به گزارش اکوایران،‌ عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو در آیین افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های مهم آب و برق استان فارس با اشاره به کاهش شدید منابع آبی کشور از 400 میلیارد مترمکعب در گذشته به کمتر از 130 میلیارد متر مکعب، مصرف بی‌رویه را یکی از دلایل این کاهش دانست.

علی آبادی همچنین از شدت بالای مصرف انرژی در کشور انتقاد کرد و گفت که مصرف برق در ایران 2 تا 3 برابر متوسط جهانی است.

او در ادامه از برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت آب و برق در فصول آینده خبر داد و تأکید کرد: در تلاشیم تابستان پیش رو با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده بدون مشکل سپری شود و در زمستان سال آینده نیز ناترازی برق نداشته باشیم.

علی‌آبادی همچنین به کاهش 50 درصدی میانگین بارش‌ها نسبت به بلندمدت اشاره کرد و تغییر الگوی بارش را یکی از چالش‌های مهم صنعت آب برشمرد.

به گزارش تسنیم،‌ او افزود: برنامه‌هایی برای تکمیل سازه‌های ناتمام و مدیریت آب‌های مرزی از طریق تعامل با کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود، بازچرخانی آب و تصفیه فاضلاب را از اولویت‌های این وزارتخانه عنوان و بر نقش بخش خصوصی در اجرای این طرح‌ها تأکید کرد.

او همچنین به طرح‌های شیرین‌سازی آب دریا و آبرسانی به مناطق روستایی اشاره کرد و از تسریع در اجرای این پروژه‌ها خبر داد.

علی‌آبادی همچنین در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های آب و برق شهرستان داراب گفت: یکی از الزامات توسعه مناطق مختلف کشور، تأمین آب و برق پایدار است و وزارت نیرو نهایت تلاش خود را برای تأمین این دو کالای حیاتی انجام می‌دهد.

علی‌آبادی همچنین با تاکید بر اهمیت صنعتی شدن کشور با وجود شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی تصریح کرد: صنعت باید نزدیک‌ترین فاصله را با کشاورزی داشته باشد تا امنیت غذایی حفظ و شدت مصرف آب کم شود.

کاهش بارش؛ چالش جدی برای ذخایر آبی کشور

به گزارش اکوایران،‌ اشاره وزیر نیرو به کاهش میزان بارش در کشور درحالی بود که آمار بارش از ابتدای بهمن‌ماه تا ۲۷ این ماه، کاهش ۲۵.۵ درصدی را نسبت به میانگین بلندمدت نشان می‌دهد. ، به گزارش ایسنا، در این بازه، کشور به‌طور میانگین ۲۵ میلی‌متر بارش دریافت کرده، درحالی‌که میزان معمول در بلندمدت ۳۳.۶ میلی‌متر بوده است.

از ابتدای فصل جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، میانگین بارش کشور ۳۷.۱ میلی‌متر بوده که در مقایسه با میزان بلندمدت ۶۶ میلی‌متری، کاهش ۴۳.۸ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، میزان بارش از ابتدای سال آبی جاری (۱ مهرماه) تا ۲۷ بهمن، به‌طور میانگین ۷۰.۹ میلی‌متر ثبت شده که نسبت به مقدار بلندمدت ۱۲۵ میلی‌متری، با کاهش ۴۳.۳ درصدی همراه بوده است.

جدول بارش استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری نشان می‌دهد که تنها استان‌های مازندران و خراسان جنوبی بارشی بیش از حد نرمال داشته‌اند. میزان افزایش بارش در مازندران ۵.۴ درصد و در خراسان جنوبی ۱.۶ درصد بوده است.

در مقابل، سایر استان‌ها بارشی کمتر از میانگین بلندمدت داشته‌اند و کهگیلویه و بویراحمد در این میان بدترین وضعیت را تجربه کرده است. میزان بارش در این استان ۷۵.۱ درصد کمتر از حد نرمال بوده که زنگ خطر جدی کم‌آبی را در این منطقه به صدا درآورده است.