ادعای رویترز؛ ممانعت بندر کلیدی چین از پهلوگرفتن نفتکشهای تحت تحریم ایران
اکوایران: گروه بنادر شاندونگ، در استان شرقی چین، از ورود نفتکشهای تحت تحریم آمریکا به بنادر خود جلوگیری کرده است. این استان محل فعالیت بسیاری از پالایشگاههای مستقل است که بزرگترین واردکنندگان نفت از کشورهایی هستند که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند.
به گزارش اکوایران، گروه بنادر شاندونگ، در استان شرقی چین، از ورود نفتکشهای تحت تحریم آمریکا به بنادر خود جلوگیری کرده است. این استان محل فعالیت بسیاری از پالایشگاههای مستقل است که بزرگترین واردکنندگان نفت از کشورهایی هستند که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند. این خبر توسط سه تاجر اعلام شده است.
به گزارش رویترز، سال گذشته، استان شاندونگ حدود ۱.۷۴ میلیون بشکه نفت در روز از ایران، روسیه و ونزوئلا وارد کرد که معادل حدود ۱۷ درصد از واردات نفت چین است. این آمار بر اساس دادههای ردیابی کشتیها از شرکت کپلر ارائه شده است.
به گفته تاجران، در صورت اجرای این ممنوعیت، هزینههای حملونقل برای پالایشگاههای مستقل شاندونگ که خریداران اصلی نفت تحریمی تخفیفدار از این سه کشور هستند، افزایش خواهد یافت.
ماه گذشته، واشنگتن تحریمهای بیشتری علیه شرکتها و ناوگان سایه که با نفت ایران معامله میکنند، اعمال کرد. انتظار میرود دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا که قرار است در ۲۰ ژانویه به دفتر ریاست جمهوری بازگردد، تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال کند، همانطور که در دوره اول ریاستجمهوریاش عمل کرد.
به گفته تاجران، این ممنوعیت ممکن است واردات نفت به چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان را کندتر کند.
اعلامیهای از بندر شاندونگ که روز دوشنبه صادر شده و توسط دو تاجر به دست آمده و توسط یک تاجر سوم تأیید شده است، بنادر را از پهلوگیری، تخلیه یا ارائه خدمات به کشتیهای فهرستشده در دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا منع کرده است.
بندر شاندونگ مدیریت بنادر اصلی در سواحل شرقی چین، از جمله کینگدائو، ریزائو و یانتای را بر عهده دارد که ترمینالهای اصلی برای واردات نفت تحریمی هستند.
بندر شاندونگ به تماسها یا ایمیلهای رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.
بندر شاندونگ: ممنوعیت تأثیر محدودی خواهد داشت
در اعلامیه دوم که روز سهشنبه منتشر شد و رویترز آن را بررسی کرده است، بندر شاندونگ اعلام کرد که انتظار دارد ممنوعیت حملونقل تأثیر محدودی بر پالایشگاههای مستقل داشته باشد، زیرا بیشتر نفت تحریمی با نفتکشهای غیرتحریمی حمل میشود.
این ممنوعیت پس از تخلیه نفتکش تحریمی الیزا II در بندر یانتای در اوایل ژانویه اعلام شد.
طبق برآوردهای شرکت ردیابی نفتکش ورتکسا، در ماه دسامبر، هشت نفتکش بسیار بزرگ با ظرفیت هر کدام دو میلیون بشکه، عمدتاً نفت ایران را در شاندونگ تخلیه کردند. این نفتکشها شامل فونیکس، ویگور، کوین و دیواین بودند که همگی تحت تحریم خزانهداری آمریکا قرار دارند.
طبق گفته میشل ویسه باکمن، تحلیلگر ارشد گروه دادههای دریایی لیودز لیست اینتلیجنس، ناوگان سایه فعال که نفت جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ونزوئلا را حمل میکند، حدود ۶۶۹ نفتکش را شامل میشود. از این تعداد، معمولاً ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفتکش در حمل نفت روسیه فعالیت میکنند که شامل بزرگترین اپراتور ایران، NITC، و بزرگترین گروه نفتکش روسیه، سوکامفلوت، نمیشود.
بین ماههای اکتبر و دسامبر، وزارت خزانهداری آمریکا ۳۵ نفتکش را که گفته میشود بخشی از «ناوگان ارواح» جمهوری اسلامی ایران هستند، تحت تحریم قرار داد. در اوایل سال ۲۰۲۴، واشنگتن تحریمهای جداگانهای بر سوکامفلوت اعمال کرد.
دولت بایدن که در حال ترک کاخ سفید است، قصد دارد تحریمهایی بر بیش از ۱۰۰ نفتکش مرتبط با نفت روسیه اعمال کند. این خبر هفته جاری توسط منابعی به رویترز اعلام شده است.
به گفته تاجران، تغییر به استفاده از کشتیهای غیرتحریمی ممکن است هزینهها را برای پالایشگاههای شاندونگ که با حاشیه سود پایین و تقاضای کم دستوپنجه نرم میکنند، افزایش دهد.
سهام شرکت پیشرو در عملیات نفتکشها، فرانت لاین، روز سهشنبه پس از انتشار خبر ممنوعیت بندر و پیشبینی کاهش ظرفیت دسترسی به نفتکشها، بیش از ۹ درصد افزایش یافت.
وزارت دفاع ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که بزرگترین شرکت حملونقل چین، کوزکو، را به فهرست شرکتهایی که با ارتش چین همکاری میکنند اضافه کرده است. تحلیلگران کشتیرانی روز سهشنبه اعلام کردند که این اقدام ممکن است استفاده از نفتکشهای کوزکو توسط چارترکنندگان را کاهش داده و به کمبود کشتیهای قابل اجاره دامن بزند.
قیمت نفت خام جمهوری اسلامی ایران که به چین فروخته میشود، ماه گذشته به بالاترین سطح خود در سالهای اخیر رسید، زیرا تحریمهای جدید ایالات متحده ظرفیت حملونقل را محدود کرده و هزینههای لجستیکی را افزایش داده است.
ذخیرهسازی شناور نفت خام ایران به بالاترین سطح ۱۲ ماهه خود یعنی ۲۰ میلیون بشکه رسیده است و ناوگان صادراتی جمهوری اسلامی به دلیل سطح بالای صادرات به نسبت هر کشتی تحت فشار است. تحلیلگران گلدمن ساکس هفته گذشته اعلام کردند که این وضعیت به طور تاریخی با کاهش بعدی در صادرات نفت خام ایران همراه بوده است.
این بانک سرمایهگذاری پیشبینی میکند که عرضه نفت خام ایران تا سهماهه دوم سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و به ۳.۲۵ میلیون بشکه در روز برسد.
قیمت نفت روسیه که به حدود بالاترین سطح دو ساله رسیده است، ممکن است همچنان تحت تأثیر قرار گیرد زیرا دولت بایدن قصد دارد تحریمهای بیشتری علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین اعمال کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش همتی به برداشت نادرست از سخنانش درباره قیمت طلا/ ماجرا چه بود؟
-
سیگنالهای ظریف از داووس؛ ترامپ چقدر برای بهبود روابط با تهران آماده است؟
-
بهرهبرداری از زیرگذر جدید در تهران
-
زمین ۳۰۰ هزار متری کینگ مانی به مزایده گذاشته شد
-
پیشبینی بازار مسکن در بهار 1404؛ فایلها سیاهپوش شدند
-
واکنش یمن به فرمان ترامپ/ قرار گرفتن در فهرست دوستان واشنگتن خطرناکتر است
-
یکهتازی بیوقفه قیمت طلا و سکه؛ همبستگی نرخها در پساتحلیف ترامپ
-
درخواست غیرمنتظره ترامپ از عربستان و اوپک در اجلاس داووس/ خیز شرکتهای جهانی برای بازار آمریکا
-
گروسی: ترامپ به دنبال برجام اصلاح شده نیست