به گزارش اکوایران، بازرس کل بانک‌ها و بیمه سازمان بازرسی کل کشور به هفت بانک درباره عملکرد ضعیف آن‌ها در انجام تکالیف قانونی در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هشدار داد و تأکید کرد که تا پایان دی ماه باید مطابق سهمیه ابلاغی عمل کنند.

 روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد که پس از نظارت بر میزان تحقق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و دریافت توضیحات از مدیران عامل تعدادی از بانک‌ها، بازرس کل بانک‌ها و بیمه این سازمان به هفت بانک درباره عملکرد ضعیف در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هشدار داده است.

او همچنین تصریح کرد که در صورت عدم ایفای تعهدات تا پایان دی ماه، اقدامات قانونی لازم در این زمینه اتخاذ خواهد شد.

در نامه‌های ارسال‌شده به مدیران عامل بانک‌های سپه، پاسارگاد، گردشگری، اقتصاد نوین، رسالت، شهر و سامان، اشاره شده که بر اساس سهمیه ابلاغی بانک مرکزی در رابطه با تسهیلات فرزندآوری، عملکرد این بانک‌ها تا تاریخ 30 آذر 1403، نامطلوب ارزیابی شده است.

بنا به گزارش ایسنا، آمارها نشان می‌دهد که با وجود اینکه بانک‌ها در 9 ماهه نخست سال باید 75 درصد از سهمیه ابلاغی را پرداخت می‌کردند، عملکرد بانک‌ها به شرح زیر بوده است: بانک سپه 67 درصد، بانک گردشگری 65 درصد، بانک‌های پاسارگاد و شهر 54 درصد، بانک رسالت 50 درصد، بانک اقتصاد نوین 48 درصد و بانک سامان 38 درصد از سهمیه سالانه را پرداخت کرده‌اند. این در حالی است که هنوز متقاضیان قابل توجهی در صف انتظار هستند.

حسینی، بازرس کل بانک‌ها، با اشاره به بندهای مختلف قوانین مربوط به وظایف قانونی مدیران، اعلام کرده است که مهلت پرداخت تسهیلات فرزندآوری مطابق با سهمیه ابلاغی تا پایان دی ماه تعیین شده و در صورت عدم پرداخت تسهیلات در این مهلت، اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد.

 مبلغ اقساط وام فرزندآوری

وام فرزندآوری که به متقاضیان پرداخت می‌شود، از ۴۰ میلیون تومان آغاز می‌شود و در صورت درخواست برای فرزند پنجم به بعد، به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

متقاضیان برای فرزند اول می‌توانند از وام ۴۰ میلیون تومانی بهره‌مند شوند، در حالی که برای فرزند پنجم به بعد، تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی به آن‌ها تعلق می‌گیرد. مهلت بازپرداخت اقساط برای وام فرزند اول ۳۶ ماه است که با افزایش مبلغ وام، این بازه زمانی برای متقاضیان وام فرزند پنجم به بعد به ۸۴ ماه می‌رسد.

بر اساس اطلاعات موجود، اقساط وام فرزندآوری در کمترین حالت ممکن، ماهی یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان است، در حالی که برای تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی، این مبلغ به دو میلیون و ۵۹۷ هزار تومان می‌رسد.