درآمد ۴۰ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت به چین با کاهش فشار تحریم در دوران جو بایدن؛
تحریم و جریمه در انتظار خریداران نفت ایران
اکوایران: منتقدان دولت بایدن بر این باورند که ایران از کاهش فشار تحریم ظرف یک سال و نیم اخیر استفاده کرده و روزانه 750 هزار بشکه نفت خام به چین صادر کرده است؛ این فروش نفت درآمدی 30 تا 40 میلیارد دلاری برای ایران به همراه داشته است. در شرایطی که واشنگتن مذاکرات احیای برجام را در بنبست میبیند، درصدد برآمده تا با تحریم و جریمه شرکتهای خریدار نفت ایران، این درآمد ارزی دولت ایران را متوقف کند.

به گزارش اکوایران، واشنگتن تحریمهای جدیدی علیه چند شرکت خارجی که مراوادات تجاری برای خرید نفت از ایران دارند وضع کرد؛ این تصمیم پس از آن گرفته شد که گزارشهایی مبنی بر بینتیجه ماندن مذاکرات احیای برجام منتشر شد.
دولت بایدن ظاهرا به این نتیجه رسیده است که توافق هستهای دور از دسترس است، اما گفتوگوهای احیای برجام به ایران فرصت داد تا نفت بیشتری به فروش برساند. درواقع مخالفان توافق با ایران بر این باورند که مذاکرات احیای برجام برای تهران فرصتی برای افزایش فروش نفت بوده است.
منتقدان دولت بایدن را به کاهش فشار بر ایران و عدم اجرای تحریمهای جدی وضع شده در دوران رئیسجمهور سابق آمریکا متهم میکنند. آنها معتقدند پس از روی کار آمدن جو بایدن، ایران توانسته به میزان قابل توجهی بر میزان صادرات نفت خود به چین بیفزاید. برخی دیگر از منتقدان عملکرد بایدن بر این باورند که فروش نفت از سوی ایران ظرف ماههای اخیر باعث شده تا رسیدن به توافق جدید با ایران دشوار شود.
برآورد میشود که از زمان روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا، چین بالغ بر 38 میلیارد دلارنفت خام از ایران خریداری کرده است. این خریدها با نقض تحریمهای آمریکا انجام شده و بنابراین دولت آمریکا در حال حاضر درصدد تحریم شرکتهایی برآمده است که در این مبادلات تجاری دست داشتهاند.
البته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در جریان نشست خبری خود در روز 28 سپتامبر به سوال خبرنگاران در خصوص نام شرکتهای مورد تحریم پاسخ واضحی نداد.
ند پرایس گفت: تنها چیزی که میتوانیم به شکل واضح از آن سخن بگوییم آن است که گزارشهایی از صادرات نفت ایران به چین منتشر شده است.
احتمالا ایران از اوایل سال 2021 روزانه حداقل 750 هزار بشکه نفت خام به چین صادر کرده است. احتمالا ایران برای فروش این میزان نفت به چین تخفیفهایی ارائه کرده و بنابراین درآمد حاصل از این صادرات به شکل دقیقی مشخص نیست، اما برآورد میشود که در این مدت ایران 30 میلیارد دلار با ارسال 350 تا 450 میلیون بشکه نفت خام به چین به دست آورده است.
در شرایط کنونی دولت آمریکا اعلام کرده بر این باور است که راه گفتوگو به اتمام رسیده و احتمالا به دنبال تشدید تحریم و استراتژی فشار حداکثری خواهد بود. در این شرایط، آن گونه که واشنگتن فری بیکن مدعی شده مقام های دولت بایدن به چشم انداز توافق جدید خوش بین نیستند. آنها به قانونگذاران گفتند: «ما یک سال و نیم با توسل به رویکردی خوب و میانجیگری روسیه رایزنی داشتیم. اما ایران خواهان توافق بهتری است. حال زمانی که دولت بایدن نمی خواهد امتیازهای بیشتری در اختیار ایران قرار دهد، توافقی حاصل نخواهد شد».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
نحوه محاسبه قبوض برق مشترکان اعلام شد
-
بورس فردا به تعادل میرسد؟/ فاز احتیاط سرمایهگذاران در معاملات دوشنبه
-
آخرین جزئیات از تعداد کشتهشدگان انفجار بندرعباس/ انتشار اسامی پیکرها احراز هویت شده
-
ترکش انفجار بندرعباس به بازار سهام رسید /خروج 2 همتی پول از بازار سرمایه
-
آتش دنبالهدار در بندر
-
قرعه کشی محصولات ایران خودرو آغاز شد