به گزارش اکوایران، آمارهای مرکز آمار ایران از وضعیت زنان سرپرست خانوار نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ از هر ۱۰ هزار زن جامعه، ۳۶۵ زن، سرپرست خانوار و تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده است. با وجود اینکه این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ بهبود یافته اما همچنان در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

زنان سرپرست خانوار یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه هستند که به دلایل مختلفی مانند فوت همسر، طلاق، ازکارافتادگی همسر یا تجرد، مسئولیت تأمین معیشت خانواده را بر عهده دارند. بسیاری از این زنان به دلیل محدودیت‌های اقتصادی، اجتماعی و شغلی نیازمند حمایت‌های مالی و اجتماعی از سوی نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند.

نسبت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این نهادها به کل زنان جامعه، شاخصی مهم برای ارزیابی وضعیت رفاهی و اقتصادی این گروه محسوب می‌شود. افزایش این نسبت نشان‌دهنده گسترش مشکلات اقتصادی، افزایش بیکاری، کاهش فرصت‌های شغلی و آسیب‌های اجتماعی در میان زنان است.

این گزارش به بررسی این نسبت در سال‌های اخیر پرداخته است.

031212

وضعیت زنان سرپرست خانوار همچنان نامساعد است

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت عدالت اجتماعی کشور، روند تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور را اعلام کرده است. با تقسیم این تعداد به کل جمعیت زنان کشور، می‌توان وضعیت واقعی این زنان را در کشور مورد مطالعه قرار داد.

بررسی این آمار نشان می‌دهد نسبت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی به کل جمعیت زنان در هشت سال گذشته، در سال ۱۴۰۱ بیشترین سطح را داشته است. این نسبت در سال ۱۴۰۱ حدود ۳.۶۹ درصد بوده است. به عبارتی از هر ۱۰ هزار زن جامعه، ۳۶۹ نفر سرپرست خانوار و تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده‌اند. از سوی دیگر کمترین این سطح مربوط به سال ۱۳۹۶ بوده ک ه معادل ۳.۳۴ درصد بوده است. به عبارتی می‌توان گفت وضعیت رفاهی زنان در سال ۱۳۹۶ بهتر از سایر سال‌ها بوده است.

آخرین وضعیت زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور هستند مربوط به سال ۱۴۰۲ است. در این سال نسبت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی به ۳.۶۵ درصد رسیده است. به بیان دیگر در سال ۱۴۰۲ از هر ۱۰ هزار زن جامعه، ۳۶۵ نفر دغدغه جدی رفاه داشته و تحت پوشش نهادهای حمایتی دولت بوده‌اند. با وجود اینکه این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش یافته اما همچنان نسبت به سال‌های گذشته در سطوح بالایی قرار دارد و سطح رفاه زنان در جامعه همچنان با مشکلات جدی مواجه است.