به گزارش اکوایران مهدی‌زاد در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرد صادرات گوشت مرغ به روسیه قطعی شده و نخستین محموله مرغ ایران اوایل دی ماه به این مقصد صادر می‌شود. او می‌گوید که صادرات مرغ هیچ‌گاه ممنوع نبوده که بخواهد اکنون آزاد شود. در اواخر آبان ماه به دلیل کاهش جوجه‌ریزی و افزایش تقاضا نسبت به عرضه داخلی، صادرات به طور موقت متوقف شد؛ اما ابلاغیه‌ای مبنی بر ممنوعیت آن صادر نشد.

او همچنین از آغاز صادرات گوشت مرغ ایران به روسیه خبر داد و گفت: هنوز رقم دقیقی برای حجم صادرات به روسیه تعیین نشده است، اما مجوز دریافت‌شده برای صادرات به این بازار نسبت به میزان صادرات، اهمیت بیشتری دارد. این حجم بسته به مازاد تولید کشور متفاوت خواهد بود؛ با این حال بازارهای سنتی در اولویت قرار دارند و بازار روسیه در رده‌های بعدی قرار خواهد گرفت.

رئیس کارگروه طیور با اشاره به صادرات تخم‌مرغ ایران به روسیه، قطر و عمان خبر داد و افزود: قزاقستان نیز به عنوان یکی از متقاضیان تخم‌مرغ ایران مطرح است و ما در حال تلاش برای ورود به این بازار نیز هستیم.

او همچنین اشاره کرد: دولت از یک سو اعلام کرده که در تلاش است تا صادرکنندگان محصولات کشاورزی و طیور از تسویه‌حساب ارزی معاف شوند؛ و از سوی دیگر، قول داده است که در صورت درخواست صادرکنندگان، مانعی برای صادرات حتی در شرایط کمبود در بازار داخلی ایجاد نشود و تقاضای داخلی از طریق واردات تأمین شود. اگر دولت به این وعده‌ها عمل کند، صادرات مرغ و تخم‌مرغ به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

پس از کمبود کره، آیا بازار مرغ با ناترازی روبه‌رو خواهد شد

این خبر در حالی منتشر شد که در اواخر آبان ماه علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی، در گفت‌وگو با همشهری، درباره صادرات کره به روسیه توضیحاتی ارائه داده بود . ظفر قندی اعلام کرده بود که به دلیل تحریم‌ها، روسیه قادر به واردات کره از اروپا نبوده و برای تأمین آن به ایران روی آورده است. این موضوع موجب افزایش ورادات شیرخشک و فعالیت شبانه روزی کارخانه‌های تولید لبنیات شد و از سوی دیگر بازار داخلی نیز با کمبود عرضه کره مواجه شد.

اما وعده‌ها برای تنظیم بازار داخلی کره ادامه پیدا کرد؛ ظفری ششم آذرماه در گفت‌وگو با رسانه ها نیز گفت: در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز بازار تأمین شده و تولیدکنندگان آماده عرضه بیشتر در صورت وجود تقاضا هستند. او همچنین از  افزایش 50 تا 80 درصدی قیمت کره، با احتساب رشد هزینه‌های تولید و بسته‌بندی خبر داد. 

با توجه به نیاز کشور به مرغ و تجربه پیشین در موضوع صادرات کره، امیدواریم که کشور با ناترازی مرغ مواجه نشود و این بار نیز اقداماتی برای تأمین کافی مرغ در بازار داخلی انجام گیرد تا از بروز بحران مشابه جلوگیری شود.