه دارد «حرکت جنبش را در زمان جنگ و شرایط استثنایی و همچنین برنامههای آینده آن» را اداره کند. او افزود که این کمیته مجاز به «تصمیم گیری استراتژیک» است.
منبع دیگری از این گروه گفت که رهبری حماس در مورد پیشنهاد تعیین رهبر سیاسی «در داخل» بدون اعلام نام، گفتگو کرده است. اما او افزود، رهبران ترجیح دادند از طریق کمیته حکومت کنند.
سنوار، پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ ویرانگر در این منطقه که با حمله حماس در 7 اکتبر آغاز شد، روز چهارشنبه توسط نیروهای اسرائیلی در جنوب غزه کشته شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خاورمیانه در شوک/ خطر سقوط بیخ گوش متحد واشنگتن؛ ترامپ عقب نمینشیند
-
آمادهباش ارتش مصر در صحرای سینا/ سپر قاهره در حمایت از مردم غزه
-
عامل ریزش بازار ارز چه بود؟
-
خریداران سکه و دلار غافلگیر شدند؟
-
مدارس و ادارات کدام استانها فردا چهارشنبه 24 بهمن تعطیل شدند؟
-
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد
-
رهبر کره شمالی در پیامی به پزشکیان: روابط دو کشور تقویت خواهد شد
-
واکنش معاون پزشکیان به تعطیلی گسترده کشور/ ناچار بودیم، عذر میخواهیم
-
پلن بی دولت پزشکیان پس از منع مذاکره با آمریکا