بررسی عملکرد مالی و سودآوری شرکت پتروشیمی امیرکبیر؛
تحلیل بنیادی سهام شکبیر/ عقب ماندگی 2 هزار و 123 میلیارد تومانی پتروشیمی امیرکبیر
اکوایران: پتروشیمی امیرکبیر در پنج ماهه سال جاری 11 هزار و 45 میلیارد تومان فروش به ثبت رسانده است. این در حالی است که فروش 5 ماهه ابتدایی سال قبل این پتروشیمی 13 هزار و 169 میلیارد تومان بوده است.
به گزارش اکوایران، سهام شرکت پتروشیمی امیرکبیر در بازار پایه زرد فرابورس ایران با نماد شکبیر شناخته میشود. سهام شکبیر در حال حاضر ارزش بازاری 26.35 هزار میلیارد تومانی دارد. پتروشیمی امیرکبیر در نیمه ابتدایی سال 1401 نزدیک به 55 درصد درآمد عملیاتی خود را از طریق بازارهای داخلی به دست میآورد و 45 درصد از فروش خود را به صورت صادراتی انجام میداد. شکبیر در سال جاری فروش داخلی خود را تا 65 درصد از کل توان مجموعه افزایش داده است و در محدوده 30 تا 35 درصدی به فروش صادراتی میپردازد.
محصول اصلی شکبیر پلیاتیلن سبک و سنگین است که ماده اولیه صنایع متعددی به شمار میرود. با تغییر قیمت ارز مبنای محصولات پتروشیمی در بورس کالا از 28 هزار و 500 تومان به قیمت دلار حواله مرکز مبادلات ارزی، پتروشیمی امیرکبیر یکی از شرکتهایی به شمار میرود که رشد درآمدزایی قابل توجهی را تجربه خواهد کرد. البته باید درنظر داشت که هزینه گاز خوراک پتروشیمیها نیز با مصوبه مذکور افزایش پیدا کرده و این رشد درآمدزایی با افزایش هزینهها و بهای تمام شده محصولات نیز همراه خواهد بود.
افت 16 درصدی درآمدزایی پتروشیمی امیرکبیر
شرکت پتروشیمی امیرکبیر در سال 1400 با 23 هزار و 427 میلیارد تومان فروش، به طور متوسط ماهانه هزار و 952 میلیارد تومان درآمدزایی کرده است. شکبیر در سال 1401 بیش از 26 درصد رشد درآمدزایی داشت و با 29 هزار و 664 میلیارد تومان فروش به متوسط ماهانه 2 هزار و 472 میلیارد تومانی دست پیدا کرد.
بیشترین میزان فروش ماهانه شکبیر در سال 1400 به آبان ماه با 2 هزار و 307 میلیارد تومان درآمد عملیاتی تعلق گرفت و در سال 1401 با 2 هزار و 991 میلیارد تومان به فروردین ماه تعلق داشت. فروردین ماه 1401 علاوه بر بیشترین میزان فروش، بیشترین میزان افزایش فروش به نسبت ماه مشابه در سال قبل را نیز به خود اختصاص داد.
تحلیل بنیادی سهام حفاری/ طعم خوش نفت برای حفاری شمال!
شکبیر در پنج ماهه طی شده از سال جاری نشان داده که عملکرد ضعیفتری به نسبت پنج ماهه ابتدایی سال قبل داشته است. این پتروشیمی تا انتهای مرداد ماه امسال 11 هزار و 45 میلیارد تومان فروش داشته که به نسبت فروش 13 هزار و 169 میلیارد تومانی پنج ماهه ابتدایی سال 1401 افت 16 درصدی و به زبان دیگر، کاهش 2 هزار و 123 میلیارد تومانی داشته است. در این پنج ماهه، بیشترین میزان فروش به مرداد ماه با 2 هزار و 609 میلیارد تومان تعلق گرفته و تنها در اردیبهشت ماه و مرداد ماه فروش بیشتری به نسبت ماه مشابه در سال قبل به ثبت رسیده است. برخی از تحلیلگران بر این باورند که کاهش میزان فروش پتروشیمیها ناشی از افزایش قیمت فروش پیشرو در بورس کالا بوده و این مجموعه علاقهمند به فروش در نرخهای جدید هستند.
ریزش 29 درصدی سود خالص بهار شکبیر
شرکت پتروشیمی امیرکبیر در زمستان 1400 عملکرد مالی بسیار ضعیفی را به ثبت رساند. با درنظر نگرفتن عملکرد زمستان این سال، شکبیر توانست در سال 1400 عملکرد متناسبی را به تصویر بکشد. شکبیر در سال 1401 روند درآمدزایی مناسبی را طی کرد. حاشیه سود فصلی این مجموعه در سال 1401 تا پاییز افت کرد و در زمستان به سطح قبلی بازگشت. حاشیه سود ناخالص شکبیر در بهار امسال به 24 درصد و حاشیه سود خالص آن به 17 درصد رسید؛ در حالی که این دو معیار در زمستان اخیر به ترتیب 18 درصد و 11 درصد بوده است.
پتروشیمی امیرکبیر در بهار 1402 بیش از 17 درصد افت درآمدزایی به نسبت بهار 1401 داشته است. سود ناخالص بهار امسال شکبیر نیز نزدیک به 4 درصد افت داشته است. پتروشیمی امیرکبیر با وجود ثبت هزار و 543 میلیارد تومان سود خالص در بهار 1401، بهار امسال را با 29 درصد افت سود خالص به نسبت بهار قبلی و سود خالص هزار و 98 میلیارد تومانی به پایان رساند.
بزرگترین معامله تاریخ در عربستان ثبت میشود؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق