جهش قیمت طلای سیاه با احتمال افزایش تحریمها علیه ایران و روسیه
اکوایران: افزایش تحریمهای کشورهای اروپایی علیه روسیه و همچنین تهدید سه کشور اروپایی بزرگ به فعال کردن همه تحریمهای بین المللی علیه ایران از عوامل مهم جهش قیمت جهانی نفت به بالای 74 دلار در هر بشکه است.

به گزارش اکوایران، قیمت جهانی نفت با جهش 2 درصدی به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید، چراکه انتظار میرود افزایش تحریمها بر روسیه و ایران عرضه را کاهش دهد، و کاهش نرخ بهره در اروپا و آمریکا نیز میتواند تقاضا را تقویت کند.
براساس گزارشی از رویترز، معاملات آتی برنت با 1.08 دلار (1.5 درصد) افزایش به 74.5 دلار در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز با 1.27 دلار (1.8 درصد) افزایش، 71.3 دلار در هر بشکه معامله شد. این رقم بالاترین قیمت نفت برنت از 22 نوامبر (سه هفته قبل) محسوب میشود و رشد هفتگی آن را به پنج درصد میرساند. وست تگزاس نیز رشد هفتگی 6 درصدی را ثبت کرد و به بالاترین حد خود از 7 نوامبر (بیش از یکماه گذشته) رسید.
تحلیلگران شرکت مشاوره انرژی ریتربوش و همکاران در یادداشتی آوردند که این افزایش ناشی از انتظارات از افزایش تحریمها علیه روسیه و ایران، سیاستهای حمایتی چین از اقتصاد، آشفتگی سیاسی در خاورمیانه و چشم انداز کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در هفته آینده است.
نمایندگان اتحادیه اروپا توافق کردند که پانزدهمین بسته تحریمی علیه روسیه را این هفته اعمال کنند که ناوگان سایه تانکرهای آن را هدف قرار میدهد. آمریکا نیز درنظر دارد تحریمهای مشابهی را اعمال کند.
آلمان، فرانسه و بریتانیا به کمیسیون امنیت سازمان ملل اعلام کردند که آماده هستند در صورت لزوم به سرعت همه تحریمهای بین المللی علیه ایران را برای جلوگیری از دستیابی آن به سلاح هستهای فعال کنند.
دادههای روز جمعه چین نشان داد که واردات نفت خام برای اولینبار در طول هفت ماه گذشته افزایش یافته است. واردات این کشور تا اوایل سال آینده نیز همچنان بالا خواهد ماند، چراکه پالایشگاهها ترجیح میدهند واردات بیشتری را از عربستان داشته باشند درحالی که پالایشگاههای مستقل عجله دارند از سهمیه خود استفاده کنند.
آژانس بین المللی انرژی با اشاره به محرکهای اقتصادی چین، پیشبینی خود از تقاضای جهانی نفت در سال آینده میلادی را از 990 هزار بشکه در روز به 1.1 میلیون بشکه افزایش داد. وامهای جدید بانکی در چین در ماه گذشته بسیار کمتر از انتظارات رشد کرد که نشان دهنده تقاضای اعتباری ضعیف در دومین اقتصاد بزرگ جهان به دنبال تعهد سیاستگذاران برای اقدامات حمایتی بیشتر است.
عرضه و تقاضای نفت
آژانس بین المللی انرژی برای سال آینده مازاد تولید نفت را پیشبینی میکند چراکه انتظار میرود کشورهای غیر +OPEC عرضه خود را تا 1.5 میلیون بشکه در روز افزایش دهند و آرژانتین، برزیل، کانادا، گویان و ایالات متحده رهبری آن را به عهده دارند. از سوی دیگر، امارات متحده عربی قصد دارد صادرات نفت خود را اوایل سال آینده کاهش دهد چراکه اوپک پلاس سیاست محدودیت عرضه را دنبال میکند.
قیمت فروش نفت ایران به چین به بالاترین سطح خود در طول سال های گذشته رسیده است چراکه تحریمهای آمریکا ظرفیت صادرات را محدود کرده و هزینههای لجستیک را افزایش داده است. انتظار میرود دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا فشار بر ایران را افزایش دهد.
سرمایه گذاران همچنین انتظار دارند که فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره خود را کاهش دهد و کاهشهای بیشتری هم سال آینده اتفاق بیفتد، پس از اینکه تازه ترین دادههای هفتگی افزایش ناگهانی در درخواستهای بیمه بیکاری را نشان داده است. قیمتهای واردات آمریکا نیز افزایش اندکی را ثبت کرد، چراکه افزایش هزینههای سوخت و غذا به لطف دلار قویتر با کاهش در هزینههای دیگر جبران شد.
چهار تن از سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا نیز از کاهش بیشتر نرخ بهره به شرط باقی ماندن تورم روی هدف 2 درصدی بانک مرکزی حمایت کردند. کاهش نرخهای بهره میتواند از رشد اقتصادی و تقاضای نفت حمایت کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی
-
بازار مسکن تهران در آستانه تغییر؛ خریداران دست نگه داشتهاند
-
تصمیم زلنسکی درباره واگذاری کریمه اعلام شد
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
لحظه به لحظه از انفجار مهیب در بندرعباس؛ خروج کامیونها از بندر شهید رجایی/ منشا انفجار کالای خطرناک داخل کانتینر بود
-
دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا به پایان رسید
-
توئیت جدید سخنگوی وزارت امور خارجه از فضای حاکم بر مذاکرات
-
چرا دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا دشوارتر خواهد بود؟
-
صاحبان خودروهای فرسوده با این خبر به صف می شوند / اسقاط خودرو روی دور افتاد؟