درخواست ایران از صندوق بینالمللی پول / واکنش همتی نسبت به سفر فرزین به آمریکا
اکوایران: رئیسکل بانک مرکزی در دیدار با رئیس صندوق بینالمللی پول گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران ارائه کرده و خواستار افزایش تعاملات با این صندوق شده است. این سفر فرزین با واکنش همتی، رییس پیشین بانک مرکزی مواجه شده است.
به گزارش اکوایران؛ محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی با خانم کریستالینا جورجیِوا ( Kristalina Georgieva ) رئیس صندوق بینالمللی پول در محل این صندوق در واشنگتن دیدار و بر افزایش تعاملات با این نهاد مالی بینالمللی با رعایت منافع ملی بالاخص در شرایط تحریمهای غیرقانونی آمریکا تاکید کرد.
در این دیدار برخی از معاونین و مدیران ارشد صندوق بینالمللی پول از جمله جهاد آزئور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق حضور داشتند.
خانم کریستالینا جورجیِوا در این نشست که بعد از چند دهه اولین نشست رسمی صندوق بینالمللی پول با ریاستکل بانک مرکزی ج.ا. ایران بود از تلاشهای ایران به عنوان ریاست کرسی جمهوری اسلامی ایران در صندوق شامل کشورهای پاکستان، مراکش، الجزایر، تونس، لیبی، غنا و افغانستان در حمایت از اعضا تشکر کرد.
به گفته رئیس صندوق بینالمللی پول، این نشست شروع مجدد از سرگیری تعاملات بانک مرکزی با صندوق بینالمللی پول است و میتواند به ارائه تصویری مثبت از اقتصاد ایران بیانجامد.
رئیس کل بانک مرکزی نیز در این دیدار ضمن اشاره به جلسات با آقای جیهاد آزور مدیر بخش خاورمیانه صندوق، از تقویت ارتباطات با این نهاد پس از یک دوره توقف، ابراز خشنودی کرده و گفته، در خصوص موضوع مشاوره ماده ۴ صندوق و تهیه گزارشی از وضعیت اقتصادی و کارآمدی سیاستهای پولی و مالی کشور، پس از انجام هماهنگیهای داخلی به اطلاع مقامات صندوق رسانده خواهد شد. همچنین درخصوص ارائه دادههای اقتصادی به صندوق به منظور تکمیل گزارش ماده ۴ نیز این اطلاعات به طور منظم توسط بانک مرکزی ایران و مرکز آمار ایران منتشر میشود ولی درخصوص برخی از اطلاعات اقتصادی به دلیل تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا، طبقهبندی محرمانه وجود دارد که قابل دسترس نخواهد بود.
فرزین با اشاره به درخواست تامین مالی سریع ایران در دوران کرونا از صندوق که توسط دولت وقت مطرح شده بود، اظهار کرده که با وجود عدم پذیرش این درخواست از سوی صندوق بینالمللی پول و درحالی که این مهم، در اختیار عموم کشورهای متقاضی قرار گرفته بود، ایران توانست همزمان با تعاملات خارجی و اتکا به ساخت واکسن در داخل، با این ضایعه به خوبی مقابله کرده و واکسیناسیون عمومی در ایران را انجام دهد.
براساس اظهارات رئیسکل بانک مرکزی، در سال 1401 با اعمال سیاستهای پولی، اعتباری و ارزی موثر توسط بانک مرکزی میزان رشد نقدینگی کشور با کاهش 9 واحد درصدی نسبت به سال 1400 به محدوده 30 درصدی رسید.
براساس اعلام روابط عمومی بانک مرکزی، فرزین اظهار امیدواری کرده که با تداوم برنامههای اصلاح سیاستها تثبیت اقتصادی، کاهش قابل توجه تورم و قرار گرفتن در کانال 30 درصد در سال جاری تحقق یابد.
رئیسکل بانک مرکزی بر اهداف صندوق بینالمللی پول از جمله ارتقای میزان همکاری مالی، کمک به رشد اقتصادی و ایجاد تسهیلات مالی برای کشورهایی که خواستار تنظیم تراز پرداختهایشان هستند به افزایش تعاملات با این نهاد مالی بینالمللی با رعایت منافع ملی بالاخص در شرایط تحریمهای غیرقانونی تاکید کرد.
در حالی که محمدرضا فرزین در روزهای گذشته برای دیدار با مقامهای صندوق بینالمللی پول به واشنگتن رفته است، امروز عبدالناصر همتی رئیس پیشین بانک مرکزی نسبت به این سفر واکنش نشان داد.
او در کانال تلگرامی خود با انتشار تصویری از خبر حمله مخالفان دولت روحانی به خود، به خاطر تلاش برای وام گرفتن از صندوق بینالمللی پول در اواخر سال 98، نوشته است: «برای آقای فرزین در ملاقات با مقامات صندوق بین المللی پول آرزوی توفیق دارم. امیدوارم بتوانند با دفاع از حق ایران، تسهیلات صندوق را برای گشایش ارزی بگیرند. هرچند، همین اقدامات ما در سال۹۹-۹۸، با کارشکنی یاران دولت فعلی و البته آمریکا، به نتیجه نرسید و کشور هزینه داد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
آغاز اولین سفر استانی پزشکیان/ رئیس جمهور وارد زاهدان شد؛ پلن 4.5 همتی دولت برای سیستان و بلوچستان