اخبار فرهنگی هفته:
بازگشت عادل فردوسیپور به عرصه گزارش/ لژیونر سینمای ایران، بار دیگر در هالیوود
اکوایران: در بسته اخبار فرهنگی این هفته (11 آبان - 17 آبان) نگاهی انداختیم به مهمترین رویدادهایی که در فضای فرهنگی-هنری کشور رخ داده است.
در بسته این هفته خبرهایی میخوانید از: گزارشگری عادل فردوسیپور پس از 5 سال و نیم، ثبت قرارداد اکران «سینما متروپل»، مشخص شدن زمان اکران «نبودنت» و «سهجلد»، مشخص شدن رییس کانون کارگردانان، انتصاب دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی، حضور مجدد پیمان معادی در یک فیلم سینمایی هالیوودی و انتخاب دبیر جشنواره فیلم فجر.
بازگشت فردوسیپور به عرصه گزارش پس از 2064 روز!
عادل فردوسیپور، برنامهساز و گزارشگر بعد از پنج سال و نیم دوری از گزارشگری فوتبال در روز 15 آبان به گزارش بازی رئال مادرید و میلان از سری مسابقات لیگ قهرمانان اروپا پرداخت. این مسابقه به صورت همزمان از طریق وبسایت و اپلیکیشنهای «آپارات اسپرت» و «فوتبال ٣۶٠» با گزارش فردوسیپور پخش شد.
او در ابتدای گزارشش اظهار کرد: صدای من را از ایران میشنوید؛ بعد از ۲ هزار و ۶۴ روز جدایی.
عادل فردوسیپور از اسفند ٩٧ که شبکه سه سیما پخش برنامه «نود» را متوقف کرد، به جز گزارش اینستاگرامی فینال لیگ قهرمانان آسیا بین پرسپولیس و اولسان کره جنوبی در سال 1399 به دعوت ایافسی، دیگر مسابقه فوتبالی را گزارش نکرده بود.
او همچنین بازی روز بعد بین تیمهای آرسنال و اینتر را نیز از همین پلتفرم گزارش کرد.
فریدون جیرانی رییس کانون کارگردانان شد
در انتخابات هیات مدیره کانون کارگردانان خانه سینما در 16 آبان، فریدون جیرانی به عنوان رییس این کانون انتخاب شد.
در جلسه هیات مدیره کانون کارگردانان سینمای ایران، محسن امیریوسفی به دلیل حضور در هیات مدیره خانه سینما و طبق قانون از ریاست این کانون استعفاء داد و فریدون جیرانی به اتفاق آرا ریاست کانون کارگردانان را به عهده گرفت.
در این انتخابات محمدرضا عرب به عنوان نایب رییس، مازیار میری، سخنگو، وحید موسائیان به عنوان خزانهدار و دانش اقباشاوی در مقام دبیر کانون کارگردانان سینمای ایران معرفی شدند.
کانون کارگردانان سینمای ایران در سال ۱۳۶۸ تاسیس شد و از صنوف قدیمی سینما به حساب میآید.
شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر شد
17 آبان ماه و در فاصله کمتر از سه ماه تا برگزاری جشنواره فیلم فجر، رائد فریدزاده، رییس سازمان سینمایی با صدور حکمی منوچهر شاهسواری را به عنوان دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر منصوب کرد.
براین اساس همچنین با تفکیک بخش بینالملل از ملی، برگزاری مستقل آن به زمان مورد توافق با اتحادیه بین الملل انجمن تهیه فیلم موکول شده است.
سه فیلم غیرکمدی در راه اکران
بیست و سومین جلسه شورای صنفی نمایش ۱۳ آبان در خانه سینما برگزار شد و قرارداد فیلم سینمایی «سینمامتروپل» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر به سرگروهی سینما فرهنگ به ثبت رسید.
«سینما متروپل» بهمنماه سال ۱۴۰۱ در جشنواره فجر به نمایش درآمد و علاوه بر سیمرغ بهترین فیلمبرداری، دو جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را هم دریافت کرد. این فیلم پس ازجشنواره، در مرحله بازبینی شورای پروانه نمایش به اصلاحیههایی برخورد و پروسه صدور مجوز آن بیش از دو سال طول کشید.
همچنین قرارداد فیلم سینمایی «سهجلد» به کارگردانی مهدی اسماعیلی به سرگروهی پردیس آزادی ثبت شد و از ۱۶ آبانماه روی پرده سینماها میرود. این فیلم پس از سه سال اکران میشود و باران کوثری و زنده یاد آتیلا پسیانی در آن بازی کردهاند.
علاوه براین مقرر شد فیلم «نبودنت» به کارگردانی و تهیهکنندگی کاوه سجادیحسینی که ابتدا قرار بود از ۲۵ مهرماه روانه اکران شود، از چهارشنبه همین هفته، ۱۶ آبانماه به نمایش عمومی درآید. سحر دولتشاهی، آزاده صمدی و امیرآقایی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
پیمان معادی بازیگر یک فیلم جنایی هالیوودی شد
پیمان معادی در فیلم جنایی «جنایت ۱۰۱» با بازیگرانی چون کریس همسورث، مارک رافالو، بری کیوگن و هلی بری مقابل دوربین خواهد رفت که بارت لیتون کارگردانی و نگارش فیلمنامه آن را بر اساس رمان کوتاهی نوشته دان وینسلو بر عهده دارد.
هنوز مشخص نیست که پیمان معادی در این فیلم چه نقشی را بر عهده دارد. معادی نخستین تجربه هالیوودی خود را در سال ۲۰۱۴ در فیلم «کمپ ایکسری» در کنار کریستن استوارت تجربه کرد و پس از آن در سال ۲۰۲۵ در فیلمی آمریکایی در ژانر اکشن به نام «آخرین شوالیهها» به کارگردانی کازئواکی کیریا بازی کرد.
معادی در سال ۲۰۱۶ در همکاری با مایکل بِی در فیلم «۱۳ ساعت: سربازان مخفی بنغازی» مقابل دوربین رفت و در سال ۲۰۲۰ نیز در درام جنایی «شیفت شب»، یک فیلم درام جنایی فرانسوی به کارگردانی آن فونتن، حضور یافت.
وی همچنین سابقه بازی در سریال ۸ قسمتی «آن شب» ساخته استیون زایلیان و مجموعه تلویزیونی آمریکایی «وست ورلد» ساخته جاناتان نولان و لیزا جوی را در کارنامه دارد که هر دو سریال محصول شبکه اچبیاو هستند.
رقابت «در آغوش درخت» در جشنواره جهانی فیلمهای آسیایی
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا در بخش رقابتی دهمین جشنواره فیلم «AWFF» در آمریکا حضور خواهد داشت.
این فیلم سینمایی در بخش مسابقه اصلی برای کسب جوایز اصلی از جمله پلنگ برفی بهترین فیلم، رقابت میکند. مارال بنی آدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
«در آغوش درخت» به عنوان نماینده رسمی ایران در شاخه بهترین فیلم بلند بینالمللی در نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار انتخاب شده است.
جشنواره جهانی فیلم آسیایی (AWFF) بهترین آثار سینمای آسیایی را به لس آنجلس معرفی میکند تا استعدادهای سینمایی منطقه بیشتر دیده شود و روابط بین صنایع فیلم آسیایی و هالیوود را تقویت کند.
«برادر» راهی اسکار شد
فیلم کوتاه «برادر» به کارگردانی مهدیه قطب الدین محمدی و نویسندگی یاسین پورعزیزی محصول باشگاه فیلم سوره توانست در نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم «Show Me Shorts Film Festival» جایزه بهترین فیلم بینالمللی را به دست آورد.
فیلم کوتاه «برادر» با کسب عنوان بهترین فیلم بینالمللی و معرفی این جشنواره، واجد شرایط ورود به جوایز آکادمی اسکار شد.
جشنواره بینالمللی فیلم «Show Me Shorts»، یکی از معتبرترین رویدادهای سینمایی در نیوزیلند، از سال ۲۰۰۶ آغاز به کار کرده و امسال نوزدهمین دوره این جشنواره از ۱۱ تا ۳۱ اکتبر برابر با ۲۰ مهر تا ۱۰ آبان در شهر اوکلند کشور نیوزلند در حال برگزاری است.
دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی معرفی شد
در حاشیه جلسه ۹۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست مسعود پزشکیان، رییس جمهور و با حضور روسای قوه مقننه و قوه قضائیه برگزار شد، انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی در این جلسه به تصویب رسید که بر اساس آن «قادر آشنا» به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی معرفی شد.
در دولت سیزدهم سید مجید امامی و سپس عاطفه خادمی، دبیر شورای فرهنگ عمومی بودند.
درگذشت «حسرت»
سیدمحمدرضا طاهری متخلص به «حسرت» شاعر، نویسنده و محقق متولد ۱۳۲۵ تبریز از شاگردان مرحوم محمدحسین شهریار بود که ۱۵ آبان پس سالها تحمل رنج بیماری در بیمارستان آریا تهران چشم از جهان بست.
«حسرت» در طول زندگی خود پیوسته با شاعران مطرح و هم دوره خود نظیر مرحوم محمد قهرمان، مرحوم حسین آهی، زندهیاد هوشنگ ابتهاج و محمدرضا شفیعی کدکنی همنشین و مانوس بودند.
وی در طول ۷۸ سال عمر خود آثار قابل توجهی را به رشته تحقیق و تصحیح خود در آورد که از جمله آنها میتوان به تصحیح تذکره هفت اقلیم، تصحیح دیوانهای: نظیری نیشابوری، شاپور تهرانی و آتشکده نیز اشاره کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین ردپای ترامپ در بازار طلا؛ خریدارن طلا رکب خوردند
-
همزمانی بدشگون بازگشت ترامپ به کاخ سفید با تغییر استرتژی امنیت ملی ایران
-
بازگشت ترامپ به کاخ سفید؛ زمان انتقام فرا رسیده است
-
آمریکا قرمز شد
-
چین به وزیر امور خارجه آلمان بیاحترامی کرد؟
-
پرچم سفید ترامپ برای جنگ خاورمیانه
-
وضعیت بازار مسکن در نیمه پاییز؛دلیل ترس فروشندگان و خریداران
-
سکوت شی درباره پیروزی ترامپ و پیام تبریک یک خطی وزارت خارجه چین
-
اثر کوتاهمدت و بلندمدت ترامپ بر بازار سرمایه