فرود اضطراری بوئینگ در جنگ تجاری واشنگتن و پکن؛ دست رد چین به سینه شرکت آمریکایی
اکوایران: چین به شرکتهای هواپیمایی خود دستور داده است که از این پس هواپیماهای بوئینگ را تحویل نگیرند. این دستور پس از آن صادر شد که چین اخیرا از تعرفههای تلافیجویانه بهمیزان 125 درصد بر کالاهای آمریکایی خبر داد.

به گزارش اکوایران، چین به شرکتهای هواپیمایی خود دستور داده است که از این پس هواپیماهای بوئینگ را تحویل نگیرند؛ موضوعی که بخشی از جنگ تجاری تلافیجویانه است که در آن دونالد ترامپ - رئیسجمهور آمریکا - عوارض واردات بر کالاهای چینی را به 145 درصد افزایش داده است.
به نوشته بلومبرگ، پکن همچنین به شرکتهای هواپیمایی چینی دستور داده است خرید هرگونه تجهیزات و قطعات مرتبط با هواپیما از شرکتهای آمریکایی را متوقف کنند.
این دستور پس از آن صادر شد که چین اخیرا از تعرفههای تلافیجویانه بهمیزان 125 درصد بر کالاهای آمریکایی خبر داد. این تعرفهها به خودی خود هزینه هواپیماهای ساخت آمریکا و قطعات مرتبط را به بیش از دو برابر افزایش میدهد؛ موضوعی که قبول هواپیماهای بوئینگ توسط شرکتهای هواپیمایی چینی را غیرعملی میکند.
منابع به بلومبرگ اعلام کردهاند که دولت چین همچنین در حال بررسی راههایی برای ارائه کمک به خطوط هوایی است که جتهای بوئینگ را اجاره میکنند و با هزینههای بالاتری روبهرو هستند.
پس از آنکه بلومبرگ از تصمیم چین برای توقف خرید هواپیماهای بوئینگ خبر داد، سهام این شرکت آمریکایی تا 4.6 درصد افت پیدا کرد. تا روز دوشنبه، سهامهای بوئینگ در سال جاری میلادی بهمیزان 10 درصد افت داشتهاند.
تنش میان بزرگترین اقتصادهای جهان باعث شده شرکت بوئینگ در میانه این مشاجره گرفتار شود؛ با این حال، وضعیت قطعی نیست و میتواند بهسرعت تغییر کند. ترامپ از برخی تعرفههای آمریکا عقبنشینی کرده است، از جمله عوارض واردت آیفونهای اپل از چین.
حدود 10 هواپیماهای بوئینگ 737 مکس در حال آمادهسازی برای ورود به ناوگان هوایی چین هستند. برخی هواپیماها در نزدیکی کارخانه بوئینگ در سیاتل قرار دارند، در حالیکه برخی دیگر از این هواپیماها در یک مرکز تکمیلی در ژوشان در شرق چین هستند.
اسناد تحویل و پرداختها برای برخی از این هواپیماها ممکن است پیش از تعرفههای متقابل اعلامشده از سوی چین (تعرفههای متقابل چین برای کالاهای آمریکایی از 23 فروردین اجرایی شد) تکمیل شده باشد و این هواپیماها اجازه ورود به چین را داشته باشند.
بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که شرکت هواپیمایی Juneyao Airlines Co. تحویل یک هواپیمای بوئینگ 787-9 Dreamliner را که قرار بود در یک بازه حدود سههفتهای آن را دریافت کند، به تأخیر انداخته است.
برای بوئینگ، این مقابله تجاری یک مانع جدید در یکی از بزرگترین بازارهای فروش هواپیما در جهان است. پیشبینی میشود که چین طی دو دهه آینده، 20 درصد از تقاضای جهانی برای هواپیماها را به خود اختصاص دهد. در سال 2018 نیز حدود یکچهارم تولیدات بوئینگ به چین صادر شدند. اما این هواپیماساز آمریکایی بهدلیل تنشهای تجاری و مشکلات خودساخته، در سالهای اخیر نتوانسته است یک سفارش بزرگ از سوی چین دریافت کند.
چین نخستین کشوری بود که در سال 2019 و بهدنبال دو حادثه مرگبار هواپیماهای بوئینگ 737 مکس، مانع پرواز این هواپیما شد. مشاجرات تجاری با دولت بایدن و نخستین دوره ریاستجمهوری ترامپ نیز به تغییر سفارشات چین بهسوی شرکت ایرباس در اروپا کمک کرد. سپس در سال 2024 و زمانی که تکهای از بدنه هواپیمای بوئینگ در میانه پرواز جدا شد، این شرکت آمریکایی با یک بحران در زمینه کیفیت هواپیماهای خود مواجه شد.
این رویارویی همچنین تأکید میکند که چین همچنان در زمینه هواپیماهای مسافربری به تأمینکنندگان خارجی متکی است تا بتواند به نیاز جمعیت این کشور به سفرهای هوایی پاسخ دهد.
در حالیکه ایرباس یک تأمینکننده مهمتر است و شرکتهای هواپیمایی چینی برای تأمین هواپیماهای کوچکتر به هواپیماهای چینی Comac C919 روی آوردهاند، شرکتهای هواپیمایی دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان صدها هواپیمای بوئینگ در ناوگان خود دارند که نیازمند نگهداری، تعمیر و جایگزینی است.
چین در روز جمعه گزارش داد که از 12 آوریل (23 فروردین) تعرفههای 125 درصدی بر تمام کالاهای آمریکایی اعمال میکند؛ تصمیمی که تازهترین افزایش سطح تنش در یک جنگ تجاری بوده که دونالد ترامپ با وضع عوارض سنگین بر واردات آمریکا با هدف کاهش کسری تجاری، آن را آغاز کرد. سطح تعرفههای آمریکا بر کالاهای چینی در حال حاضر در سطح 145 درصد قرار گرفته است.
بوئینگ همچنان چندین هواپیمای آماده در انبارهای خود دارد که برای شرکتهای هواپیمایی چینی در نظر گرفته شده بودند. این هواپیماساز آمریکایی هشدار داده است که شدت گرفتن جنگ تجاری میتواند به زنجیرههای تأمین که پیش از این تحت فشار همهگیری کرونا قرار گرفته بود و بهتازگی نشانههایی از بازگشت به وضعیت عادی را نشان میداد، آسیب بزند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
عراقچی: میلیگرم به میلیگرم از اورانیوم غنی شده در ایران تحت نظارت کامل و مستمر آژانس بین المللی انرژی اتمی است
-
ترکیب تیم فنی آمریکا برای مذاکره غیرمستقیم با ایران اعلام شد
-
اثر مذاکرات ایران و آمریکا بر سفره مردم
-
وام خرید خودرو مشمولان خود را شناخت / این افراد می توانند وام قرض الحسنه بگیرند
-
چهار محور کلیدی؛ برادر بن سلمان حامل چه پیامی برای تهران بود؟/ خیز ریاض برای میزبانی مذاکرات غیررسمی؟
-
فرصت ایران برای صنعت هستهای آمریکا
-
ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ: توافق جدید بند غروب ندارد
-
پشت پرده تعویق مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط افشا شد
-
تا 40 روز دیگر روغن در بازار هست