به گزارش اکوایران، 10 درصد برتر در زمینه کسب درآمد در آمریکا - خانوارهایی که حدود 250 هزار دلار یا بیشتر در سال درآمد دارند - در حال ریخت‌وپاش مالی در تمام زمینه‌ها، از سفر گرفته تا خرید پوشاک لوکس هستند؛ روندی که با رشد چشمگیر در بازارهای سهام، املاک و دیگر دارایی‌ها شتاب گرفته است.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، داده‌های «مودیز آنالیتیکس» نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان متمول در حال حاضر 49.7 درصد از کل هزینه‌کردها را به خود اختصاص داده‌اند که یک رکورد از سال 1989 تاکنون محسوب می‌شود. این آمار در سه دهه گذشته در حدود 36 درصد قرار داشت.

همه این‌ها بدین معناست که رشد اقتصادی آمریکا به‌شکل غیرمعمولی به خرج پول از سوی آمریکایی‌های ثروتمند وابسته شده است. مارک زندی، اقتصاددان ارشد مودیز آنالیتیکس، تخمین زد که هزینه‌کرد از سوی 10 درصد برتر ثروتمندان در ایالات متحده به‌تنهایی تقریبا یک‌سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد.

از سپتامبر 2023 تا سپتامبر 2024، این گروه میزان هزینه‌کرد خود را تا 12 درصد افزایش داد. در همین حال، خرج پول توسط طبق کارگر و طبقه متوسط در همین دوره زمانی با افت همراه شد.

مارک زندی درباره این تحلیل که براساس داده‌های فدرال رزرو بوده، اعلام کرده است: «وضعیت مالی افراد مرفه هرگز بهتر از زمان حاضر نبوده، وضعیت هزینه‌کرد آن‌ها هیچ‌گاه قوی‌تر از زمان حاضر نبوده و اقتصاد آمریکا نیز هیچ‌گاه تا این حد به آن‌ها وابسته نبوده است.»

این بررسی تا سه‌ماهه سوم 2024 انجام شده است که جدیدترین داده در دسترس محسوب می‌شود.

در مجموع، افراد متمول آمریکا میزان هزینه‌کرد خود را بسیار بیشتر از رشد تورم افزایش داده‌اند، در حالیکه سایر مردم این کشور نتوانسته‌اند این کار را انجام دهند. هشتاد درصد پایینی از نظر درآمدی، 25 درصد بیشتر از چهار سال قبل هزینه کردند که فقط کمی از افزایش 21 درصدی قیمت‌ها در همان دوره پیشی می‌گیرد. 10 درصد برتر درآمدی اما 58 درصد بیشتر خرج کردند.

اقتصاد آمریکا

هشدار درباره عوامل آسیب‌رسان در هزینه‌کرد ثروتمندان

افت در بازارهای سهام یا کاهش ارزش خانه‌ می‌تواند اعتماد 10 درصد برتر از نظر درآمد در آمریکا را به‌شکل منفی تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود آن‌ها در خرج پول تجدیدنظر کنند؛ اتفاقی که می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد آمریکا داشته باشد. از سوی دیگر، احساسات مصرف‌کنندگان به‌طور کلی در حال کاهش است، از جمله برای یک‌سوم از ثروتمندترین مصرف‌کنندگان؛ موضوعی که بخشی از آن به دلیل تهدیدات تعرفه‌ای است.

قدرت خرید ثروتمندترین آمریکایی‌ها که زندی معتقد است مسن‌تر و تحصیل‌کرده‌تر هستند، از رشد ارزش خانه‌ها و بازار سهام طی چند سال اخیر نشأت می‌گیرد. در حالیکه افزایش قیمت دارایی‌ها به‌عنوان نشانه‌ای از یک اقتصاد خوب تمجید می‌شود، این موضوع همچنین شکاف بین صاحبان دارایی و سهام و کسانی که ثروتمند نیستند را افزایش می‌دهد.

در زمان همه‌گیری، تمام مردم آمریکا به‌شکل بی‌سابقه‌ای اقدام به پس‌انداز کردند. آن‌ها پول کمتری خرج می‌کردند؛ چراکه باید در خانه می‌ماندند و از طریق بسته‌های محرک مالی دولت، پول اضافی دریافت می‌کردند. تا اوایل سال 2022، خانوارهای آمریکایی به‌میزان 2.6 تریلیون دلار دیگر پس‌انداز کرده‌ بودند.

زمانی که تورم از راه رسید و قیمت‌ها به‌شدت افزایش یافت، عمده آمریکایی‌ها برای پرداخت هزینه‌های فزاینده خود به پس‌اندازهایشان روی آوردند. اما 10 درصد برتر از نظر درآمد، عمده سرمایه‌ای که ذخیره کرده بود را حفظ کرد.

در همین حال، ارزش سهامی که شهروندان متمول ایالات متحده در اختیار داشتند، به‌شکل ناگهانی افزایش یافت. داده‌های فدرال رزرو نشان می‌دهد که از اواخر سال 2019 تاکنون ثروت خالص 20 درصد برتر از نظر درآمدی، بیش از 35 تریلیون دلار یا 45 درصد افزایش یافته است. ارزش خالص دارایی برای سایر گروه‌ها با نرخ مشابهی رشد کرد، اما از نظر مبلغ بسیار کمتر بود؛ افزایش 14 تریلیون دلاری برای 80 درصد پایینی از نظر درآمدی.

بنک آو امریکا دریافته است که رشد هزینه‌های انجام‌شده با کارت‌های اعتباری و نقدی توسط یک‌سوم ثروتمندترین مشتریانش سریع‌تر از هزینه‌های یک‌سوم کم‌درآمدتر بوده است. برخی دسته‌های مربوط به هزینه‌کرد به‌ویژه رشد قابل توجهی داشتند. پنج درصد ثروتمندترین خانوارها بیش از 10 درصد بیشتر از سال گذشته میلادی برای کالاهای لوکس در خارج از آمریکا هزینه کردند.

دیوید تینزلی، اقتصاددان ارشد موسسه بنک آو آمریکا، گفت: «شهروندان مرفه به پاریس می‌روند و چمدان‌های خود را با کیف، کفش و لباس‌های لوکس پر می‌کنند.»

اقتصاد آمریکا

اد باستین، مدیرعامل دلتا ایر لاینز، ماه گذشته میلادی اعلام کرد که انتظار دارد تقاضای قوی برای سفرهای لوکس، سودآوری این شرکت را در سال جاری تقویت کند. فروش بلیت‌های کلاس پریمیوم این شرکت 8 درصد افزایش یافته است، در حالیکه درآمد حاصل از فروش بلیت‌های کلاس اقتصادی تنها 2 درصد رشد داشته است.

رویال کارائیب نیز اعلام کرد که طی چند ماه اخیر، بهترین دوره پنج‌هفته‌ای رزرو در تاریخ خود را تجربه کرده است و از راه‌اندازی سفرهای دریایی در رودخانه‌های اروپا خبر داد؛ مسیری که به‌ویژه در میان مسافران مرفه محبوبیت دارد.

متیو باس، تحلیل‌گر جی‌پی مورگان چیس می‌گوید: «این یک شکاف شدید است. شرایط شرکت‌هایی که مشتریان مرفه را هدف قرار داده‌اند، کاملا متفاوت از کسب‌وکارهایی است که به اقشار کم‌درآمدتر خدمات می‌دهند. به‌عنوان مثال، شرکت Big Lots پاییز گذشته اعلام ورشکستگی کرد و شرکت‌هایی مانند Kohl’s و Family Dollar در حال تعطیل کردن فروشگاه‌های خود هستند.»