به گزارش اکوایران؛ محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین اعلام کرد که امروز شبکه شتاب ما با دسترسی ۹۹ درصد و عملکرد کمتر از ۲ ثانیه یکی از حوزه‌های پیشرو در منطقه است.

او افزود: به دلیل تحریم‌ها چالش‌هایی را در تعاملات بین‌المللی بانکی داریم، اما تلاش شده تا تعاملات برقرار باشد. یکی از اقدامات در این خصوص، طراحی سامانه «ای‌سی‌یومر» ذیل اتحادیه پایاپای آسیایی است و تلاش کردیم در بحث تحریم از چنین ابزارهایی استفاده کنیم.

او ادامه داد: به‌جای سوئیفت برای اعضای اتحادیه، ای‌سی‌یومر را طراحی کردیم که از استانداردهای سوئیفت هم در آن استفاده شده و از ۱۰ مهرماه نیز عملیاتی شده است.

فرزین تاکید کرد:  بریکس فرصت بسیار خوبی است تا تعاملات بین‌المللی خود را حفظ کنیم، اما به هر حال واقعیت اقتصاد ایران کاهش ارتباطات تجاری و بانکی با اروپا و آمریکا است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بریکس سهم بزرگی در تجارت و مبادلات پولی و بانکی دارد و تلاش کردیم نیازهایمان را از طریق آن تامین کنیم.

به گفته او، مبادلات ذیل بریکس چهار محور اصلی دارد که اولین آن سهم ارزهای محلی در مبادلات است که چین، روسیه و ایران در این مسیر حرکت کرده‌اند؛ و دوم، تقویت همکاری‌های بریکس در نظام‌های پرداخت است که یک پلتفرم تسویه برای آن طراحی شده و در مرحله مقدماتی است.

او افزود: چارچوب پلتفرم بر اساس تسویه با ارزهای محلی و پول ملی دیجیتال است. محور سوم نیز تعامل ذیل بریکس، اتصال شبکه میر روسیه و شتاب ایران بود که فاز اول آن اجرایی شده و ۵ بانک به آن متصل شده‌اند و ۴ بانک دیگر در حال اتصال هستند.

او گفت: همکاری در این زمینه با روسیه می‌تواند با سایر کشورهای عضو بریکس نیز انجام شود. همچنین با روسیه پیمان پولی امضا کرده‌ایم و با ریال و روبل معاملات را انجام می‌دهیم. همچنین چهارمین محور، توسعه استفاده از ریال دیجیتال است که از تحولات مهم نظام بانکی به‌شمار می‌رود.

او در بخش دیگر گفت: بسیاری از کشورها از پول دیجیتال استفاده می‌کنند و در حال حاضر ۲۳ کشور از جمله کره، چین، امارات، ترکیه و ایران در مرحله آزمایشی هستند. این کار منافع بسیاری دارد، پرداخت را تسهیل می‌کند، قابلیت برنامه‌ریزی دارد و هوشمندی را ارتقا می‌بخشد.