هندیها مشتریان ثابت قدم زغال حراراتی روسیه
پیشرانی زغال حرارتی در اوج
صعود بهای انرژی در دنیا باعث شد تا زغال حرارتی از حافظه تاریخی بخش انرژی در دنیا محو نشده و به شکل فزایندهای بر تقاضا برای این سوخت آلاینده زیست محیطی در دنیا افزوده شد. مطابق دادههای سازمان بینالمللی انرژی میزان تقاضا برای زغال در اروپا ظرف سال 2021 حدود 14 درصد و برای سال جاری میلادی حدود 7 درصد رشد داشته است؛ در عین حال بر میزان تقاضا از سوی هند و چین نیز افزوده شده است. در اینش رایط جنگ میان روسیه و اوکراین و تحریم روسیه باعث شده تا در شرایطی که کشورهای اروپایی با چالش تامین زغال نیز روبرو باشند، هندیها فرصت افزایش تبادل تجاری با روسیه و افزایش واردات زغال حراراتی از این کشور را پیدا کنند.
به گزارش اکوایران زغالسنگ حرارتی در معاملات آتی بورس کالایی آمریکا تا 442 دلار به ازای هر تن صعود کرد؛ این رقم اگرچه با رکورد قیمتی این محصول در سال جاری که در روزهای ابتدایی ماه سپتامبر به ثبت رسیده فاصله حدود 10 دلاری دارد اما نسبت به نرخ فروش آن در زمان مشابه در سال قبل رشدی 150 درصدی داشته است و بنابراین باید اذعان کرد که اقبال به این سوخت فسیلی بازگشته است.
بازگشت اروپا به عصر زغال
محدودیت صادرات گاز به اروپا از سوی روسیه از سال گذشته آغاز شد و در شرایط کنونی به اوج رسیده است. این محدودیت در تامین انرژی باعث شده تا اروپاییها مجدد به استفاده از زغالسنگ حرارتی برای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز خود روی آوردند. آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش خود از افزایش 7 درصدی مصرف زغالسنگ حرارتی در اروپا ظرف سال 2022 خبر داد؛ این در حالی است که این قاره در سال گذشته میلادی نیز 14 درصد بر میزان مصرف زغالسنگ حرارتی خود افزود. رشد مصرف زغالسنگ حرارتی در اروپا در حالی به وقوع میپیوندد که دنیا و به خصوص کشورهای اروپایی درصدد حذف این سوخت به شدت آلاینده بودند. اما چالش میان کشورهای این منطقه و روسیه و جهش نرخ انرژی ظرف بیش از یک سال اخیر باعث شد تا تمامی اهداف زیست محیطی تحت شعاع قرار گرفته و به دست فراموشی سپرده شود.
قاره سبز اکنون به واردات زغالسنگ دریایی از آفریقای جنوبی، اندونزی و حتی استرالیا که در گذشته واردات زغال از آن را متوقف کرده بود، روی آورده است.
هندیها مقصد جدید زغال روسیه
معاملات آتی زغال سنگ نیوکاسل، که معیاری برای منطقه پرمصرف آسیا تلقی میشود نیز به رکورد جدید قیمتی 460 دلار به ازای هر تن رسید. تداوم تقاضای قوی و اختلالات مداوم عرضه متاثر از استمرار جنگ در اروپای شرقی مهمترین دلایل این صعود قیمتی است.
چین و هند به ترتیب بزرگترین مصرفکنندگان زغالسنگ حرارتی در آسیا هستند. برآوردها از احتمال رشد 10 درصدی مصرف زغال حرارتی در هند برای سال جاری خبر میدهد. اقتصاد این کشور در حال توسعه بوده و مصرف برق درآن به شکل مستمری زیاد میشود. این موضوع به شکل طبیعی تقاضا برای زغال را در این کشور افزایش داده است. در حالی که روسیه با تحریم بسیاری از کشورها روبرو شده، افزایش تقاضا از سوی هند توانسته به کمک این کشور در فروش محصول زغال حرارتی بیاید.
پیش از حمله روسیه به اوکراین و وضع تحریم علیه روسیه، هنداهانه م تنها 300 تا 70 هزار تن زغال حرارتی از این کشور اروپای شرقی خریداری میکرد؛ اما پس از شروع جنگ میزان خرید تقریبا 2 برابر شده است. چینیها نیز همچنان از جمله کشورهای طرف قرارداد روسیه برای خرید زغال حرارتی هستند. این در حالی است که در منقطه آسیای شرقی کشورهای ژاپن، کرهجنوبی و تایوان درصدد کاهش تبادل تجاری با روسیه و حذف خرید زغال از این کشور هستند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟