به گزارش اکوایران، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری با افت حدود 8200 واحدی همراه شد تا کمتر از نیم درصد افت را به خود ببیند و این موضوعی است که اهالی بازار سرمایه درباره آن اعتقاد دارند که بازار تمایلی به نزولی بودن ندارد چرا که در حال انتشار گزارش ماهانه و فصلی است و از سویی هم قدرت رسیدن به اعداد و ارقام بالاتر را ندارد چرا که نقدینگی لازم برای خرید سهم در بازار وجود ندارد.

عرضه اولیه جدید در بازار

 چهارشنبه این هفته نیز در بازار شاهد عرضه اولیه اخشان خراسان در فرابورس هستیم. همچنین طبق اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی، بیش از ۴۸۸ میلیارد تومان سود در هفته پایانی آذر امسال از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب سهام‌داران واریز شد. البته واریز برخی سود سهام شرکت‌ها همچون سهام شرکت پالایش نفت اصفهان سوژه طنز خیلی از کاربران در فضای مجازی شده است.

 همچون روز گذشته نماد فولاد، فملی، تایپکو و نماد فارس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس اوراق بهادار داشتند و ارزش معاملاتی در بازار به ترتیب برای گروه خودرویی که جایگاه اول را دارد حدود 318 میلیارد تومان ثبت شده است و گروه شیمیایی که در رتبه دوم ایستاده است 295 میلیارد تومان و گروه سوم با کمی اختلاف از رتبه دوم به گروه فلزات اساسی تعلق گرفت. این گروه امروز در بازار سرمایه حدود 291 میلیارد تومان ارزش معاملاتی را برای خود ثبت کردند.

 رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا انتهای آذر ماه، مجوز فعالیت ۵۱ صندوق سرمایه‌گذاری در اختیار ۴۲ نهاد مالی مختلف قرار گرفته است.

 امروز نامه ای در بین اهالی بازار دست به دست می‌شد با این موضوع که علی آبادی وزیر صمت از مخبر معاون اول رئیس جمهور برای تأمین ارز خودروهای مونتاژی از محل سامانه نیما به دلیل محدودیت‌های مربوط به ارز حاصل از صادرات اشخاص خبر داده است.

 در این نامه ذکر شده است که با توجه به قیمت گذاری خودروهای مونتاژی بر اساس قیمت ارز حاصل از صادرات اشخاص و به دلیل محدودیت‌های مرتبط با ارزش در نظر است که از ارز سامانه نیما استفاده شود.

نرخ بهره بین بانکی نیز بالاخره اعلام شد و طبق آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی آذر ماه 1402 با افزایش ۰.۱۱ واحد درصدی به ۲۳.۵۵ درصد رسید که بیشترین مقدار از هفته ابتدایی آذر است. گفته می‌شود این میزان رشد هفتگی نرخ بهره بین بانکی از ۵ مهرماه دیده نشده است.

 بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران:

 شاخص کل از منظر تکنیکالی در چند روز گذشته تغییر خاصی را به خود ندیده است و همچنان در حوالی شاخص 2.2 میلیون واحدی ایستاده است. شاخصی که در روزهای گذشته در مورد آن صحبت کرده‌ایم و محدوده 2.2 میلیون واحدی در حال حاضر به عنوان یک محدوده مقاومتی در سد راه شاخص کل است. ارزش معاملات نسبت به دو هفته پایانی پاییز کمی عقب نشینی کرده است و این کم رمقی در ارزش معاملات اجازه نمی‌دهد شاخص به اهداف بالاتر فکر کند.

 اما شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز نیز کمتر از نیم درصد افت را تجربه کرد تا نشان دهد علاقه‌ای به افت ندارد اما توان عبور از مقاومت پیش روز نیز برای این نماگر بازار سرمایه فراهم نیست. و بازار چشم انتظار گزارش‌های شرکت‌ها است تا میزان سود آوری آنها را ارزیابی کند.

کل