بلومبرگ: تلاش هند برای گرفتن جایگاه چین
اکوایران: آمریکا و متحدانش همزمان با افزایش انزوای چین و مشکلاتی که «پکن» در بخش اقتصادی با آن مواجه است، بهدنبال یک بازار رو به گسترش دیگر هستند که بتواند جای چین را بگیرد.
به گزارش اکوایران، هند یکی از گزینههای بالقوه برای جایگزینیِ چین است. اما آیا این کشور آمادگی لازم برای این کار را دارد؟ هند پرجمعیتترین کشور جهان محسوب میشود و با اقتصاد 3.4 تریلیون دلاری، دارای یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی حال حاضر است.
به نوشته بلومبرگ، دولت «نارندرا مودی» - نخستوزیر هند - سعی کرده با انجام سرمایهگذاریهای گسترده در پروژههای مربوط به تأسیسات زیربنایی و به کارگیری تعرفهها و مشوقهای مالی، میزان پایین سرمایهگذاری خصوص در این کشور را جبران کند. این سیاست باعث شده تولیدکنندگان جهانی، بخصوص شرکتهایی که میخواهند وابستگی خود به چین را کاهش دهند و در کشورهای دیگر نیز حضور پیدا کنند، هند را به عنوان یک گزینه بالقوه در نظر بگیرند. بهطور مثال، سه تأمینکننده اصلی قطعات برای شرکت «اپل» که در تایوان حضور دارند، جذب مشوقهای مالی دولت هند شدهاند؛ اتفاقی که باعث شده تولید تلفنهای همراه هوشمند در هند بهویژه محصولات شرکت اپل، افزایش قابل توجهی پیدا کند. طبق گزارشها، ارزش صادرات تلفنهای هوشمند اپل از هند بین آوریل تا دسامبر 2022 به بیش از 2.5 میلیارد دلار رسیده که نشاندهنده افزایش بیش از دو برابری این آمار است.
«صندوق بینالمللی پول» اعلام کرده سهم هند در سال 2023 برای رشد اقتصادی جهان، بیش از 15 درصد است. هند از این حیث پس از چین و بالاتر از کشورهای آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی قرار میگیرد که به ترتیب 35 و 14 درصد از سهم رشد اقتصاد جهانی را به خود اختصاص دادهاند.
پرجمعیتترین کشور جهان از منظر ژئوپولیتیکی در جایگاه بسیار مناسبی قرار دارد و نخستوزیر این کشور تصمیم دارد رهبری کشورهای به اصطلاح «جهان جنوب» را برای خود تثبیت کند. هند بهطور همزمان از حمایت آمریکا برای مقابله با چین برخوردار است.
سرعت تحول اقتصاد هند به شکل قابلتوجهی افزایش پیدا کرده و میتوان گفت نخستوزیر کنونی این کشور در مقایسه با همتایان پیشین خود، بیش از همیشه توانسته هند را به پتانسیل اقتصادیاش نزدیک کند.
طبق اعلام «کنت جاستر» - سفیر پیشین آمریکا در هند - نارندرا مودی با استفاده از جایگاه خود بهعنوان رئیس دورهای گروه 20 و میزبانی از نشست آتی این گروه، میخواهد پلی برای اتصال شرق و غرب و شمال و جنوب باشد. همچنین بسیاری از شرکتهای بزرگ جهان باتوجه به وسعت هند، جمعیت جوان آن و قدرت این کشور در مناسبات جهانی، هند را مناسبترین نقطه برای فعالیت خود میبینند. همچنین هند توانسته بهسرعت ظرفیت حمایت از دهها هزار استارتآپ را ایجاد کند.
بهطور کالی میتوان گفت که اقتصاد رو به پیشرفت هند مرهمی برای سرمایهگذاران خارجی است که شاهد آهستهشدن رشد اقتصادی چین هستند. اینکه هند میتواند از این فرصت استفاده کند و جایگاه چین را بگیرد، پرسشی است که پاسخ آن تنها با گذر زمان مشخص میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟