هشدار صندوق بینالمللی پول: آشفتگی بیشتر در خاورمیانه، دومینووار اقتصاد جهانی را برهم میزند
اکوایران: رئیس صندوق بینالمللی پول به بلومبرگ تیوی اعلام کرد: این نهاد از نزدیک قیمتهای انرژی را رصد میکند و هشدار داد که نوسانات قیمت نفت میتواند بر سراسر اقتصاد جهانی تأثیر بگذارد.

به گزارش اکوایران، رئیس صندوق بینالمللی پول (IMF) هشدار داد حملات آمریکا علیه ایران میتواند به رشد اقتصاد جهانی آسیب وارد کند. رئیس این صندوق یعنی جورجیوا کریستالینا به بلومبرگ تیوی گفت که این نهاد از نزدیک قیمتهای انرژی را رصد میکند و هشدار داد که افزایش قیمت نفت میتواند بر سراسر اقتصاد جهانی تأثیر بگذارد.
رئیس IMF همچنین اعلام کرد: «این میتواند تأثیرات دومینویی بههمراه داشته باشد. فرض کنید آشفتگی بیشتری بهوجود آید که چشمانداز رشد اقتصادهای بزرگ را تحت تأثیر قرار دهد و بهدنبال آن در بهروزرسانیهای اقتصادی، چشمانداز رشد اقتصاد جهانی کاهش مییابد.»
در بحبوبه تنشهای بین تهران و تلآویو، مجلس ایران اخیرا به بستن تنگه هرمز رأی داد؛ تصمیمی که یک اقدام تلافیجویانه در برابر حمله دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا بهشمار میرفت. یکپنچم از مصرف جهانی نفت از تنگه هرمز عبور میکند؛ آبراهی که خلیجفارس را به دریا عمان و فرای آن متصل میکند. اگر تنگه هرمز به هر بهانهای بسته شود، این اتفاق میتواند یک شوک عرضه بهوجود آورد که قیمتهای انرژی را افزایش میدهد، تورم را بالا میبرد و رشد اقتصادی را بهشکل منفی تحت تأثیر قرار میدهد.
در ابتدا قیمت نفت در اواخر روز معاملاتی یکشنبه با جهش بیش از 5 درصدی همراه شد و به 81.40 دلار رسید که بالاترین قیمت پنجماهه نفت محسوب میشود، اما سپس قیمت آن کمی کاهش یافت. در صبح روز دوشنبه، نفت خام برنت با رشد 1.2 درصدی به سطح 77.94 دلار بهازای هر بشکه رسید.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود که این اقدام میتواند یک خودکشی اقتصادی برای ایران باشد و از چین خواسته است درباره این موضوع بر تهران تأثیر بگذارد. او به فاکسنیوز اعلام کرد: «دولت چین را تشویق میکنم با تهران درباره این موضوع تماس بگیرد، زیرا آنها برای نفت خود بهشدت به تنگه هرمز نیاز دارند.»
هولگر اشمیدینگ، اقتصاددان ارشد در بانک برنبرگ، میگوید که تنگه هرمز یک ریسک اقتصادی کلیدی است که باید آن را نظاره کرد، اما استدلال کرد که اختلال در جریان حاملهای انرژی در خلیج فارس بهنظر بعید میرسد، زیرا تلاش برای محدود کردن صادرات انرژی یک استراتژی پرریسک برای تهران خواهد بود.
طبق گزارشها، 2 ابرنفتکش که هر کدام قادرند حدود 2 میلیون بشکه نفت خام را جابهجا کنند، پس از حملات آمریکا علیه ایران از تنگه هرمز بازگشتند. در این گزارش آمده است که این 2 نفتکش موسوم به Coswisdom Lake و South Loyalty وارد تنگه هرمز شدند، اما در روز یکشنبه مسیر خود را تغییر دادند و با حرکت بهسوی جنوب از خلیجفارس دور شدند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خروج ناو هواپیمابر وینسون از خاورمیانه/ توافق آمریکا و یمن پا بر جاست؟
-
پیشروی ارتش اسرائیل تا ۸۰۰ متری داخل خاک لبنان
-
رکوردشکنی نفتی ایران بعد از 46سال
-
پشتصحنه گسست علیاف از پوتین؛ خطرات ماجراجویی در حیات خلوت مسکو
-
فعال سیاسی اصولگرا سعید جلیلی را مقصر ترور دانشمندان دانست
-
عراقچی خبر بازداشت جوان فرانسوی را تأیید کرد
-
آخرین وضعیت از بازار اجاره در چیتگر/ حداقل رهن کامل چقدر شد؟
-
بیانیه مشترک بریتانیا و فرانسه: توافق با ایران باید منافع امنیتی غرب را تامین کند
-
لاریجانی در گفتوگو با الجزیره: در حال بررسی پیام واشنگتن برای از سرگیری مذاکرات هستیم