به گزارش اکوایران، یک نظرسنجی جهانی از سوی شرکت مشاوره روابط عمومی ادلمان (Edelman) نشان می‌دهد که نگرانی‌های اقتصادی در میان 60 درصد از مردم به نارضایتی تبدیل شده است، به‌طوری که بسیاری معتقدند اقدامات خصمانه مانند خشونت می‌تواند برای ایجاد تغییر ضروری باشد.

براساس گزارشی از رویترز، نظرسنجی این شرکت از 33 هزار نفر در 28 کشور جهان سطوح بالایی از بی‌اعتمادی به دولت و کسب‌وکارها را نشان می‌دهد به‌طوری که بسیاری از شرکت کنندگان آنها را در خدمت منافع ثروتمندان می‌دانند درحالی که مردم عادی با دشواری زندگی را می‌گذرانند.

این گزارش درحالی که منتشر می‌شود که مجمع جهانی اقتصاد در داوس با موضوع «همکاری برای عصر هوشمند» آغاز شده است. براساس این نظرسنجی، به ازای هر 10 نفر شرکت کننده چهار نفر اقدامات خصمانه از جمله خشونت یا تهدید، حملات آنلاین، گسترش اطلاعات غلط و آسیب به اموال برای ایجاد تغییر را تایید کردند. این درحالی است که حمایت از اقدامات خصمانه در میان شرکت کنندگان هجده تا 34 سال حتی بالاتر بوده است و به 53 درصد می‌رسد.

ریچارد ادلمان، رئیس این شرکت، نتایج این نظرسنجی را عمیق توصیف می‌کند؛ به گفته او، ما در طول 10 سال شاهد تبدیل شدن هراس‌ها به قطبی شدن و پس از آن به نارضایتی هستیم، چراکه نگرانی عمومی نسبت به هزینه‌های زندگی و امنیت شغلی افزایش یافته است.

براساس این نظرسنجی، نارضایتی ناشی از چندین عامل شامل فقدان امید برای نسل آینده، اختلاف طبقاتی، عدم اعتماد به مقامات دولتی، مدیران تجاری و روزنامه نگاران و سردرگمی درباره اطلاعات معتبر است.

نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که در دموکراسی‌های غربی چشم انداز شرکت کنندگان برای اینکه کشورشان برای نسل بعدی شرایط بهتری داشته باشد به‌شدت کاهش یافته است به‌طوری که در فرانسه به 9 درصد، در انگلستان به 17 درصد و در آمریکا به 30 درصد رسیده است. به گفته ادلمان، بازگشت از یک جامعه مبتنی بر نارضایتی مستلزم تلاش‌های بین نهادی برای رسیدگی به مسائلی چون یکپارچگی اطلاعات، قدرت خرید، پایداری و آینده شغلی است.