به گزارش اکوایران، صادرات نفت ایران به چین در ماه جاری میلادی پس از آن‌که معامله‌گران موانع لجستیکی ناشی از محدودیت‌های سخت‌گیرانه آمریکا را برطرف کردند، مجددا افزایش یافت و به خریداران در بزرگ‌ترین کشور واردکننده نفت امکان داد تا محموله‌های باقی مانده را جابه‌جا کنند.

بر اساس گزارشی از بلومبرگ، معامله‌گران حاضر در بازار می‌گویند، افزایش در انتقال‌های کشتی به کشتی، به علاوه ظهور پایانه‌های جایگزین، به جهش جریان نفت کمک کرده است. بر اساس داده‌های اولیه شرکت تحلیل داده‌های تجاری کپلر، واردات در  ماه فوریه تا 1.74 میلیون بشکه در روز رسیده که 86 درصد نسبت به ماه گذشته میلادی افزایش داشته، و بیشترین میزان از مهر ماه است.

چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت ایران محسوب می‌شود، به‌طوری‌که بیشترین محموله‌های ایران به پالایشگاه‌های کوچک‌تر و مستقل این کشور می‌رود. این تجارت که منبع درآمد مهمی برای ایران محسوب می‌شود، با فشارهای فزاینده‌ای از سوی تحریم‌های آمریکا مواجه شده است؛ چراکه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا اوایل این ماه محدودیت‌های را علیه جریان صادرات نفت ایران تشدید کرده است.

صادرات_نفت_ایران_به_چین_86_درصد_جهش_کرد

اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که آمریکا قصد دارد صادرات نفت ایران را به 10 درصد سطح فعلی آن برساند، که نشانه‌ای روشن از افزایش فشارها بر ایران است. بسنت در گفت‌و‌گویی با فاکس‌بیزینس تاکید کرد که چینی‌ها و احتمالا هندی‌ها خریدار نفت ایران هستند و این غیرقابل‌قبول است. بررسی‌های دقیق‌تر درباره عرضه نفت ایران از اواخر سال گذشته و در ماه‌های پایانی دولت جو بایدن، سلف ترامپ افزایش یافته است؛ ده‌ها تانکر، تاجر و کشتی در فهرست سیاه قرار گرفته‌ و تحریم شده‌اند و این مساله احتیاط بیشتر از سوی خریداران و اوپراتورهای حمل‌ونقل را برانگیخته است. با این‌حال، زنجیره تامین با سرعت واکنش نشان داده و از تانکرهای تحریم‌نشده و شرکت‌های جدید استفاده می‌کند.