ماده 10 قانون بیمه یا همان قاعده نسبی، یکی از چالش‌های مردم و بیمه هاست. در این قانون اشاره شده «در صورتی که مالی با قیمتی کمتر از قیمت واقعی بیمه شده باشد، شرکت بیمه‌گر به اندازه مقدار بیمه شده، خسارت را پرداخت می کند.» همین موضوع باعث شده تا مردم در زمان دریافت خسارت به خصوص خسارت‌های آتش‌سوزی و بدنه خودرو، مبالغی کمتر از ارزش واقعی دارایی دریافت کنند و از خسارت دریافتی ناراضی باشند. استناد شرکت‌های بیمه هم به همین قانون است و رقم پرداختی را با این قانون توجیه می‌کنند.

پرویز خسروشاهی قائم مقام پیشین بیمه مرکزی معتقد است که ماده 10 یا قاعده نسبی برای جلوگیری از ارایه اطلاعات نادرست توسط افراد بوده. چرا که ممکن است مردم ارزش دارایی را کمتر اعلام کنند تا حق بیمه کمتری بپردازند.

وقتی مردم ارزش واقعی یک دارایی را کمتر اعلام می‌کنند، در زمان خسارت نباید توقع دریافت خسارتی برابر با ارزش واقعی را داشته باشند.