به گزارش اکوایران، طبق اعلام اتاق اصناف ایران، دستورالعمل طرح تشدید نظارت ویژه ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان به اتاق‌های اصناف سراسر کشور ابلاغ شده است و این طرح از ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ آغاز و تا ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد.

از ابتدای این طرح تا امروز، بالغ بر ۱۶۱ هزار و ۵۰۶ فقره بازرسی انجام شده است و از این تعداد ۷۷۸۳ فقره پرونده به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است که بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان، ارزش ریالی دارد. طبق داده‌های موجود بیشترین تخلفات، گران فروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور، عدم رعایت اصول بهداشتی، کم فروشی و تقلب بوده است.

بهنام نیک‌منش معاون نظارت و بازرسی اتاق اصناف ایران با اشاره به تشدید نظارت بر بازار در روزهای آتی تا پایان ماه رمضان گفت: هماهنگی‌های لازم با سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، سازمان تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها انجام شده و مقرر است بازرسان حتی الامکان از خودروهای منقش به نام بازرسی، استفاده کنند.

پیش‌تر نیز اتاق اصناف اعلام کرده بود که برنامه کشیک نورزی و شیفت کاری بازرسان نیز تعیین شده است و مقرر است تیم بازرسی در دو گروه حضور میدانی و حضور در ساختمان اتاق‌های اصناف، خدمت‌رسانی داشته باشند. در این بین از ظرفیت اتحادیه‌های صنفی نیز استفاده خواهد شد و در واقع، نظارت اولیه را اتحادیه‌ها خواهند داشت. بازرسان صنفی هم در خیابان‌ها و میادین پر خرید و پاساژها استقرار خواهند یافت تا در صورت بروز شکایات مردمی، موضوع را فورا رسیدگی کنند.

کالای قاچاق توزیع نمی‌شود

 در مورد ماجرای ایجاد صف برای خرید اقلام ضروری نیز نیک‌منش گفت: در مکاتبه‌ای با وزارت جهادکشاورزی تاکید کردیم که تامین و توزیع اقلام ضروری به اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی سپرده شده، در برخی از استان‌ها، تامین مواد پروتئینی تسریع شود و در نمایشگاه‌های عرضه مستقیم، اقلام تنظیم بازاری به وفور عرضه شود تا صف ایجاد نشود و مردم بهره کافی را ببرند.

او در مورد عرضه کالاهای قاچاق در نمایشگاه ها هم گفت: نیک منش گفت: در نمایشگاه‌های موجود از توزیع کالاهای قاچاق و حتی کالاهای خارجی که قانونی وارد کشور شده‌اند نیز در نمایشگاه‌ها جلوگیری شده است و تنها تولیدات داخلی عرضه خواهند شد.