آیا تشکلهای کارگری میتوانستند جان 51 کارگر را نجات دهند؟
در هفتههای گذشته اتفاق غمانگیزی در کشورمان رخ داد و 51 نفر از کارگران در معدن طبس جان خود را از دست دادند. در پی آن بحث خیلی جدی شکل گرفت که اگر تشکلهای کارگری فعال بودند، شاید میشد جلوی این اتفاق را گرفت.
از طرف دیگر اما اتهامی به لیبرالها یا طرفداران اقتصاد بازار آزاد زده میشود که مخالف نقشآفرینی این تشکلهای کارگری هستند. از منظر هایک چنین چیزی رواست که لیبرالیسم مخالف هرگونه نقشآفرینی و اقدام جمعی کارگران است؟
موسی غنینژاد اقتصاددان و مترجم کتاب قانون، قانونگذاری و آزادی اثر فون هایک در گفتگوی اختصاصی با اکوایران به بررسی این موضوع پرداخت.
غنینژاد اینگونه اذعان داشت: مانع تراشی برای آزادی اجتماعی مردم کار غلطی است. این حرف کاملا درستی است که اگر در کشور ما تشکل کارگری واقعی وجود داشت، میتوانستند کارفرما را وادار کنند که استانداردهای بینالمللی شناخته شده که در همه جای دنیا هم هست، را رعایت کنند.
کتاب "قانون، قانونگذاری و آزادی" اثر فریدریش فون هایک، یکی از آثار مهم در زمینه اقتصاد و فلسفه سیاسی است. هایک در این کتاب به بررسی رابطه میان قانون، آزادی و نقش دولت میپردازد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توئیت عراقچی پس از لغو سخنرانیاش/ برخی گروههای ذینفع خاص به دنبال دستکاری روند دیپلماسی هستند
-
ترکیب تیم فنی آمریکا برای مذاکره غیرمستقیم با ایران اعلام شد
-
اجرای مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی در انتظار تأمین اعتبار
-
گروسی: مذاکرات ایران و آمریکا سرشار از فرصت و در عین حال خطرناک است
-
سخنگوی دولت: توافق خوب با آمریکا در زمان کوتاه مقدور است
-
اولین واکنش ترامپ به دومین دور مذاکرات تهران و واشنگتن
-
دلار و طلا واگرا شدند
-
خودرو، پزشکیان را رو در روی سازمان توسعه تجارت قرار داد / پای وزیر اقتصاد سابق در میان است؟ / با رفتن همتی خودروهای وارداتی نفس می کشند؟
-
نشست فنی ایران و آمریکا به شنبه آینده موکول شد