سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور مدعی شد:
انحصار در پرداخت الکترونیک بهای سوخت؛ عامل حملات سایبری/ دو سال پیش هشدار داده بودیم
اکوایران: در پی حمله سایبری به سامانههای هوشمند سوخت در کشور، سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت فعالیت انحصاری یک شرکت پرداخت الکترونیک و عقب ماندگی در استفاده از فناوریهای نوین در جایگاهها را عامل این حمله دانست.
رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور، در خصوص جزئیات حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت اظهار کرد: هشدارهای لازم راچندین ماه قبل از اینکه در سال ۱۴۰۰ حمله سایبری رخ دهد، در اینباره به مسئولان مرتبط داده بودیم.
نواز با بیان اینکه تمامی دادههای دریافتی از متخصصان و روند موجود در جایگاههای سوخت، نشان دهنده استهلاک و بیتوجهیها بود، افزود: این مسائل امکان خطر را بیشتر میکرد، اما متأسفانه در آبان ۱۴۰۰ این اتفاق رخ داد؛ پس از آن هم صنف جایگاه داران سوخت کشور، برای نوسازی و همچنین تغییر نظام توزیع هدفمند یارانه سوخت اقداماتی انجام داد.
نواز با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با متخصصان فنی، تشریح کرد: برای جذب سرمایه گذار در این حوزه فراخوانی صادر کردیم و ۶ بانک برای همکاری، اعلام آمادگی کردند و خواستههای آنها نیز منطقی بود. در این شرایط، نیازی به تأمین منابع مالی از سوی دولت نیز نبود و حتی تفاهم نامههایی را هم با چند بانک امضا کردیم، اما علاقهمندی مسئولان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال ۱۴۰۰ و همچنین تلاش یک شرکت پرداخت الکترونیک برای حفظ این وضع، مانع از انجام کارها شد.
او با بیان این که شرکت پرداخت الکترونیکی که در جایگاههای سوخت فعالیت دارد، بر این بازار تسلط دارد، گفت: این شرکت فقط به شرط این که خودش مجری طرحها باشد، میپذیرفت که طرحی اجرا شود که صورت جلسات آن موجود است.
سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور ادامه داد: بانکهای علاقهمند به سرمایه گذاری در حوزه جایگاههای سوخت، انتظار داشتند که تراکنشهای مربوط به جایگاههایی که در آنها سرمایه گذاری میکنند، سهم خودشان باشد؛ یعنی به مالک جایگاه سوخت، این حق را بدهند که شرکتهای پرداخت الکترونیک دارای مجوز از بانک مرکزی را انتخاب کنند. او در ادامه تصریح کرد که یکی از دستگاههای امنیتی تصویب کرد که نباید فقط یک شرکت پرداخت در جایگاههای سوخت حضور داشته باشد.
وی تشریح کرد: این مصوبه به شرکتهای تابعه وزارت نفت ابلاغ شد و منظور از آن، این بود که شرکتهای پرداخت الکترونیک دارای مجوز از بانک مرکزی، پس از اخذ مجوز از دستگاههای نظارتی و بازرسی در حوزههای مختلف، میتوانند تجهیزاتی در جایگاههای سوخت نصب کنند و تراکنشها از طریق آنها انجام شود.
سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور تاکید کرد: بانک مرکزی هم در این زمینه پیگیری انجام داده و با شورای عالی فضای مجازی هم مکاتباتی داشته است. اگر این اتفاق میافتاد و شرایط رقابتی میشد، فناوریهای نوین و تسهیل بیشتر برای مردم و جایگاههای سوخت اتفاق میافتاد، اما انجام نشد.
نواز با بیان این که هشدارهای صنف جایگاه داران سوخت کشور در این باره ادامه دارد، تاکید کرد: اکنون که حمله سایبری دوم رخ داده، اظهار نظرهای مسئول، پیرامون سامانههای پرداخت الکترونیک بانکی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرق و غرب بار دیگر علیه برنامه هستهای ایران متحد میشوند؟
-
سقوط سکه به کانالهای پایینتر/ آغاز حراج جدید سکه از ساعت 12
-
آمریکا آس رو کرد؛ 3 تصمیم حیاتی واشنگتن برای سبقت از اروپا/ چرا قاره سبز در بهرهوری از ایالات متحده جا ماند؟
-
دوچرخه در ایران سیاسی شده است؟
-
پیشبینی قیمت طلا جهانی در هفته آتی: همه خرسها به غار بازگشتند
-
حس بورس به مذاکرات هستهای
-
پرونده انتخاب استانداران در سکانس آخر؛ تکلیف سمنان، مازندران و قزوین هم مشخص شد
-
بازی بدون توپ علی لاریجانی: ضلع جدید دیپلماسی ایران
-
بمب خبرگزاری ژاپن در بازار دلار تهران