به گزارش اکوایران، بازار خودروی روسیه سال گذشته سقوط بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد. حالا ZDF آلمان گفته به نظر می‌رسد که چین می‌خواهد جای خالی این خودروسازان بزرگ را برای روسیه پر کند. طبق گزارش‌ها جیلی، چری و گرِیت‌وال در سال گذشته سهم خود را در بازار روسیه 17 درصد افزایش داده‌اند و موقعیت خود در بین خریداران روس را بهبود بخشیده‌اند. تولیدکنندگان چینی در حال حاضر سهم تقریباً 38 درصدی در بازار روسیه دارند. آنها در حال پر کردن شکاف برندهایی مانند فولکس‌واگن آلمان (افت 94 درصدی در ثبت‌نام‌های جدید)، هیوندای کره جنوبی (افت 98 درصدی) و تویوتای ژاپن (افت 99 درصدی) هستند.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که خودروسازی روسی «لادا» که متوقف شده بود، حالا دوباره در حال ساخت خودرو است؛ آن‌هم به کمک چینی‌ها.

یک‌ منبع آگاه به «wirschaftwoche» آلمان گفته تولیدات مدل‌های جدید خودروسازی لادا از ماه فوریه شروع شده و گفته می‌شود که این خودروها دارای فناوری‌های چینی بسیاری هستند.

امید سیاستمداران آلمانی برای اینکه تحریم‌ها علیه روسیه، شرکت‌های این کشور را در درازمدت فلج کند، فقط تا حدی برآورده شده و این اتفاق نشان‌دهنده اتحاد نزدیک چین و روسیه است.

1

امروزه قطعه‌ای از خودرو وجود ندارد که تامین‌کنندگان چینی قادر نباشند آن را برای روسیه تهیه کنند. آنها همه‌چیز را جایگزین کرده‌اند. در مورد شرکت‌هایی که ماشین‌آلات و ابزار مونتاژ خودروها را تهیه کرده‌اند نیز وضعیت مشابهی وجود دارد.

تا ماه می سال 2022، شرکت «رنو» مسئول کارخانه لادا بود، اما این خودروسازی نیز مانند سایر شرکت‌های غربی مجبور شد سهام خود را به دولت روسیه بفروشد و از مدیریت این کارخانه خارج شود.

ایده روسی برای دور زدن تحریم‌ها / پوتین از بی.ام.و به چِری می‌رسد؟

تصاویر ماهواره‌ای که مدتی تهیه شده نشان‌دهنده حرکت‌های واضحی در پارکینگ کارخانه خودروسازی لادای روسیه است که در 500 کیلومتری شرق مسکو قرار دارد. این تصاویر نه‌تنها نشان می‌دهد حدود نیمی از این منطقه عظیم با خودروهای جدید پر شده، بلکه لکه‌های تیره که در پوشش برفی آن منطقه دیده می‌شود، نشان‌دهنده این است که خودروهایی که تا چند وقت قبل در این ناحیه وجود داشتند، اکنون تحویل داده شده‌اند.

2

طبق گزارش لادا اینسایدر، مدل Granta به طور خاص در حال حاضر در Tolyatti ساخته می‌شود. این یک خودروی پایه است که در سال 2011 معرفی شد و حتی قبل از جنگ نیز از قطعات غربی اندکی برخوردار بود اما در تابستان، دولت روسیه فرمانی را صادر کرد که طبق آن می‌توان خودروها را بدون کیسه هوا و ABS نیز فروخت؛ یعنی همان فناوری‌هایی که عمدتاً به واردات از غرب وابسته بود.

3

دومین پارکینگ بزرگ تحویل خودرو در تولیاتی، که در سال‌های اخیر بیشتر پر بود، در حال حاضر هنوز مقداری فضای آزاد را نشان می‌دهد که اکنون می‌تواند با وستا (یکی از مدل‌های لادا) پر شود. باز هم لکه‌های تیره‌ای که در برف وجود دارد نشان می‌دهد که تا همین اواخر در آنجا خودرو وجود داشته است.

قبل از جنگ، AvtoVAZ (شرکت سازنده خودروهای لادا) مدل وستا را در کارخانه‌ای در ایژفسک مونتاژ کرده بود که برخلاف تولیاتی، به نظر می‌رسد تا حد زیادی به تعطیلی خود ادامه داده است. طبق گزارش رسانه‌ها، لادا به کارمندانی که در اواخر تابستان داوطلبانه کار خود را رها کرده بودند، حقوق اخراج پرداخت کرده است. به دلیل به‌روز نبودن تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا و هوای سخت زمستان، تحلیل وضعیت موجود در آنجا دشوار است.

خبرگزاری روسی ریانووستی گزارش داده که AvtoVAS در سن پترزبورگ نیز اخیراً کارخانه‌ای را که متعلق به کارخانه ژاپنی نیسان بوده تصاحب کرده است. به گفته یک ناظر صنعت، این شرکت احتمالاً در ماه‌های آینده به دنبال یک شریک چینی خواهد بود که پس از آن این شرکت بتواند وسایل نقلیه خود را بسازد.

4

البته این رسانه آلمانی در گزارش خود در این رابطه می‌نویسد که وضعیت فعلی این خودروسازی که به شکل تازه و جوانی به دنبال استقلال است، احتمالا دوام نخواهد آورد و تلویحا اشاره می‌کند که شاید خودروسازی چین کم‌کم دست بالا را در خودروسازی روسیه داشته باشد. دلیل آن، یک مساله ساده است: فن‌آوری.

طراحی و بلوغ فنی خودروهای چینی به‌راحتی دو تا سه سال جلوتر از وضعیت خودروسازی روسیه، بویژه درمورد لادا است. به همین دلیل است که داشتن شریکی که پلتفرم فنی را برای این خودروساز فراهم کند، بسیار منطقی به نظر می‌رسد. با این اتفاق، کافیست که لادا فناوری وارداتی چین را صرفا با طراحی خود تطبیق دهد. این مشابه همان اتفاقی است که در شراکت لادا با شرکت رنو افتاد، یا دست‌کم قرار بود بیفتد و حالا به دنبال شریکی دیگر است؛ شریکی که به احتمال زیاد از چین خواهد آمد.

پوتین چری سوار می‌شود