اعتماد به نفس کاذب نفتی در مدیران
اقتصاد ایران در طول تاریخ خود، وابستگی زیادی به درآمدهای نفتی داشته است. این وابستگی، در سالهای بعد از انقلاب با چالشهای متعددی از جمله تحریمها تشدید شده است.
با این حال، بیست سال قبل، شرایط تا حدی متفاوت بود. افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و به تبع آن، رشد فروش نفت ایران، درآمد قابل توجهی را به ارمغان آورد. این رونق که به مثابه "مائده الهی" برای اقتصاد ایران تلقی میشد، فرصتهای بینظیری را برای توسعه و پیشرفت کشور فراهم کرد.
اما به گفته موسی غنینژاد، اقتصاددان، این فرصتها به دلیل سوءمدیریت و اتخاذ سیاستهای غلط، به هدر رفت. از نظر او در آن سالها، سکان اقتصاد ایران در دست افرادی بود که با وجود بیتجربگی و دانش ناکافی، به واسطه درآمدهای بادآورده نفتی دچار اعتماد به نفس کاذب شده بودند.
این افراد، به جای برنامهریزی بلندمدت و سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی و زیربنایی، با اتکا به ثروتهای موقتی، قطار اقتصاد ایران را از ریل توسعه خارج کرده و کشور را با چالشهای جدی اقتصادی در سالهای آتی روبرو ساختند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری/ 2 نفتکش در خلیج فارس توقیف شد؛ سپاه اطلاعیه صادر کرد
-
تبادل آتش در مرز آذربایجان
-
گزینه جدید روی میز ترامپ علیه ایران
-
بریکس برابر دلار؛ بلندپروازی یا آغاز یک تغییر؟
-
کیا اسپورتیج در آذربایجان؛ مثل کوئیک در ایران!
-
ایران خودرو روی این محصول خود حساب ویژه ای باز کرد / مقصد بعدی قیمت دنا مشخص شد
-
وقایع پراکنده، تغییرات بزرگ و «خاورمیانه جدید»ی که در حال شکل گرفتن است/ چرا حمله هفت اکتبر به جنگ همه علیه همه تبدیل نشد؟
-
آغاز تحریم های جدید علیه ایران
-
سفر قریبالوقوع پزشکیان به آذربایجان؛ یخ ها آب می شود؟