توافق 15 بندی تجاری ایران و پاکستان
اکوایران: جایگاه پاکستان در نقشه تجارت منطقهای کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است و گسترش روابط با این همایسه شرقی میتواند سهم بازار ایران را در میان کشورهای منطقه افزایش دهد؛ با این حال مناسبات تجاری میان تهران و اسلامآباد همواره در نوسان بوده است.

به گزارش اکوایران؛ پاکستان میتواند به عنوان دروازهای برای صادرات ایران به سایر کشورهای منطقه، مانند افغانستان و هندوستان عمل کند و این پاکستان میتواند به عنوان دروازهای برای صادرات ایران به سایر کشورهای منطقه، مانند افغانستان و هندوستان عمل کند، در این خصوص باید اقداماتی در مناسبات تجاری دو کشور صورت گیرد تا زمینه توسعه مناسبات تجاری میان ایران و پاکستان فراهم شود. در این خصوص محمد رضوانیفر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در دیدار با فرید اقبال عضو هیات فدرال درآمدی و رئیس کل گمرک پاکستان با هدف تسهیل و توسعه تجارت و رفع موانع گمرکی در ۱۵ بند توافق کردند که با عملیاتی شدن آن مبادلات تجاری میان دو کشور افزایش مییابد.
براساس این گزارش، عملیاتی کردن تبادل الکترونیکی دادهها و اطلاعات با تشکیل تیم اجرایی از سوی دو طرف، ارائه تسهیلات گمرکی برای تسهیل تهاتر کالایی در منطقه آزاد چابهار و امکان تردد کامیونهای ایرانی به عمق سرزمینی پاکستان از جمله توافقات بین ایران و پاکستان بود.
از دیگر توافقات مابین روسای گمرکات ایران و پاکستان میتوان به لزوم همکاری شرکتهای پاکستانی با ناوگان حمل و نقل ایرانی، افزایش ظرفیت پذیرش کامیونها در مرزهای مشترک گمرکی به ویژه در سمت پاکستان و تاکید بر کاهش هزینههای ترخیص کالا، لزوم هماهنگی در زمان فعالیت مقامات گمرکی و سازمان های همجوار در دو سوی مرز مشترک و توسعه کارنه تیر در مرز مشترک دو کشور در ریمدان و پیشین اشاره کرد.
در این نشست توافقات دیگری هم بین مقامات گمرکی ایران و پاکستان صورت گرفت که شامل بررسی عملکرد بازارچههای مرزی و ارزیابی شرایط موجود، درخواست طرف پاکستانی برای صدور مجوز پذیرش صادرات برخی کالاهای اساسی نظیر برنج از مرزهای گمرکی مشترک، بررسی دلایل تفاوت نرخ هزینههای حمل از گمرکات ایران به مقصد پاکستان در مقایسه با سایر گمرکات و رفع آن و بررسی درخواست برای تسهیل صادرات دام زنده شامل گاو، گوساله، شتر و گوسفند از پاکستان به ایران صورت گرفت.
تنظیم تقویم زمانبندی شده برای انجام ملاقات مرزی مشترک بین مسئولان دو گمرک، درخواست تسریع در بررسی موافقتنامه گشایش دروازه مشترک مرزی در میرجاوه، تهیه بسته اجرایی مورد توافق طرفین به منظور تسهیل تردد در مرزهای مشترک، تعیین و معرفی دو نفر رابط از هر دو طرف برای پیگیری مسائل اضطراری از دیگر مواردی بوده که مورد توافق طرفین قرار گرفت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
لحظه به لحظه از انفجار مهیب در بندرعباس؛ خروج کامیونها از بندر شهید رجایی/ منشا انفجار کالای خطرناک داخل کانتینر بود
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا به پایان رسید
-
توئیت جدید سخنگوی وزارت امور خارجه از فضای حاکم بر مذاکرات
-
انفجار قیمت و سقوط معاملات در بازار مسکن / مستأجران به حاشیه رفتند
-
چرا دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا دشوارتر خواهد بود؟
-
صاحبان خودروهای فرسوده با این خبر به صف می شوند / اسقاط خودرو روی دور افتاد؟