به گزارش اکوایران، طبق جدیدترین آمار منتشرشده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، درصد پرشدگی سدها تا تاریخ ۲۳ فروردین‌ماه به ۵۰ درصد رسیده است، به این معنی که هنوز نیمی از ظرفیت سدها خالی از آب است.

این در حالی است که میزان آب ورودی به سدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۳۵ درصدی مواجه بوده است. از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۳) تا ۲۳ فروردین‌ماه، ۱۵ میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدها شده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این میزان ۲۳ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعب بوده است.

حجم آب موجود در سدهای بزرگ و مهم کشور نیز کاهش یافته و از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ فروردین‌ماه، ۲۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون مترمکعب آب در سدها موجود بوده است، که در مقایسه با ۳۰ میلیارد و ۷۶۰ میلیون مترمکعب سال گذشته کاهش نشان می‌دهد. علاوه بر این، خروجی آب از سدها نیز با کاهش ۶ درصدی روبه‌رو شده است. در مدت زمان یادشده، حجم خروجی آب از سدها ۱۳ میلیارد و ۷۲۰ میلیون مترمکعب بوده است، در حالی که در سال گذشته این میزان ۱۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعب بود.

در این بین، وضعیت برخی از سدهای کشور نگران‌کننده است؛ به‌طوری‌که ۱۲ سد با درصد پرشدگی کمتر از ۲۰ درصد مواجه هستند. از جمله این سدها می‌توان به سد لار استان تهران، سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد در حوضه قمرود، سد استقلال، سد شمیل و نیان در هرمزگان، سد تهم استان زنجان، سد رودبال داراب در فارس، سد تنگوییه سیرجان در کرمان و سد ساوه در استان مرکزی اشاره کرد.

همچنین ۱۳ سد دیگر کشور کاهش چشمگیری در حجم آب نشان می‌دهند، که این موارد شامل سدهای حوضه آبریز ارومیه، سد امیرکبیر، سدهای دز، کرخه و مارون در هرمزگان، سدهای سردشت، جگین، رئیسعلی دلواری، آزاد کردستان، وشمگیر، گلستان و بوستان در گلستان و سدهای پیشین و کهیر در سیستان و بلوچستان و سد کمال صالح در استان مرکزی هستند.

این آمارها بر لزوم توجه به مدیریت مصرف آب و پرهیز از استفاده بی‌رویه از منابع آبی تأکید دارد.