راهکارهای مقابله با گرانفروشی و کم فروشی نان
اکوایران: مسئله کم فروشی و گران فروشی نان در هفتههای اخیر سوژه بسیاری از رسانه بوده، بطوریکه برخی از شنیدهها حکایت از آن دارد که نانوایان با نرخ دو سال قبل نان می فروشند و این امر مشکلاتی بسیاری را برای خریداران و فروشندگان بوجود آورده است. با این شرایط این سوال مطرح میشود که راهکارهای مقابله با گرانفروشی و کم فروشی نان چیست؟
به گزارش اکوایران؛ به گفته برخی فعالان این بازار، نانوایان از سال ۱۴۰۰ تاکنون تغییر نرخی نداشته اند و همچنان با نرخ دو سال قبل قیمتگذاری می کنند که این امر گرانفروشی و کم فروشی نان را به همراه داشته است. در این خصوص یکی از کارشناسان حوزه آرد و نان اعلام کرد که در نرخنامهای که سال ۱۴۰۰ دریافت کردیم نوشته شده بود، نرخنامه فقط برای یک سال معتبر است. این در حالی که دو سال از آن زمان میگذرد و همچنان نرخ ۱۴۰۰ برای فروش نان استفاده میشود.
به گفته علی اصغر پابرجا کارشناس حوزه آرد و نان با افزایش هزینهها و تورم سالیانه نانوایان نمیتوانند هزینه های خود را پوشش دهند و مجبورند به نحوی خودشان را تامین کنند که در نتیجه بحث گرانفروشی پیش می آید.
پابرجا با بیان اینکه نانوایان آرد دولتی دریافت میکنند ولی این آرد ۱۰ تا ۱۵ درصد در قیمت نان تاثیر دارد گفت: مابقی مواد اولیه از جمله مایه خمیر و... به صورت آزاد خریداری می شود. همچنین اجاره مغازه، دستمزد کارگر و هزینه های آب و برق و گاز نیز در کنار سایر هزینه ها قرار می گیرد.
این کارشناس با بیان اینکه نان سنتی یک فرصت است، افزود: نانوایان نمیتوانند با سرکوب قیمت و نرخ دستوری ادامه دهند. وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد در پاسخ به اینکه چرا برخی از نانواییها اقدام به افزایش قیمت نان کردهاند، گفت: آنها مجبور هستند زیرا باید ادامه کار دهند تا نان مردم را تامین کنند. از طرفی کارگر دستمزد می خواهد و با این قیمتها نمی توان دستمزد پرداخت کرد و این امر موجب شده تا شاهد این مشکلات باشیم.
محمد سلیمانی رییس اتحادیه نانوایان سنگکی هم در پاسخ به افزایش خودسرانه قیمت نان در نانوایی ها گفت: تا زمانی که نرخ جدیدی ارائه نشود، این بی نظمی وجود دارد. یعنی ممکن است درصدی از نانوایان نان خود را گران بفروشند یا اقدام به کم فروشی کنند.
وی ادامه داد: وقتی دولت ۵۷ درصد دستمزد کارگران را بالا برد و از آن طرف هزینههای جانبی نیز افزایش پیدا کرد چگونه میتوان از نانوا توقع داشت که نان را با نرخ ۱۴۰۰ بفروشد؟
سلیمانی در پاسخ به اینکه چرا برای جلوگیری از کم فروشی و گرانفروشی فروش کیلویی نان در دستور کار قرار نمی گیرد، گفت: فروش کیلویی کیفیت نان را پایین می آورد، خصوصا در نان سنگک که یک نان دستوری است. یعنی میزان پخت و اندازه آن براساس سلیقه مشتری است. اگر قرار باشد وزن شود، دیگر براساس سلیقه مصرف کننده نخواهد بود. البته در سایر نان ها نیز شاید بتوان نسبت به فروش کیلویی نان اقدام کرد.
برخی از کارشناسان معتقدند تعیین قیمت جدید میتواند به کاهش نرخ نان کمک کند در این خصوص سلیمانی با اشاره به اینکه نان میتواند از کم فروشی و گرانفروشی بکاهد، میگوید: قطعاً اینطور خواهد بود اما قیمتها نباید دستوری باشد. نرخ باید واقعی باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم