به گزارش اکوایران، از زمان راه اندازی چک الکترونیک در کشور تا نیمه آذرماه بیش از ۹۹۰ هزار فقره چک الکترونیک صادر شده و بیش از 99.7 درصد چکهای الکترونیک کارسازی شده، وصول شده است.

براساس گزارش بانک مرکزی، ۱۸ بانک کشور شامل بانک‌های صادرات ایران، تجارت، ملت، کشاورزی، رفاه کارگران، ملی ایران، پارسیان، توسعه تعاون، قرض الحسنه رسالت، پاسارگاد، گردشگری، توسعه صادرات، قرض‌الحسنه مهر ایران، اقتصاد نوین، آینده، سپه، سینا و دی به سامانه چکاد (سامانه چک امن دیجیتال) متصل شدند و چک دیجیتال را عملیاتی کرده‌اند.

بانک مرکزی و شبکه بانکی در راستای عمل به تکالیف قانون جدید چک و ارائه محصولات فناوری‌محور، چک الکترونیک را به عنوان محصولی جدید در شبکه بانکی معرفی کرد و این محصول در آبان ماه سال 1401 رونمایی شد.

چک الکترونیک محصولی است که مشتریان شبکه بانکی را از مراجعه به شعبه بی‌نیاز می‌کند و تمام مراحل آن به صورت غیرحضوری قابل انجام است.

شخص درخواست‌کننده دسته‌چک می‌تواند دسته‌چک را در موبایل‌بانک یا اینترنت‌بانک خود درخواست داده و پس از بررسی‌های لازم، تعداد برگ‌های چک با شناسه صیادی در اختیار فرد قرار می‌گیرد. سپس فرد می‌تواند در موبایل‌بانک یا اینترنت‌بانک اقدام به صدور چک کرده و به کارتابل گیرنده ارسال کند.

در این زمینه، بانک مرکزی همه بانک‌ها را به پذیرش بین بانکی چک‌های دیجیتال سایر بانک‌ها در سامانه چکاوک مکلف کرده است.

آخرین آمار از چک‌های برگشتی

بانک مرکزی همچنین به تازگی درباره چک های برگشتی گزارشی را منتشر کرد که براساس آن در مهر ماه بیش از 982 فقره چک برگشت خورده که ارزش آن 114.9 همت بوده است. تعداد و ارزش چک‌های برگشتی در این ماه، به ترتیب 30.6 درصد و 18.2 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است. بر این اساس، از کل چک‌های مبادله شده در این ماه، 9.6 درصد از نظر تعداد و 14.6 درصد از نظر مبلغ برگشت داده شده است.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که از میان استان‌های کشور، بالاترین مبلغ چک‌های برگشتی مربوط به تهران بوده است. در واقع، در این استان 52.9 همت چک برگشتی در مهر ماه به ثبت رسیده است. سایر استان‌ها با اختلاف قابل توجهی بعد از تهران قرار گرفته‌اند. برای مثال، در اصفهان 5.7 همت چک برگشتی به ثبت رسیده است. کمترین مبلغ چک برگشتی نیز در استان کهگیلویه و بویراحمد مشاهده شده که رقم آن تنها 105 میلیارد تومان بوده است.