کاهش تورم کانادا در آستانه آغاز جنگ تجاری با آمریکا
اکوایران: اداره آمار کانادا روز سهشنبه (2 بهمن) گزارش داد شاخص قیمت مصرفکننده این کشور سال 2024 را با دومین کاهش سرعت ماهانه به پایان رساند و در ماه دسامبر و براساس یک مبنای یکساله، 1.8 درصد رشد داشت که پایینتر از آمار 1.9 درصدی قبل از آن است.

به گزارش اکوایران، برای نخستینبار از سال 2019، تورم کانادا برای یک سال کامل در محدوده هدف بانک مرکزی باقی ماند که نشانهای از موفقیت برای سیاستگذاران این کشور در آستانه یک جنگ تعرفهای بالقوه با آمریکا است که ممکن است پیشرفت آنها در مسیر تورمزدایی را تهدید کند.
به نوشته بلومبرگ، اداره آمار کانادا روز سهشنبه (2 بهمن) گزارش داد شاخص قیمت مصرفکننده این کشور سال 2024 را با دومین کاهش سرعت ماهانه به پایان رساند و در ماه دسامبر و براساس یک مبنای یکساله، 1.8 درصد رشد داشت که پایینتر از آمار 1.9 درصدی قبل از آن است. میانگین تخمین اقتصاددانان از تورم کانادا در نظرسنجی بلومبرگ در سطح 1.9 درصد قرار داشت. بر اساس یک مبنای میانگین سالانه، قیمتها در سال گذشته 2.4 درصد افزایش یافت، آن هم پس از افزایش 3.9 درصدی در سال 2023.
کاهش تورم کانادا
این کاهش سرعت ناشی از کاهش قیمت مواد غذایی در رستورانها و نوشیدنیها بود که از 14 دسامبر از مالیات فروش معاف شدند. با حذف اقلام تحت تأثیر این معافیت مالیاتی که حدود 10 درصد از سبد شاخص قیمت مصرفکننده را تشکیل میدهند، شاخص کلی احتمالا به 2.3 درصد افزایش مییابد که همچنان در محدوده هدف بانک مرکزی کانادا یعنی 1 تا 3 درصد قرار دارد.
بهصورت ماهانه، این شاخص 0.4 درصد کاهش یافت که مطابق با پیشبینی اقتصاددانان بود.
اقتصاد کانادا با عدم اطمینان قابلتوجهی مواجه است، زیرا دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برنامههایی را برای اعمال تعرفههایی تا 25 درصد بر کانادا تا اول فوریه اعلام کرده است و دولت جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، نیز وعده تلافی داده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حمله موشکی به اسرائیل/ فرودگاه بنگوریون تعطیل شد؛ اسرائیلیها به پناهگاه رفتند
-
دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند؛ چین پیروز راند اول شد؟
-
آخرین خبر از حکم اعدام تتلو
-
3 عامل تاثیرگذار بر معاملات بورس هفته چهارم اردیبهشت
-
خبر مهم عراقچی: دور چهارم مذاکرات یکشنبه آغاز خواهد شد
-
دنده عقب صنعت از خودروهای برقی؟
-
معاون اول ترامپ: جنگ هند و پاکستان «به ما ربطی ندارد»
-
عراقچی: تصاویر ماهوارهای اخیر بخشی از عملیات روانی علیه ایران است
-
آکسیوس: دور بعدی مذاکرات یکشنبه در مسقط برگزار میشود/ دیدار خصوصی مقام اسرائیلی با ترامپ در آستانه سفر به منطقه