به گزارش اکوایران؛ کاهش بارندگی در سال زراعی از یک سو و توقف صادرات گندم اوکراین از سوی دیگر موجب شده تا فعالان این حوزه این نکته را مدنظر قرار دهند که ذخایر جهانی گندم نسبتا به کمترین سطح خود برسد و با فرض ٣ تا ٤ میلیون تن عرضه کمتر گندم صادراتی اوکراین، احتمالا ذخایر جهانی محدودیت بیشتری خواهد داشت و این موضوع نگرانی‌های در بازار جهانی گندم را به همراه داشته است.

علاوه بر موارد مذکور بخش بزرگی از سهم تولید و ذخایر گندم  در چین تولید می شود که تا حد زیادی در دسترس سایر کشورها قرار ندارد. البته، این نکته را نیز باید در نظر گرفت که بارش‌هاى  اخیر بطور قابل توجهى بر کیفیت و میزان تولید گندم چین (میزان تولید گندم چین حدود ١٣٥ میلیون تن) اثر منفى داشته و بازار انتظار افزایش  تقاضاى واردات گندم از چین را هم بزودى خواهد داشت. به استثنای ذخایر چین، این امر باعث می شود که میزان ذخایر گندم دنیا به پایین‌ترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته برسد. کاهش میزان ذخایر مورد انتظار در بازار گندم  به این معنی است که بازار از افزایش قیمت‌ها به خوبی حمایت کرده و این رشد کاهش میزان عرضه در بازار می‌تواند به زودى نوسانات قابل توجهى در بازار گندم ایجاد کند.

علاوه بر موارد مذکور جنگ اوکراین موجب شد تا روسیه که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گندم در جهان شناخته می‌شود، عوارض هفتگی را برای کنترل بازار در دستور کار خود قرار داد. در این روش وزارت کشاورزی روسیه به صورت هفتگی اقدام به اعلام عوارض صادراتی گندم، ذرت و جو که بسیاری از کشورها به آن وابسته هستند می‌کند. در آخرین ابلاغیه این کشور، روسیه عوارض صادراتى را براى تاریخ ٩ ام الى ١٥ ام ماه آگوست را برای گندم و ذرت افزایشی کرد و عوارض صادراتی جو را تغییر نداد، این اقدام روسیه هم بر رشد قیمت گندم در هفته‌های پیش رو اثرگذار خواهد بود.